5 szuper konyhai gép életmódváltóknak, azaz a legszebb ajándék az egészség

életmódváltás egészséges életmód konyhai gépek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges életmód 70%-ban az étkezésről, 30%-ban a sportról szól, vagyis az életmódváltás az étrend reformálásával kezdődik. Ha fontos számodra a magad és mások egészsége, válassz karácsonyi ajándéknak egy olyan eszközt, amellyel nagyban hozzájárulhatsz ehhez.
  • Smoothie mixer

Akár egy kifejezetten smoothie-ra specializálódott mixer, akár egy turmixgép rendkívül praktikus ajándék az életmódváltóknak. A gyümölcsprésekkel szemben ezek a mixerek minden rostot megőriznek, így sokkal egészségesebb lesz az ezekben készített ital. A smoothie-k előnye, hogy a préselt gyümölcsökből és zöldségekből nagyobb mennyiséget tudunk fogyasztani, mintha csak nyersen ropogtatnánk őket, ráadásul soha nem lehet ráunni, mert nagyon sok variációban el lehet készíteni ezeket a zöldség- és gyümölcsleveket.

A mixerek minden rostot megőriznek, így sokkal egészségesebb a velük készített ital Forrás: Shutterstock
  • Tejkészítő

A tejcukor- és tejfehérje-érzékenység, a tejallergia, az egyre több lelkes követőt számláló vegán étrend és az egészséges életmód hívei miatt egyre nagyobb a kereslet a növényi tejek iránt. Ha valaki rendszeresen fogyasztja, megéri inkább beruházni egy növényi tejeket készítő gépbe, mintsem a boltban vásárolni mindig a különböző tejeket. A ráadás, hogy ezeken felül finom gyümölcsleveket, leveseket, alapleveket, kásákat és egészséges bébiételeket, pástétomokat is készíthetsz ezekkel az eszközökkel.

A vegán étrend és az egészséges életmód hívei miatt egyre nagyobb a kereslet a növényi tejek iránt Forrás: Shutterstock

A legfinomabb tejalternatívák

Ki állatbaráti okokból, ki allergia miatt, ki pedig szimplán az íze miatt választja a növényi tejeket, amelyekből egyébként igen széles a paletta, és legtöbbjüket akár otthon is el lehet készíteni. Ismerd meg jótékony hatásaikat!

  • Kenyérsütő

Az életmódváltás általában a fehér liszt és a cukor elhagyásával, csökkentésével kezdődik. Sokan drasztikusnak érzik, szerintünk azonban a legnagyszerűbb az életmódváltásban a különböző, lassú felszívódású, kifejezetten egészséges lisztekből, akár kovásszal készült kenyerek felfedezése. Ha viszont nincs a közeledben olyan pékség, ahol ezek választéka vár, jobban teszed, ha te magad készíted el otthon a kenyeret, így pontosan tudod majd, hogy mi kerül bele. Szerezz be néhány lisztet, magvakat, és kezdődhet is a sütés.

Ha te magad készíted el otthon a kenyeret, pontosan tudod majd, hogy mi kerül bele Forrás: Shutterstock
  • Kotyogó

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a minőségi, mértékletes kávéfogyasztás mennyire egészséges. Ehhez persze szükség van jó minőségű kávéra és egy jó kis kávéfőzőre, akár egy egyszerű kotyogóra. Ebben akár fahéjjal is lefőzhetjük a kávét, ami kellemes ízt ad neki, nem beszélve annak jótékony, például zsírégető hatásáról. Csak hab a tortán, hogy az extra ízesítés miatt kevesebb cukrot kíván a kávé, így túl sok plusz kalóriát sem viszünk be.

A minőségi, mértékletes kávéfogyasztás nagyon egészséges Forrás: Shutterstock

3 ok, amiért minden reggel igyál kávét

A kávé még a mai napig is a vegyes megítélésű élelmiszerek közé tartozik, pedig ha jól fogyasztja az ember, akkor valójában rendkívül egészséges. Íme 3 ok, amiért mindennap igyál kávét!

  • Csíráztató

A csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Jó hír, hogy nem kell drágán megvenni az üzletekben, rendkívül egyszerűen előállíthatóak otthon is. A megfelelő gondoskodás mellett egy egyszerű befőttesüveg is elég lehet hozzá, mégis viszonylag kevesen aknázzák ki ezt a lehetőséget. Így az elfoglaltabbak, a feledékenyebbek és a lustábbak megmentője lehet a csíráztatógép, amely automatikusan öblíti a télen is szépen növekvő vitaminbombákat, hogy jól és penészmentesen fejlődjenek.

Az elfoglaltabbak, a feledékenyebbek és a lustábbak megmentője lehet a csíráztatógép Forrás: Biovita

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.