Történelmet írnak! Így látják a világot a legdögösebb plus size modellek

modell testkép plus size modell egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell csontsoványnak lenned ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – vallják a plus size modellek, akik modellkarrierjük mellett az egészséges önkép és a test szeretetének szóvivői is. Íme, 5 plus size modell, aki sokat tett a nőkért!

Denise Bidot

Ő volt az első plus size modell, aki egy nem plus size show-n, egészen pontosan a 2014-es New York-i divathét egyik bemutatóján felvonult. Ezt úttörő eseménynek értékelték, így nem is csoda, hogy ő került először szóba, amikor azt rebesgették: a híres fehérneműcég, a Victoria's Secret is őt választaná a plus size modellek közül. A nádszálvékony modellekről híres cég egyébként azóta sem kért fel egyetlen plus size lányt sem. Pedig Denise Bidot szívesen vállalná: "Hihetetlen megtiszteltetés lenne, ha én lehetnék az első. Szerintem nagyon menő lenne már egy nem csontsovány, de formás, magabiztos nőt látni a Victoria's Secret kifutóján" - nyilatkozta korábban.

Forrás: Instagram/denisebidot

A gyönyörű modell egyébként többször is felszólította nőtársait, hogy fogadják el testüket. Éljenek egészségesen, de mindenáron, önmagukat veszélyeztetve ne akarjanak változtatni. "A striákat, a narancsbőrt és pluszkilókat is lehet szeretni" - vallja. Denise-ből sugárzik az önbizalom és az, hogy elfogadja, sőt gyönyörűnek tartja magát. Elég csak megnézni a Swimsuits for All fürdőruhakampány vele készített videóját, aminek a következő üzenete volt: Ha szeretjük magunkat, más is szeretni fog bennünket.

Candice Huffine

Candice Huffine hatalmas tévhitet oszlatott szét nemrégiben, miszerint a plus size modellek azért ducik, mert egészségtelenül élnek. A 31 éves modell a félmaratoni távot futotta le, amivel bebizonyította, hogy a plus size lányok is az egészséges életmód hívei.

Forrás: Instagram/candicehuffine

Korábbi munkái mellett valószínűleg ez a vállalkozása is nagyban hozzátett ahhoz, hogy felfigyelt rá a leghíresebb plus size modelleket foglalkoztató ügynökség. A pályája ugyan eddig is szépen ívelt felfelé, de ezután valószínűleg még többet fogunk hallani róla.

Laura Wells

A csodálatosan szép arcú Laura modelltársaihoz hasonlóan a közösség média egyik sztárja. Érdemes nézegetni az oldalát (ez egyébként a többiek Instagramjára is igaz), ha egy kis pozitív kisugárzást, egészséges önképet szeretnénk kapni. Laura Wells is azon plus size modellek közé tartozik, akik nem félnek megmutatni magukat ruha nélkül, hiszen ez is hozzátartozik önmaguk elfogadásához.

Egyébként Laura Wells volt az a modell, aki korábban keményen kitálalt a modellvilágról, és egyből fel is tette a kérdést: tényleg azt gondoljátok, hogy a plus size modellek élnek egészségtelenül? "Ételt nem ettek, fogyasztótablettákat írtak fel nekik receptre, az ügynökségek előírása alapján pedig csak napi egy darab sós kekszet és egy pohár vizet ihattak a divathét kezdete előtt" - mondta egy interjúban. És hogy ő mit eszik? "Abszolút egészségesen étkezem, és edzek is mellette, de olykor-olykor megengedek magamnak egy kis kényeztetést, és olyankor megiszom például egy pohár bort."

Forrás: Tumblr, Twitter/Laura Wells

Ashley Graham

Kétségkívül ő az elmúlt évek leghíresebb plus size modellje, sőt, már igazi divatikonnak számít. A 21. századi szépségideál megreformálásának egyik legjelentősebb szóvivője, aki a nádszálvékony lányokról elhíresült Sports Illustrated magazinba is meghívást kapott. Később részt vett a Victoria's Secret fehérneműcéggel szemben fellépő, a sokszínű szépséget hirdető #ImNoAngel kampányban is, majd egy fogyókúrás tabletta reklámja ellen vette fel a harcot teljesen egyedül. Történelmi pillanat volt, ahogy több telt modellel kifutóra lépve bemutatta saját fehérnemű-kollekcióját a New York-i divathéten.

Forrás: Instagram/theashleygraham

Elképesztő, hogy mekkora lelkesedéssel és milyen kirobbanó formában dolgozik önmagáért és azért, hogy végre megdöntse a vékony lányok egyhangúságát a modellszakmában és egyáltalán a médiában. Ő maga egyébként semmit nem utál jobban, mint a kategóriákat. Korábban a plus size modell elnevezés ellen is felszólalt, mert szerinte egyszerűen csak modellnek kellene nevezni őket is. Nemrég pedig az ellen is felszólalt, hogy őt mint igazi nőt emlegessék. "Miért nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy nő?" - teszi fel a kérdés Ashley.

