házasság párkapcsolat férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kipróbált, bevált tippek és tanácsok szüleink, nagyszüleink házasságából, avagy hogyan tartsuk meg a szerelmet éveken, évtizedeken át?

Thinkstock
Thinkstock

Retró tipp 1.: Légy udvarias!

Köszönöm, kérem, bocsáss meg, örülök neked - talán frázisoknak tűnnek, de a szókincsedből nem ajánlatos, hogy kikopjanak ezek a szavak, mert az első számú alappillérre a házasságnak a kölcsönös udvariasság.

Az aranylakodalmát ülő férj a következőket intézte az egybegyűltekhez, amikor a hosszú házasság titkát firtatták: "Beszélj úgy a hitveseddel, mintha idegenekkel beszélnél - tiszteletteljesen, udvariasan, mosolyogva. Sose légy durva, de mindig őszinte. Minden lehetséges alkalommal dicsérd meg, legyen az a frizurája (amit kötelező észrevenni azonnal, ha fodrásztól jön). Szavaid árulkodjanak szeretetről és gyöngédségről. Az udvariasság a mindennapok motorjának olaja, kenőanyaga, minden gyorsabban és simábban fordul általa."

Tipp! Nézd meg, hogy mutat Leonardo DiCaprio Marilyn Monroe oldalán! Lehetetlen sztárpárok képgalériánkban! Katt ide!



Retró tipp 2.: Írj levelet!

A mobiltelefonok és elektronikus levelek térhódítása előtt az emberek szerelmes levelekben üzentek egymásnak. A papírnak megvan az a nagy előnye, hogy a másik fél bárhová magával viheti, megfoghatja, ezzel érzi a személyes jelenlétedet, és ha egy csepp parfümöt, arcvizet is rászórsz, még az illatodat is odavarázsolod, amíg olvassa. Ezzel az élménnyel még egyetlen e-mail sem tudja felvenni a versenyt... A szerelmes levelek megerősíthetik a kapcsolatot azáltal, hogy segítenek egy mélyebb szinten csatlakozni egymáshoz.

Thinkstock
Thinkstock

Retró tipp 3.: Kapcsolatmentő különalvás

Sok házaspár szobájában humoros filmek kevésbé humoros jelenetei ismétlődnek meg éjszakáról éjszakára. Ahogy a viccben mondja a feleség: "Doktor úr, kérek valami pirulát elalvás ellen. A férjem horkol. Doktor: Miért kell magának a pirula? Hogy én aludjak el hamarabb..." A horkolás életveszélyes jelenség, azon túl, hogy zavaró. Elsősorban a társadat kell rábírni egy kivizsgálásra, majd a pihentető éjszakákért érdemes közös megegyezéssel külön szobába vonulni. Ugyanez alkalmazható akkor is, ha az egyikőtök éjjeli bagoly, a másik pedig hajnali kakas. Párok beszámolói alapján nem kell attól tartani, hogy a szexualitás háttérbe szorul majd - legtöbbjüknél a vizsgálatok szerint pont az ellenkezője történt.

Retró tipp 4.: Barátokkal a megújulásért

Ne legyetek egymás barátaira féltékenyek, ne akadályozzátok egymást, hogy képességeiteket barátaitok körében kibontakoztassátok! Nem kell feltétlenül részt venni a másik hobbijában, így legalább marad idő magatokra is. Egy jó könyv, kertészkedés, séta a barátokkal felüdülés lehet, és nem utolsósorban lesz megint miről beszélni egymással.

Thinkstock
Thinkstock

Retró tipp 5.: Hölgyeim és Uraim! Csak csinosan!

Fő szabály: a vacsora felszolgálásakor is fitten és csinosan, vacsoraasztalnál is elegánsan. Nem szerencsés az egész hétvégédet egy melegítőalsóban megélni. Öltözzetek fel szépen, ahogyan máskor is, egymást is tiszteljétek meg azzal, amivel megtisztelitek munkatársaitokat, főnökeiteket - rendes ruhában tevékenykedtek egymás mellett, nem kinyúlt, szakadt rongyokban. Megnyerő külsővel könnyebb egy romantikus estét végigélni, és emlékezetesebb is.

Retró tipp 6.: Ne feküdj le haraggal a szívedben!

Lefekvés előtt beszéljétek át nézeteltéréseiteket, örüljetek annak, hogy van valaki, akivel megoszthatjátok életetek eseményeit. Egy Jó éjszakát!-csókban a legnagyobb méreg is füstté válik, meglátod.

Forrás: www.ezoterikus.hu

És még:
Meddig tart a kapcsolatotok? Tudd meg!
Amilyen a csókod, olyan vagy Te!
16 tuti tipp arra, hogyan válj el intelligensen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.