Így változtass fokozatosan az étrendeden – A BikiniBody dietetikusának tippjei!

BikiniBody egészséges életmód dietetikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához.

Gondolom, már nagyon sokan kíváncsiak vagytok arra, mit evett Teodóra az általam felügyelt első héten, hogyan is állítottuk össze az étrendet. Korábban már leírtam, hogy Teodóra 1600–1800 kalóriás étrendet tart, ami bevallása szerint is ideális mennyiség. Nagyban megkönnyíti a mindennapjait, hogy hétköznap a munka mellett nem kell időt szánnia az ebéd változatos elkészítésére,

a Vitálkonyhának köszönhetően mindennap más és más főétel kerülhet az asztalára.

Forrás: Dreamstime

Teodóra élvezte, hogy csak melegíteni és megenni kellett az ebédet, az ízük is bevált, egyedül az ázsiai ízek okoztak neki némi meglepetést. Mindennap javasoltam Teodórának két-három lehetőséget, amiből végül ő választotta ki, melyik tűnik a legjobbnak, ízlésének megfelelőnek.

Hogy még változatosabbak legyenek a mindennapok, és ne váljon unalmassá a diéta, kiválasztottunk néhány alacsony szénhidráttartalmú levest is, amiket uzsonnára fogyaszthatott el.

Ezt nektek is javasolom, a sokszor keveset elvben nagyon jól alkalmazható ez: elfogyaszthatod a főfogást ebédidőben, majd uzsonnára vagy vacsorára a levest. Arra is figyeltünk, hogy a kemény edzések és a betartott diéta „jutalmaként” egyszer sütit is választottunk a kínálatból, kevesebb mint 150 kalóriával. Elég jól hangzik, ugye?

A hét végén összeírtam egy táblázatba Teodóra táplálkozási naplóját, így jól követhetők a még jelen lévő hibák, amiket ennek megfelelően tudunk korrigálni.

Forrás: Katus Attila

Azt gondolom, hogy hosszú távon nem jó megoldás egy teljes étrend pontról pontra történő előírása, sokkal hasznosabb, ha tudod, hogy mit érdemes a boltok polcairól levenni, és azt mikor, mivel, hogyan elkészítve érdemes fogyasztani. Teodórával is erre törekszünk, így a hibák száma hétről hétre csökkenni fog, a testsúlycsökkenés pedig folyamatos lesz, miközben a bevásárlás nem okoz túl nagy fejtörést vagy utána járást, és ugyanott tudja intézni, ahol eddig is tette.

Teodóra maga dönthette el, mikor mit szeretne enni, arra kértem, hogy figyeljen oda a bőséges zöldségfogyasztásra, válassza a teljes kiőrlésű termékeket és az izom épülése érdekében ne feledkezzen meg a fehérjéről sem.

Persze a folyadékfogyasztásra is nagyon odafigyelünk, Teodóra szénsavmentes vizet és zöld teát fogyaszt szívesen.

Forrás: Dreamstime

Két hét alatt minőségi változás – Katus Attila újabb beszámolója a BikiniBody programról!


Katus Attila és a BikiniBody győztese, Teodóra nagyon jól haladnak a közös munkában. Teodóra már most rengeteget fejlődött, és látszik: komolyan gondolja az életmódváltást. Olvasd el Attila második heti beszámolóját!

Nagyon örülök neki, hogy sokszor nap közben is keres, hogy konzultáljunk például az edzése utáni vacsoráról, de sokszor kapok tőle fényképet az étrendjébe újonnan bekerült finomságokról is. Az első hét naplójából a következőket beszéltük át Teodórával:

  • A puffasztott rizs helyett érdemes olyan termékeket választani, amiknek alacsonyabb a glikémiás indexük (erről a múlt héten írtam nektek).
  • Az alma egy valóban megunhatatlan gyümölcs, de a narancstól lassan sajnos el kell köszönnünk, helyébe lépnek a bogyós gyümölcsök és az eper. Ezek mellé érdemes például egy kis zabkekszet fogyasztani, így jobban telítenek két étkezés között.
  • Mindannyian nagy rohanásban élünk, de ne feledkezzünk meg a tízórairól és az uzsonnáról. Az uzsonnát sokszor érdemes még a munkahelyre időzíteni, a munkaidő végére vagy az előttre, hogy hazaindulnánk.

Szerintem kezdésnek ez egyáltalán nem rossz, kíváncsian várom, mennyiben fog különbözni mindez az egy-két hónappal későbbi naplóktól.

Mikor, mennyit, hogyan? Minden, amit tudni akartál a kardióedzésrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160427-minden-amit-tudni-akartal-a-kardioedzesrol.htmlMiért fontos a kardióedzés, milyen gyakran kell végezni, és milyen intenzitással? Katus Attila most beavat benneteket a kardedzés rejtelmeibe. Ez Zsír!--Katus Attila napi tippjei az egészségért – 25.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160504-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-25-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Katus Attila napi tippjei az egészségért – 24.naphttp://www.life.hu/ez-zsir/20160503-katus-attila-napi-tippjei-az-egeszsegert-24-nap.htmlSzeretnél egészségesen étkezni és sportolni, hogy fitt és életerős legyél? Szeretnél jó alakot és tónusos izmokat? Fogadd meg Katus Attila napi tippjeit, és indulj el az életmódváltás útján. Ez Zsír!--Felkészültél a következő kihívásra? Májusban csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk!http://www.life.hu/ez-zsir/20160428-a-majusi-kihivasban-csak-teljes-kiorlesu-eteleket-fogyasztunk.htmlA cukormentes hónap után a fehér lisztre mondunk nemet egy hónapon keresztül a kihívás évében. És hogy miért is annyira jó ez a kihívás? Most eláruljuk! Ez Zsír!--Ezeket a hibákat ne kövesd el az étkezésben – A BikiniBody dietetikusának tippjei!http://www.life.hu/ez-zsir/20160428-a-bikinibody-dietetikusanak-abonyi-orsinak-elso-heti-beszamoloja.html Abonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!--Miért fontos és mi a helyes módja? Katus Attila elárulja a bemelegítés és a levezetés titkait!http://www.life.hu/ez-zsir/20160425-igy-kell-helyesen-elvegezni-a-bemelegitest-es-az-edzes-utani-levezetest.htmlMiért elengedhetetlen az edzés előtti bemelegítés és a sportolást követő levezetés? Hogyan kell maximális hatékonysággal elvégezni? Olvasd el Katus Attila tanácsait! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.