Mi imádjuk, de nagyon! A Life.hu szerkesztőinek kedvenc zabkásareceptjei

2016.01.14. 19:22

Ha ételekről van szó, nagyon nem vagyunk egyformák, A Life.hu szerkesztőségében azonban hihetetlen népszerűséget vívott ki magának a zab. Imádjuk ezzel indítani a reggelt, ezért el is hoztuk nektek kedvenc zabos receptjeinket – következzenek a variációk zabkására!

A fahéjas zabkása lett az abszolút sláger 

Lilla (hírszerkesztő)

Én nagyon szeretem reggelire, főleg munkanapokon, mert a hatása sokáig kitart. Viszont reggel nincs sok időm, így csak egy kis fahéjjal és mézzel szoktam ízesíteni. Ja, és persze tejjel készítem el! 

Forrás: Thinkstock

Klári (képszerkesztő)

Én vízben főzöm, és egy kevés nádcukrot teszek bele. Az ízesítést pedig variálom: hol fahéjjal, hol holland kakaóporral bolondítom meg. Kókuszreszeléket mindig teszek bele, és egy kevés vörös áfonyát is, néha egy banánt is belevágok. Szinte minden reggel ezt eszem! 

Bogyós gyümölcsökkel is nagyon népszerű! 

Judit (vezető szerkesztő)

Egy rész zabpehellyel, két rész vízzel készítem. Ha kész, egy kávéskanál méz és sok-sok fahéj megy hozzá. Amikor kicsit kihűlt, teszek bele gyümölcsöt (málnát, meggyet, almát, banánt – általában egyfélét), néha egy kis diót vagy mandulát is. Vannak időszakok, amikor naponta eszem, mert annyira rákattanok! 

Forrás: Thinkstock

Enikő (rovatvezető)

Ha nem lennék reggelente lusta és folyamatosan késésben, valószínűleg mindennap zabkását reggeliznék. De ha hétköznap nem is, hétvégéken mindig ezzel indítjuk a napot. Egy rész zabkásához szoktam egy rész vizet és egy rész növényi tejet önteni. Az összetevőket még hidegen összekeverem, és úgy teszem fel főni. Ízesíteni cukormentes kakaóporral és egy evőkanál mézzel szoktam, pluszban megszóróm egy kis aszalt gyümölccsel. 

Bármi mehet bele, amit a kamrában találsz!

Anikó (hírszerkesztő)

Ez ez egyik kedvenc reggelim, mert rengetegféleképpen lehet ízesíteni. Mivel a tejet nem bírja a gyomrom, mindig vízzel készítem el, néha mikróban, néha tűzhelyen. Aztán jöhet bele, ami épp van: általában joghurtot keverek hozzá, esetleg túrót, teszek bele friss vagy fagyasztott gyümölcsöt: banánt, bogyós gyümölcsöket, mézet csorgatok rá. A banánhoz meg az almához jól illik még a fahéj is. Szinte minden reggel azt eszem, mert gyorsan megvan, laktató, és nem leszek éhes tőle pár órával később. Hát, ez a mi történetünk a zabbal :-)

Forrás: Thinkstock

 Barbi (rovatvezető)

Alapvetően vízzel készítem, és egy evőkanál mézzel ízesítem. Nemrég kipróbáltam mandula- és kókusztejjel is – mennyeiek voltak, kár, hogy elég drága őket beszerezni. Igyekszem mindenből egy keveset tenni a reggeli zabkásámba: általában van benne mandula, reszelt alma, chiamag. Nyáron lefagyasztottam több kiló szedret, málnát és áfonyát, így ilyenkor egy marékkal mindig felolvasztok, és azt is hozzáadom. De készítettem már csokis-cukkinis zabkását is, az is nagyon jól sikerült! 

Zabkása, a tökéletes reggeli

ez zsír! Zabkása: a tökéletes reggeli

Forrás: Thinkstock
A zabpehely kétségkívül az egyik legjobb reggeli: rostban nagyon gazdag, javítja az anyagcserét, feltölt energiával és a hatása jó ideig kitart. Ha nem rajongsz a zabkásáért, akkor is fogyaszthatod-itt mutattunk is szuper zabos recepteket! Ha pedig szívesen kipróbálnál még több zabkása receptet, lesd el a magyar Zabkásakirálynő trükkjeit: a vele készült interjúnkat itt olvashatod!
Címkék: