Jon Brower Minnoch 419 kilót fogyott

Forrás: Wikipedia -
kövér elhízás Jon Brower Minnoch
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jon Brower Minnoch 1978 tavaszán került kórházba szívelégtelenség miatt. Tűzoltók juttaták el a klinikára, utána pedig extra tehebírású hordágyon, 13 ember cpelte be az épületbe. A kórteremben két ágyat kellett összetolni, mert egy darab kevésnek bizonyult. Ekkor volt 635 kiló.

A kórházból 16 hónap múlva távozhatott, akkor már csak 216 kilót nyomott. Őrületes tempóban fogyott, havonta több mint 26 kilótól szabadult meg. Sajnos a testsúlycsökkenés nem tartott sokáig, egy évvel később Minnoch már megint 430 kg volt: ez idő alatt 200 kilót szedett vissza. Két év múlva elhunyt.

Jon Brower Minnoch Forrás: Wikipedia

Jon Brower Minnoch gyerekkora óta küzdött a súlyával, 12 éves korában már 133 kiló volt. Taxisofőrként kezdett dolgozni, de egy idő után már nem fért be a vezetőülésbe, aztán már mozogni sem tudott. Amikor kórházba került az ödéma extrém változatát állapították meg nála. A férfi testsúlyából kb. 400 kilót csak a testében felgyülemlett folyadék tett ki.

Minnoch 1983-ban, 42 éves korában halt meg, azóta is szerepel a Guinness Rekordok Könyvében. Ő volt minden idők legkövérebb embere - írta az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.