párkapcsolat utazás szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerelmesnek lenni annyit tesz, mint együtt lenni, nem igaz? De mi van, ha mégis mérföldek választanak el minket egymástól? Túlélheti a kapcsolat ezt a próbát?

A döntés meghozatala

Érdemes-e egyáltalán megpróbálni a külön életet? A kapcsolat elején, ha nem élünk egymás közelében, ez igen nehéz kezdés lehet, de nem lehetetlen. Ha tényleg érdeklitek és szeretitek egymást, akkor hegyeket tudtok megmozgatni. Ha több éve éltek együtt és hirtelen el kell válnotok egymástól, az nagyon veszélyes lehet az érzelmi eltávolodás szempontjából...

Thinkstock
Thinkstock


Hogyan működjön?

Állítsátok fel az alapszabályokat! Ha együtt szeretnétek maradni, rengeteg dolgot tehettek azért, hogy működjön a kapcsolat. A lista élén szerepel a kommunikáció. Ha nem látjátok egymást, legalább halljatok egymásról! A rendszeres telefonálás, e-mail- és SMS-küldés elengedhetetlen ahhoz, hogy tudjuk, mi történik a másikkal. Így képesek lesztek érezni, mit gondol, érez a másik! Általában nem a szenvedély hiánya öl meg egy távkapcsolatot, hanem az érdeklődés megszűnése.

A bizalom felépítése

Mivel nem tudjátok szemmel tartani a másikat, fontos a bizalom! Légy demonstratív! Küldj képeslapokat, virágot, ajándékokat, mondd el, hogy "szeretlek"! Nincs mimika vagy ölelés, mely minden szónál többet érhet, ahhoz, hogy a másik megbízhasson benned, keményen rá kell feküdnöd a kommunikációs képességeid megfelelő kifejezésére!

Osztozzatok az energiabefektetésen!

Ne csak az egyikőtök utazgasson vagy telefonáljon! Muszáj, hogy ismerjétek egymás környezetét, hogy ne érezzétek úgy egy idő után, hogy kettéválnak az útjaitok!


Thinkstock
Thinkstock


Legyen közös célotok!

Tűzzétek ki azt az időpontot, ameddig ki kell tartanotok! Legyen valami, amiért érdemes küzdenetek! A távkapcsolat végeztével például összeköltöztök, esetleg összeházasodtok...

Mi lesz a szexszel?

Az egyik legnagyobb hiány a szexualitás hiánya. Próbáljátok ki a telefonszexet, küldjetek erotikus üzeneteket egymásnak - mit tennétek most, ha ott lenne veletek! Légy azonban óvatos! Ne hagyd, hogy a szex túl nagy szerepet kapjon a kommunikációtok során, mert az elvárásotok óriásira nőhet! Ha találkoztok, igyekezz aztán minden vágyát teljesíteni a másiknak!


Thinkstock
Thinkstock

A veszélyes jelek felismerése

Kommunikáció, bizalom, csodás szex: látszólag minden remekül halad, viszont figyelj az intő jelekre...

- A saját életed darabokra hull, ha nem vagy vele. Szinte mindig otthon ülsz és várod, hogy hívjon, alig találkozol a barátaiddal, sosem mész el senkivel inni egyet a közeli bárban munka után. Mit tegyél? Találd meg a helyed a világban egyedül is, ne függj tőle!

- Megállapodtok mindig, hogy mikor váltok el egymástól. Mit tegyél? Először is ne pánikolj, hanem próbáld meg enyhíteni az elválás fájdalmát, ha lehet, tegyétek csodás élménnyé az együtt töltött órákat!

- Mindig te utazol, te hívod, te költesz a kapcsolattartásra. Mit tegyél? Mondd el neki őszintén, hogy mi bánt, s valamilyen viszonzásra vágysz!

- Nagyon nehéz hűségesnek maradni, ha nem vagytok együtt. De mit tegyél? Ha másképp nem megy, állapodjatok meg egy nyitott kapcsolatban! Viszont tudd, hogy az állandó megcsalás összetöri a szívedet!

Együtt vagy külön?

Eljön az a pillanat, mikor feltesszük egymásnak a kérdést, vajon "hol is tart ez a kapcsolat?" Ha mind a ketten együtt akartok maradni, akkor egyeztessétek össze, hogy mikor tudtok együtt lenni, vagy legalább mikor költözhettek majd össze! Ha a másik kihagy egy megbeszélt találkát, az egy intő jel lehet! Egy igazán erős kapcsolat azonban minden nehézséget áthidal!

Forrás: www.ezoterikus.hu

Mikor mész férjhez? Olyan lesz az esküvőd!
Mennyire vagytok harmóniában? A kalkulátor elárulja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.