Topformában szülés után - Erre esküsznek a magyar sztármamik

Sarka Kata diéta terhesség fogyás szoptatás szülés babavárás Csisztu Zsuzsa Mádai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heidi Klum pár nappal legkisebb csemetéje születése után a Victoria's Secret kifutóján tündökölt - természetesen bomba formában. Ám valljuk be, nem ez a normális, és hogyan is lehetne az. Kevés nő olyan szerencsés, mint Heidi, az újdonsült anyukák nagy része ugyanis hónapokig, sőt évekig küzd a babavárás alatt felkúszott kilókkal. Megkérdeztünk néhány csinos és fitt sztármamát, ők hogyan nyerték vissza álomsúlyukat. 

Csinosabb, mint a szülés előtt: Mádai Vivien

A műsorvezető kisfia már 15 hónapos, de Vivien szuper formában van. A fiatal anyuka 13-14 kilót hízott a terhessége alatt, ám nagyon gyorsan vissza is fogyott kezdősúlyára, sőt. ,,Elég stresszes volt az első időszak a babával, valószínűleg ezért is fogytam le. Most azonban már a mozgást is igyekszem beiktatni az életembe: még csak heti 1 alkalomra van időm. Tudom, hogy ez egyelőre nagyon kevés, de kezdésnek nem rossz, hamarosan többre is lesz időm."

Forrás: Facebook/Mádai Vivien

Vivi karcsúbb, mint a teherbe esése előtt volt, de szerinte fiatalon ez sokkal könnyebb. ,,Semmi nagy titok nincs, egyszerűen csak normálisan eszem, és a korom is sokat számít. Persze néha nekem sem sikerül rendszeresen étkezni, de alapvetően igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani. A kisfiam is ilyeneket kap, és mivel általában egy féle ételt készítek, így én is azt eszem, amit ő" – mesélte a sztármami.

Csisztu Zsuzsa a szoptatás miatt fogyott le

Az egykori tornászbajnoknő, műsorvezető 12 kilót hízott az első terhessége alatt, a 30-as éveinek második felében. ,,Nem voltam fiatal anyuka, de érettség szempontjából ez egyáltalán nem volt rossz. A második várandósságomnál 15 kiló jött fel, a víz több volt bennem, ezt éreztem például a gyűrűimen is. Emellett mindkétszer más évszakokra esett a babavárás, ezt is másképp viselte a szervezetem. A terhesség alatt is figyeltem a tápanyagbevitelre, szerencsére nem voltak falási rohamaim, de mindig volt nálam valami egészséges harapnivaló. Igyekeztem mindenféle ízzel bombázni a kicsit odabent, szerencsére nem voltam kívánós sem" – mesélte Zsuzsa, akit kérdeztünk arról is, sportolóként hogyan élte meg a teste változását.

Forrás: Facebook/Csisztu Zsuzsa

,,Az ember ebben az időszakban úgy érzi, valami olyasmit vesznek el tőle, ami mindig is a birtokában volt. Nekem is voltak rosszabb napjaim, amikor már semmi sem jött fel rám. Szerencsére azonban ott volt a férjem, aki a terhességem minden pillanatát imádta, ez pedig nagyon nagy segítség volt. Ráadásul mindketten nagyon vártuk már, hogy babázhassunk, és mindennél fontosabb volt a picik érkezése."

Zsuzsa szuper formában van, mindkét szülése után elég hamar megszabadult a terhesség alatt feljött pluszkilóktól. ,,A szoptatás számomra az iszonyatosan megnövekedett folyadékbevitelről szólt, nagyon sok vizet ittam. Közel 1 évig szoptattam mindkét babámat, edzeni fél évvel a szülés után kezdtem, és elég hamar lementek a pluszkilók. Abszolút természetes folyamat volt, az egészséges életmód és a mozgás mellett nem kellett diétáznom."

Sarka Kata a vércsoportdiétára esküszik

Kata az egyik legkitartóbb sztármami, ha edzésről és diétáról van szó. A Life.hu sztárszerzője idén megmutatta, hogy tudatos életvitellel, kőkemény edzéssel mit is lehet elérni, januártól pedig ismét kemény felkészülésbe kezd a tavaszi fitneszversenyre. A két babavárása alatti pluszkilókkal azonban ő is keményen megküzdött. Kata 30, illetve 33 kilót hízott a két terhessége alatt, ám ő az élő példa arra, hogy csak kitartás kell ahhoz, hogy leolvadjanak a babavárás alatt feljött pluszkilók.

