Így készül az egészséges csokis keksz

csoki életmódváltáséve2017 recept keksz egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alatt, hiszen nassolni mindenki imád, ráadásul ezúttal meg is tehetjük lelkiismeret-furdalás nélkül. Csak az alapanyagokat kell megfelelően összeválogatni! Mutatjuk kedvenc csokiskeksz-receptünket!

Hozzávalók

  • 12 dkg zabpehely
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 15 dkg eritrit (ha nem feltétlenül diétás kekszet szeretnél, akkor mézre is cserélheted)
  • 7 dkg kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 marék bármilyen mag
  • 1 marék apróra vágott étcsokoládé
Nagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alatt Forrás: Thinkstock

Miért magvas étcsokis?

Az olajos magvak nagy mennyiségben tartalmaznak fehérjét, ami segít egész nap fenntartani az energiaszintedet, ráadásul E-vitaminban is gazdagok, ami a szervezet méregtelenítéséhez elengedhetetlen. A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani.

Elkészítés

A tojást verjük fel a választott édesítőszerrel, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat. Ezután keverjük össze a száraz alapanyagokat, vagyis a zabpelyhet, a kókuszlisztet, a kakaóport, a felaprított magot és az étcsokit. Ha alaposan elkeverted, akkor öntsd hozzá a kókuszolajos krémhez, és újfent forgasd össze alaposan. Amikor kész a massza, formázz kisebb gömböket vizes kézzel, majd nyomd laposra a sütőpapírral kibélelt tepsin. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsülnek a kekszek.

Diétázol? Ezeket a palacsintákat akkor is nyugodt szívvel eheted

Az életmódváltás egyik legkomolyabb kérdése sokak számára, hogy most mi lesz az édességekkel? Nagy tévhit, hogy mindenféle édes ízről le kell mondani, ha egészségesen akarunk élni. Most mutatunk is néhány palacsintareceptet, amit a diéta alatt is fogyaszthatsz.
Kim Kardashian kontra Emily Ratajkowski - Melyik testalkat jön be jobban? http://www.life.hu/ez-zsir/20170502-kim-kardashian-vagy-emily-ratajkowski-teste-jon-be-jobban.htmlMég nem látott olyat a világ, hogy két, ennyire élesen különböző szépségideál határozta volna meg az éppen uralkodó testképet. A Kardashian család az elmúlt években visszahozta a korábban etalonnak számító gömbölyded vonalakat, de emellett a korábbi évtizedben jellemző, igencsak vékony testalkat is domináns maradt. Neked melyik jön be jobban? Ez Zsír!--Mélyponton vagy? Így lendülj túl rajtahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170427-igy-lendulj-tul-a-melypontokon.htmlMár elkezdted a diétát, hogy bomba formába kerülj nyárra? Ne add fel akkor sem, ha mélypontok tarkítják az utadat, mert a cél nagyon is nemes. Hiszen a diétából egy új életmódot alakíthatsz ki, így az egészség és az állandó bomba forma garantált lesz. Ez Zsír!ThinkstockNők szteroid előtt és szteroid után - Durva fotók!http://www.life.hu/ez-zsir/20170425-nok-szteroid-elott-es-szteroid-utan-durva-fotok.htmlA hosszú időn keresztül nagy dózisban szedett szteroid elképesztő módon alakított át embereket. A következőkben négy olyan nőt, olyan sportolót mutatunk be, akiknek tönkretette az életét a szer. Ez Zsír!--Így sportol a 7. hónapban a magyar aerobikedző, Sziklai Ildikóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-interju-sziklai-ildiko-aerobic-oktatoval-aki-kismamakent-is-sportol.htmlIldikót az Instagramról ismerjük: hétről hétre láttuk, ahogy egyre nagyobb pocakjával posztolja a képeket az edzőteremből. A 26 éves lány ugyanis a 30. hétben jár, hamarosan életet ad első gyermekének. Most kifaggattuk arról, hogyan változtatott az edzéseken, illetve mit gondol azokról a fitneszőrültekről, akik az utolsó hónapban is komoly erőgyakorlatokat végeznek. Ez Zsír!--Vidám étkezések, szuper konyhai kiegészítők - Bazár!http://www.life.hu/ez-zsir/20170419-vidam-etkezesekhez-kiegeszitok.htmlA hétköznapi rohanások után hétvégén az étkezéseknek is jobban megadjuk a módját. Legalábbis meg kellene. Ehhez pedig szuper változatosságot biztosítanak a vidám konyhai kiegészítők, amelyekkel feldobhatjuk a reggeli tojást vagy éppen palacsintát, de egy csokis keksz is izgalmasabb, ha békakirályos és a torta is lenyűgözőbb, ha masnis. Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 50 kilót adott le életmódváltással Anitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170418-sikertortenet-interju-szivos-anitaval.htmlSzívós Anita nagyon korán, 14 éves korában vágott bele az életmódváltásba. Ekkor ugyanis már 105 kiló volt, és nagyon rosszul érezte magát a bőrében. A komoly elhatározás, az akaraterő és a kitartás viszont meghozta gyümölcsét. Szépen lassan 50 kilót adott le Anita, aki másokat szeretne motiválni a történetével. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.