Recept: füstölt sajtsteak chilis tökpürével, sült szilvával

2018.03.11. 08:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 cs petrezselyem
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 dkg háromszínű bors
  • 8 levél friss bazsalikom
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl olíva olaj
  • 2 db füstölt parenyica sajt
  • 80 dkg sütőtök
  • 10 dkg sültalma-krém
  • 1 g chili paprika
  • 5 g frissen reszelt gyömbér
  • 6 dkg teavaj
  • 12 szem szilva
  • 1 dl balzsamecet
  • 3 dkg méz
  • 0,5 dl napraforgóolaj a sütéshez
  • 8 dkg madársaláta vagy ruccola
Füstölt sajtsteak chilis tökpürével, sült szilvávalForrás: LifeTv

 

 

Elkészítése:

  • A sajtot felkarikázom ujjnyi szeletekre.
  • A tököt sütőben megsütöm.
  • A szilvát kimagozom, és félbe vágom.
  • A balzsamecetet mézzel krémes állagúra forralom. A sült tököt pürésítem, frissen reszelt gyömbért, egy kevés friss chili paprikát és sültalma-krémet adok hozzá, és persze a vajat, amitől habos lesz.
  • A szilvát megsütöm, és megcsepegtetem a mézes balzsamecettel.
  • Forró serpenyőben, nagyon kevés étolajon megsütöm a sajtszeleteket.
  • Tálaláskor a tökpüré mellé teszem a sajtot, a madársalátát, arra a sült szilvát, és megcsepegtetem a mézes balzsamecettel.

Nézd meg a teljes adást! 

receptszilvachilisteakfüstölt sajt