Forrás: Facebook/Sarka Kata

,,Az első terhességem után pillanatok alatt lement a pluszsúly, csak egy kis diétára volt szükség. Dávidka születése után azonban nem volt minden zökkenőmentes: alig fél évig szoptattam, mert a császármetszés miatt újra meg kellett műteni engem, utána pedig nem volt könnyű a fogyás. Sportoltam, diétáztam, de látványos eredményeket az után értem el, hogy elkezdtem követni Rubint Réka számomra írt edzéstervét, diétáját. Ez után én is beleástam magam a dologba, felfedeztem a vércsoportdiétát, és azóta is tartom. Nekem beválik!" – mesélte a csinos édesanya.

Mit, hogyan, mikor?

A legtöbb állapotos nőben felmerül a kérdés, vajon mikor és hogyan kezdheti el a diétát, az edzést a szülés után? Korábban írtunk arról, Katalin hercegné hogyan nyerte vissza álomsúlyát, ennek kapcsán megszólalt a Life.hu dietetikus szakértője, Ihász Katalin is. ,,A szoptatás ideje alatt semmiképp nem szabad diétába kezdeni, hiszen a picinek is kell a változatos, táplálékdús tej. Az adagokra azonban már akár ilyenkor is lehet figyelni, sok folyadékot kell inni, illetve az édességeket is lehet mellőzni. Ha pedig már nem szoptat az édesanya, akkor is a szigorú diéta helyett az egészséges életmódra való áttérést, a kis adagok fogyasztását javaslom."

Persze az edzésről sem szabad megfeledkezni, korábban itt adtunk is tippeket, hogyan lehet lapos a has szülés után is.

Sok nőnek a pluszsúlyon kívül a terhességi csíkokkal is akad problémája, nemrég arról is írtunk, ezek ellen milyen hatékony megoldások léteznek.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16:00-kor minden kiderül - nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Gyömbér, a hideg, téli napok sztárja - Érdemes megszeretni!http://www.life.hu/ez-zsir/20151215-gyomber-miert-erdemes-enni-milyen-jotekony-hatasai-vannak.htmlA klasszikus téli fűszerek egyik legjellegzetesebbje a gyömbér, ami egy sokkal összetettebb fűszer, mint gondolnád. Számtalan okot fel tudnánk sorolni, miért is jó, ha télen mindig van a hűtődben egy nagyobb darab gyömbér, de íme a 4 legfontosabb! Ez Zsír!--Hétvégén te is többet eszel a kelleténél? Ne tedd!http://www.life.hu/ez-zsir/20151126-etkezes-hetkoznap-es-hetvegen-miert-eszunk-tobbet-a-hetvegeken.htmlHétfőnként te is megfogadod, hogy nem eszel csokit, ellenben saláta és gyümölcs bőségesen szerepel majd az étrendedben, ám a hét végére már feladod az összes elvedet? Utánajártunk, mi az oka annak, hogy hétvégére bizony a legtöbbször elfogy a lendület. Ez Zsír!ThinkstockDobd fel az ételeidet a tél legegészségesebb fűszereivel!http://www.life.hu/ez-zsir/20151208-egeszseges-teli-fuszerek-amiket-erdemes-fogyasztani-gyomber-fahej.htmlBőségesen használsz télen fűszereket? Érdemes, mert némelyik nemcsak csodát tesz az ételekkel, de kifejezetten pozitívan hat az immunrendszerre. Íme 3 olyan fűszer, amiket érdemes beiktatnod a téli étrendedbe! Ez Zsír!--Sarka Kata vagy Kate Hudson a dögösebb? - Sztárok, akiknek irigyeltük a testét 2015-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151126-sztarok-akiknek-irigyeltuk-a-testet-2015-ben.htmlTavaly a Life.hu-n Jennifer Lopez, Sarka Kata és Molnár Andi teste lett a "befutó", idén azonban már akadtak új trónkövetelők. Mutatjuk is azokat a színésznőket, énekesnőket, sportolókat és modelleket, akik kitartásukkal bennünket is egy kicsivel több odafigyelésre, edzésre és zöldturmix-fogyasztásra sarkalltak. Ez Zsír!OrigoHa hoz a Télapó, fogadd el - Ezért érdemes mogyorót enned!http://www.life.hu/ez-zsir/20151205-mogyoro-miert-jo-miert-erdemes-enni-jotekony-hatasai.htmlA Mikulás-csomagok és a téli esték elengedhetetlen kelléke a földimogyoró, ami azok közé a finomságok közé tartozik, amiknek nassolását képtelenség abbahagyni. Natúr formában mégis érdemes fogyasztani, persze csak mértékkel! Ez Zsír!ThinkstockMennyi az annyi? Figyelj az adagokra, és karcsú leszel!http://www.life.hu/ez-zsir/20151201-etkezes-es-eletmod-igy-erdemes-odafigyelni-az-adagokra.htmlA minőség mellett a mennyiség is nagyon lényeges, ha étkezésről van szó. Ha az egészséges hozzávalókat részesíted előnyben, érdemes ügyelned arra is, miből mennyit eszel. De vajon mennyi az annyi? Utánajártunk!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.