Sétálj meztelen hátsóval otthon! - Önbizalomtréning Ashley Graham-módra

A divatvilág egyik legsikeresebb plus size modellje kötelességének érzi, hogy segítsen nőtársainak testük elfogadásában. Ashley Graham újabb tippeket osztott meg egy nemrég adott interjújában. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Hayley Hasselhoff

David Hasselhoff nagyobbik lánya, Hayley 14 évesen kezdte a szakmát, és már elismert plus size modell. A lány rendszeresen kiáll azért, hogy a szépség fogalmának XX. századi értelmezését végre elvessék az emberek, és sokkal tágabb kategóriában gondolkozzanak, amikor az esztétikumról van szó. "A divat minden ember életének a része kell hogy legyen. Akár vékony, akár telt, joga van ahhoz, hogy divatos holmikban járjon" – nyilatkozta korábban a 23 éves lány

Forrás: Javier Oaks, Instagram/hhasselhoff

Hayley minden kezdeményezéshez szívesen adja az arcát, ami a telt nőket magabiztosságra ösztönzi. Kerekasztal-beszélgetésen is járt már, ahol arról beszélt, mennyire súlyos probléma manapság a fiatalok körében a testképzavar. Hogy ő maga mennyire magabiztos, azt a kifutókon rendszeresen bizonyítja.

Laky Zsuzsi: Nem azért vagyok plus size, mert nem tudok lefogyni

Dietz-Laky Zsuzsi plus size modellként szeretne visszatérni a szakmába. Az édesanya kirobbanó formában van, így nem szeretne kihagyni egy ekkora lehetőséget. Olvasd el a Life.hu cikkét!
7 étel, ami segít tovább élnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160726-az-eletmento-zsirok-7-etel-ami-segit-tovabb-elni.htmlAmennyiben az egészséges zsírok is étrendünk részét képezik, jó eséllyel tovább élünk. A Harvard Egyetem friss kutatása szerint ugyanis a telítetlen zsírok segítenek abban, hogy egészségesebbek legyünk. Ez Zsír!--Amikor csak a csoki, a fagyi és a csipsz segít – Te is érzelmi evő vagy?http://www.life.hu/ez-zsir/20160715-minden-amit-a-stresszevesrol-tudni-kell.htmlA stresszevés az, amikor az érzéseinkre adott reakcióként fogyasztunk élelmiszereket, különösen olyankor, amikor valójában nem is vagyunk éhesek. Az érzelmi evésnek is nevezett jelenség során nem a testünk, hanem az érzelmeink diktálják, mikor és mennyit együnk. Ez Zsír!--Így kerülj bomba formába az esküvődre: vesd be a menyasszonydiétát!http://www.life.hu/ez-zsir/20160714-a-legjobb-dieta-menyasszonyoknak.htmlHa karcsú szeretnél lenni az esküvőd napján, nyugodtan elfelejtheted a kamudiétákat, a gyorsdiétákat és a sztárok által népszerűsített programokat. Sokkal jobb, ha a napi kalóriaszükségletet tiszta élelmiszerekkel biztosítod: friss gyümölcsökkel, friss zöldségekkel, alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel, teljes kiőrlésű gabonával és egészséges zsírokkal. Ez Zsír!--Irigylésre méltó külső – Ők a legjobb testű nők 50 felett! http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-cindy-crawford-demi-moore-elle-mcpherson-a-legjobb-testu-50-feletti-nok.htmlSokan azt gondolják, hogy a fiatalság túlságosan is hamar elmúlik. De ki merné azt mondani ezeket a csodálatos nőket látva, hogy 50 felett már semmi izgalmas nem vár, csak az öregedés? Ez Zsír!--A lángos, a palacsinta és a hamburger vonzásában - 5 tipp, hogy ne hízz el nyaralás alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160713-tippek-nyaralasra-az-egeszseges-etkezeshez.htmlEgész tavasszal és nyár elején kitartóan küzdünk, hogy elérjük a hőn vágyott bikinialakot, de a kitartás általában az első nyaralásig tart. Persze természetes, hogy az ember egy kicsit jobban elengedi magát a szabadsága alá, de nem éri meg átesni a ló túlsó oldalára, hiszen a nyaralás alatt vissza is hízhatjuk a leadott kilókat, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. Ez Zsír!OrigoMiért gyűlölik a nők a testüket?http://www.life.hu/ez-zsir/20160705-egyes-nemzeteknel-a-nok-80-szazaleka-gyuloli-a-testet.htmlEgy friss kutatás 13 országban végzett felmérést a nők között arról, hogy mennyire elégedettek a testükkel. A végeredmény sokkoló lett. Egyes nemzeteknél a nők 80, vagy akár 90 százalékának nem tetszik az, amit a tükörben lát. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.