5 tipp a hosszú hétvégére, ha testi és lelki feltöltődésre vágysz

Forrás: Thinkstock -
kikapcsolódás hosszú hétvége feltöltődés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előttünk az év első hosszú hétvégéje. Végre egy kicsit hosszabb kikapcsolódás az ünnepek után. Használd ki ezt a négy napot, és kezdd a tavaszt testi-lelki feltöltődéssel!

1. Offline mód

Manapság egy percre sem hagyjuk magára a telefonunkat. Állandó készenlétben vagyunk, mindig a kezünk ügyében van. Egész nap pörgetjük a közösségi média felületeit, és csak ömlenek ránk a nagyvilág hírei, és ismerőseink, vagy éppen követettjeink életének részletei. Tarts most egy kis szünetet, próbáld meg pár napra elengedni a telefont. Nehezebb lesz mint elsőre gondolnád, de aztán meglepően jó érzés lesz, felszabadító kikerülni egy kicsit az online üzemmódból.

2. Villásreggeli

Mi leginkább a reggelik miatt imádjuk a hétvégéket. A ráérős, beszélgetős villásreggelik miatt. Hiszen a hétköznapokban nem lehet kiélvezni, pedig a reggeli egy csodás napszak: egy kellemes alvás után frissek és üdék vagyunk, még egy kis lustálkodásra is van idő, aztán jöhet egy kiadós étkezés. Ha van időd előre tervezni és bevásárolni, készíthetsz reggelit otthon is, akár egy quiche-t, vagy valamilyen tojásos ételt. Ha viszont a hétköznapokban elég időt töltesz a konyhában, és most pihenni szeretnél, akkor nézzetek ki néhány reggelizőhelyet.

Forrás: Shutterstock

3. Wellnessprogram

Ha nem szereted a wellness-szállók zsúfoltságát, nem kell egy egész hétvégét ott töltened. Egy-egy wellness-szolgáltatást viszont nem rossz igénybevenni, ugyanis fantasztikusan ellazítja és kikapcsolja az embert. Egy masszázs, vagy egy szaunázás, esetleg egy egész testes pakolás kiváló hatással van a testre és a lélekre is. Csak hunyd be a szemed, és relaxálj.

Forrás: Shutterstock

4. Túrázás

Habár esővel tarkított hétvégének nézünk elébe, ha tehetitek, mozduljatok ki egy kicsit. A hosszú, hideg, hóeséses napok után végre kezd ébredezni a természet, ami rátok is jó hatással lesz. A jó levegő, az erdők békéje és csendje megnyugtatja a lelket, egy 15 kilométeres túra pedig jó hatással van a testre: minden porcikádat átmozgatja, és szuper jól fogsz este aludni.

Forrás: Thinkstock

5. Amihez csak kedved van

Egy hosszú hétvége olyan, mint egy rövidebb szabadság. Azaz arról szól, hogy önmagad kedvére tegyél, azt csinálj, amihez csak kedved van. Élj akár a hobbidnak, de ha fáradt vagy, csak lustálkodj át egy napot néhány filmmel, vagy egy jó könyvvel a kezedben. Ha pörögni szeretnél, rakd be a kedvenc zenéidet, és táncolj, ahogy jólesik, vagy menj el futni, de nem a diétád kedvéért, hanem a mozgás öröméért, az endorfinért. Hiszen ez a feltöltődés lényege, hogy szabadon élvezzük a kötelezettségektől mentes napokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.