3 egyszerű szendvicskrém a tökéletes hétvégi reggeliért

Forrás: Thinkstock -
padlizsán hétvége vöröslencse reggeli avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt nap korán kelés és rohanás után a hétvége végre a pihenésé és persze a kiadós reggeliké. A „gyorsan bekapok két falatot” helyett itt az idő lassítani és a reggelinek is megadni a módját. Íme, 3 egyszerű és egészséges szendvicskrém, amihez már csak egy finom bagettet kell beszerezni, hogy tökéletesen induljon a nap.

Vöröslencsekrém

A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, vedd le a gázról, és turmixold össze. Borssal, korianderrel, őrölt köménnyel és fokhagymával ízesítsd! A legjobb, ha közben kóstolgatod, így biztosan tökéletesek lesznek az arányok. Ha nem elég sós, azt is pótold. A krémet kend a bagettre, majd csírával díszítsd.

Forrás: Thinkstock

A vöröslencse kiváló fehérjeforrás és egy igazi energiabomba, amiért különösen ajánlott reggelikhez. Folsav, omega-3 és omega-6 zsírsavak is megtalálhatók benne. Magas a vas- és magnéziumtartalma, és triptofánt is tartalmaz, ami jó hatású a depresszió elleni kezelésben. Az immunerősítő hatása mellett segíti az emésztést is.

Padlizsánkrém

A padlizsánt félbevágva és a húsát bevagdosva tedd be a sütőbe. Ezt az első lépést egyébként előző nap is megcsinálhatod, így reggel már a kész alapanyag vár rád a konyhában. A sült padlizsán húsát kanalazd egy tálba. Ha igazán krémes textúrát szeretnél, turmixold át. Apróra vágott lilahagymával, egy kevés fokhagymával, majonézzel és sóval, borssal ízesítsd. Tálalásnál egy kis parmezánnal még jobban megbolondíthatod.

Forrás: Thinkstock

A padlizsán kalóriatartalma nagyon alacsony, de a tápanyagtartalma korántsem: C-vitaminban, folsavban igen gazdag, emellett kálium-, foszfor-, magnézium- és kalciumforrás. Nagyon jót tesz a gyomornak és az emésztőszerveknek.

Avokádókrém

Az avokádókrém készítése tulajdonképpen a vásárlásnál kezdődik. Ha pénteken mész bevásárolni, mindenképpen puha avokádót válassz, azzal lehet jól dolgozni. Vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét. Ha valóban puha, villával könnyedén összenyomhatod. A só, a citromlé és a fokhagyma elmaradhatatlan hozzávalói az avokádónak, de szárított paradicsomot is tehetsz bele. A bagettre kenve olívabogyóval vagy kapribogyóval díszítheted.

Forrás: Thinkstock

Az avokadónak igen magas a C-vitamin- és E-vitamin-tartalma, ezért remek immunerősítő és antioxidáns. Telítetlen zsírokat tartalmaz, ezért csökkenti a koleszterinszintet. Az összes gyümölcs közül az avokádónak a legmagasabb a magnézium-, folsav- és K-vitamin-tartalma.
Így lettek ezreket megmozgató motiváló példaképek: Kayla Itsines és Gazdag Tündihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160204-motivalo-peldakepek-kayla-itsines-es-gazdag-tundi-numbava.htmlSzeretnél végre egészségesen élni, és teljesen elkötelezni magad az életmódváltás mellett? Nincs elég motivációd, vagy nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Megmutatjuk, hogy a magyar és a külföldi életmódbloggerek és Instagram-sztárok honnan és hogyan indultak el az egészség, a fittség és a boldogság útján. Ez Zsír!ThinkstockEngler Zsuzsanna fitneszmodell: "Elhivatottság és kitartás nélkül nem megy"http://www.life.hu/ez-zsir/20160202-engler-zsuzsanna-fitneszmodell-edzesrol-es-eletmodrol-meselt.htmlMindig is imádott mozogni, de a hivatásos sport 34 éves korában vált az élete részévé. Ekkor alakult ki benne az az elhivatottság és kitartás, ami szerinte elengedhetetlen feltétele az életmódváltásnak. Ez Zsír!--3+1 agyserkentő tipp a reggeli kávé helyetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160201-agyserkento-tippek-reggeli-kave-helyett.htmlHallottál már a kihívás évéről? 2016 minden hónapjában egy próbát teljesítünk az egészséges életmód jegyében. Februárban nemet mondunk a kávéra, a teára és a cukros üdítőkre, helyettük pedig mindennap megiszunk minimum két liter vizet. A Facebook-bejegyzések szerint legtöbben a kávé elhagyásától féltek, így most adunk néhány tippet, amivel ezt az akadályt is könnyebben vehetitek. Ez Zsír!ThinkstockEgyem vagy ne egyem? Ezt mondja a jóga a húsfogyasztásról!http://www.life.hu/ez-zsir/20160128-jogaiskola-a-jogaklikkel-megkivanja-e-a-joga-a-vegetarianus-etrendet.htmlA jóga nem csak a jógaszőnyegen zajlik. Az ott megtanult technikákkal elért testi és lelki egészségnek és a tudatosság gyakorlásának a mindennapokban veszed a legnagyobb hasznát. Az élet számtalan döntéshelyzetében is segítségedre lesz a jóga: a jama és nijama elvek ugyanis erkölcsi iránymutatást adnak. Ez Zsír!Thinkstock10 hét alatt igazi álomalakot gyúrt magának egy édesapahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160204-igazi-alomalakot-gyurt-maganak-egy-ferfi-tiz-het-alatt-kockahas-es-izmok-foto.htmlA 41 éves Dave Anderson 3 hónap alatt olyan izmos lett, mint egy hollywoodi világsztár. Évekig nem volt ideje a mozgásra, most azonban szinte napi szinten sportol. Ez Zsír!--5 egészséges zöldség és gyümölcs, amit télen is bátran fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160127-5-egeszseges-zoldseg-es-gyumolcs-amit-telen-is-fogyaszthatsz.htmlTélen a betegségek miatt még fontosabb a vitaminpótlás, mint az év többi részében. Ám nem mindegy, milyen gyümölcsöket és zöldségeket választasz, a primőráru ugyanis nem a legjobb megoldás. Íme 5 zöldség és gyümölcs, amiktől a téli szezonban sem kell tartanod! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.