Látványos fogyás két hét alatt? Tojásdiétával lehetséges!

Forrás: Dreamstime -
trendi húsvét 2016 diéta tojás egészség egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatók szerencsére már leszámoltak azokkal a tévhitekkel, amelyek az elmúlt években atojásfogyasztásról kialakultak. A tojás nemcsak, hogy egészséges, hanem a diétának is fontos részét képezi.

A tojás fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban és fontos zsírsavakban is gazdag, így nem csoda, hogy mostanában ismét ajánlják a fogyasztását a táplálkozási szakemberek. Egyre elterjedtebb a tojásdiéta is, aminek több típusa is létezik.

Forrás: Dreamstime

Egy a Surrey Egyetemen végzett vizsgálat kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik csökkentett kalóriájú étrendjük részeként naponta két tojást is elfogyasztottak, fogytak, miközben a koleszterinszintjük egyáltalán nem emelkedett meg.

A dietetikusok hetente 3-7 tojás fogyasztását ajánlják, ami azt jelenti, hogy heti 3-4 alkalommal ideális reggelire elfogyasztani két tojást. A reggeli tojásfogyasztásnak egyébként is sok előnye van, kutatások szerint ugyanis ha reggel tojást eszünk, a nap folyamán kisebb a valószínűsége annak, hogy nassolni támad kedvünk. A tojás így az egészséges étkezés alappillére, ami üde színfolt lehet a reggeli zabvariációk között.

Csak a tojás!

Sok hollywoodi híresség kipróbálta már az igazi tojásdiétát, ami naponta jelent nagyjából akkora mennyiséget, ami egy hétre ajánlott.

Így csinálják Hollywoodban

Nicole Kidman a Hideghegy forgatása előtt állítólag csak tojást evett: egyet reggelire, és kettőt, vagy hármat vacsorára. Adrian Brody kiegyensúlyozottabb étrendet választott, amikor hat hét alatt 14 kilót fogyott a Zongorista forgatása miatt. Ő csak reggelire fogyasztott tojást, ebédre grillezett csirkét, vacsorára pedig szintén csirkét vagy halat, mellé pedig párolt zöldségeket evett.
Forrás: Dreamstime

Ezt a diétát leginkább azoknak érdemes kipróbálniuk, akiken néhány kiló felesleg van, és éppen valamilyen alaklomra szeretnének jó formába kerülni. A tojásdiétát két hétnél tovább nem érdemes csinálni, az egyoldalú étkezésnek ugyanis hátrányai is vannak, ráadásul, ha a diéta végén visszatérsz a megszokott étrendedhez, a leadott kilók könnyen visszajöhetnek. Éppen ezért mi a kiegyensúlyozott, változatos étrendet ajánljuk, és a tojásdiétát is csak további tápláló ételek variálásával javasoljuk kipróbálásra. Kövesd az alábbi tippeket:

  • Reggelire facsard ki egy fél grapefruit levét, és egyél hozzá 2-3 tojást.
  • Tízóraira igyál egy bögre zöld teát pár csepp citrommal.
  • Ebédre jó választás a csirkemell, a párolt zöldség, a hal, hozzá pedig 2 tojás.
  • Uzsonnára készíts egy bögre citromfűteát.
  • Vacsorára halat és párolt (répa, zöldbab, spárga) vagy nyers zöldségeket (paradicsom, saláta, uborka) fogyassz egy tojással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.