Egy 31 éves nő a mellimplantátumát okolja gyermeke haláláért

mell implantátum PIP tragédia plasztikai sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Susanne, a 31 éves gyászoló édesanya a hibás PIP mellimplantátumait okolja magzata haláláért. Az orvosszakértők egyelőre nem találtak egyértelmű magyarázatot a tragikus esetre, de Susanne szeretné figyelmeztetni a többi várandós anyát az esetleges veszélyekre.

Az angliai Widnesben élő, gyógyszerészeti asszisztensként dolgozó Susanne szerint a kiszakadt mellimplantátumból szivárgó, matracok megtömésére használatos, ipari szilikon mérgezte meg a babáját. "Már évek óta betegnek éreztem magam, mikor végül rájöttem, hogy kiszakadt az implantátumom, de az erősen mérgező hatású ipari szilikon ekkora már teljesen szétterjedt a szervezetemben" - mondta Susanne.

Thinkstock
Thinkstock

"Ezt a fajta szilikont soha nem lett volna szabad embereken alkalmazni, hiszen ipari célokra készült. Ha én magam is folyamatosan rosszul éreztem magam a szilikontól, el sem tudom képzelni, hogy milyen pusztító hatással lehetett a védtelen gyerekemre" - folytatta a gyászoló anyuka, aki 27 hetes korában hozta világra halva született kisfiát, Ivant.

"Mikor 26 éves koromban elhatároztam, hogy megnagyobbíttatom a melleimet, az orvosok tájékoztattak az esetleg felmerülő kockázatokkal és mellékhatásokkal kapcsolatban, de arról nem esett szó, hogy a gyerekem is meghalhat tőle" - nyilatkozta Susanne a Daily Mailnek. Susanne mellműtétjét 2007 áprilisában végezték egy manchesteri klinikán, 75A-s mellméretét 75D-re nagyobbítatta, és eleinte nagyon elégedett volt az eredménnyel, de aztán hat hónappal a műtétet követően Susanne jobb melle elkezdett feldagadni.

"Égető és szúró fájdalmat éreztem, de az orvosom próbált megnyugtatni, hogy ez a duzzanat teljesen normális. Egy idő után azonban egyre komolyabb mellkasi fájdalmak jelentkeztek, és állandóan visszatérő fül- és torokfertőzések keserítették meg az életem" - idézte fel Susanne. Pár héttel később a nőnél olyan krónikus fejfájás jelentkezett, hogy alig bírt kikelni az ágyból, és aztán váratlanul 2008 januárjában teherbe esett. "Ekkora már folyamatosan hánytam és teljesen legyengült a szervezetem, de mivel már korábban is voltam terhes, tudtam, hogy itt most nem a szokásos reggeli rosszullétekről van szó." A terhesség tizedik hetében Susant kórházba utalták, ahol két hónapig tartó kezelésnek vetették alá.

Thinkstock
Thinkstock

"Biztos vagyok benne, hogy az elszakadt implantátumból az egész szervezetembe jutó mérgező szilikon hatására lettem olyan rosszul, hogy a magzatom nem tudott tovább egészségen fejlődni. Én már soha nem fogom visszakapni a kisfiamat, de szeretném felhívni a többi nő figyelmét is a szilikon rettenetes veszélyeire" - összegezte Susan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.