Nico Rosberg Jean-Eric Vergne Jenson Button Forma-1 Nico Hülkenberg Max Chilton Jules Bianchi Romain Grosjean Sebastian Vettel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig nem érdekelt a száguldó cirkusz világa, akkor ettől az összeállítástól sem leszel őrült rajongó. Viszont ha már kacérkodtál vele, bele-belenézegettél, csak épp az elmúlt években lazán elpilledtél a vasárnapi ebéd után, amikor hatvan körön keresztül Vettel vezette a mezőnyt, akkor most itt az ideje, hogy kievickélj a kavicságyból, és beless az idei felhozatal sisakrostélya mögé. Jó pasikból ugyanis ebben a szezonban sincs hiány.

A focit néző csajokat állandóan az a vád éri, hogy kizárólag a szexi férfiak miatt nézik a mecseket. Nos, ez igaz, a Forma-1 ennél azonban kicsit komplexebb.

Jules Bianchi Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Itt ugyanis a kedvencek kétheti rendszerességgel lépnek csak pályára, az általunk látható közvetítés 90%-ában pedig sisakot viselnek és eltakarja őket az autójuk. Ráadásul a tűzálló overáll a fociban megszokott mezcserét is jóformán ellehetetleníti. Éppen ezért úgy döntöttünk, levetkőztetjük a pilótákat, ami F1 olvasatban annyit jelent, hogy kocsi és bukósisak nélküli fotókat kerestünk róluk. Ugye, milyen meztelennek tűnnek nélkülük?

Az alapkoncepció az volt, hogy a nagy öregeket, akiket a legtöbben ismernek és akik gyakran állnak dobogóra, kihagyjuk. Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton és Fernando Alonso így kimaradtak az összeállításból, Jenson Buttont azonban nem volt szívünk kirekeszteni. Ha megtesszük, sok-sok nőnek okoztunk volna csalódást. Nem mintha lenne esélyünk a jóképű, 34 éves versenyzőnél. Szuperhajlékony menyasszonyával, Jessica Michibatával ugyanis aligha tudnánk felvenni a versenyt.

Így jógázik együtt Jenson Button és a barátnője Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Az első pontban említett, mellőzük a sokat látott pilótákat elv szerint Vettelnek sem kellene itt lennie. Őt azonban a képszerkesztőnk külön kérésére tettük be, aki egy laza mozdulattal kitörölte a felsorolásból Valtteri Bottast, és helyette a négyszeres világbajnokot tette be. Ezzel persze semmi gond nem lenne, kivéve az, hogy akármennyire is jóképű, aki rendszeresen nézi a Forma-1-et, annak gyakran szúrja a szemét a még mindig csak 26 esztendős címvédő. Vettel egyébként az első autóversenyző, akiről viaszszobor látható a berlini Madame Tussauds falai között.

Így krikettezett Vettel korábbi csapattársával, Mark Webberrel Forrás: AFP/Saeed Khan

A Marussia pilótája 1989. augusztus 3-án született a franciaországi Nizzában, vagyis a maga 24 évével igencsak fiatalnak számít. No, persze nem a Forma-1-ben. A jóképű versenyző egyébként olasz felmenőkkel is rendelkezik, és mint jó pár kollégája, ő is ötévesen kezdett gokartozni. Onnan pedig meg sem állt az F1-ig.

Forrás: AFP/Saeed Khan

Ha már Marussia, következzen a brit Max Chilton, aki még fiatal csapattársánál is zsengébb, mindössze 22 éves. 2013-ban debütált a Forma-1-ben, hangos sikerei azonban még váratnak magukra. Aggodalomra semmi ok, későn érő típus, csak tízévesen ült először gokartba. Szerintünk cuki és szép a szája.

Forrás: AFP/Getty Images/Mark Thompson

A 27 éves, svájci-francia kettős állampolgárságú autóversenyző 2009-ben mutatkozott be a Formula-1-ben. Korábban állítólag egy ideig banki alkalmazottként is dolgozott. 2012. június 27-én öt év együttélés után elvette barátnőjét, Marion Jollès-t. 2013. július 29-én pedig született első gyermekük, Sacha.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

Jöjjön egy újabb francia fiú, aki 2012 óta tagja a Forma-1-es mezőnynek. Jelenleg a Scuderia Toro Rosso csapat versenyzője, és szinte mindenkinél előbb, négyévesen pattant először gokartba. Tavaly felmerült, hogy ő kapja Mark Webber ülését az ausztrál távozása után, végül azonban Daniel Ricciardóra esett a Red Bull választása.

Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

A 28 éves Nico az 1982-es Formula-1-es világbajnok, Keke Rosberg fia. Német-finn kettős állampolgár, az angolt, a németet, az olaszt, a spanyolt és a franciát tökéletesen beszéli, édesapja anyanyelvét, a finnt azonban nem. 2006-ban debütált a Williamsnél, most a Mercedes pilótája, és már magáénak tudhatja a 2014-es szezon első futamának győzelmét is. Rosberg 2013 nyarán jegyezte el német származású kedvesét, Vivian Siboldot, akivel 2003 óta alkotnak egy párt. A lány gyakran elkíséri párját a versenyekre, ami tökéletesen érthető. A helyében mi is ezt tennénk.

Forrás: AFP/Saeed Khan

Német is, Nico is, így Rosberg után Hulkenberggel zárjuk a sort. Ő egy igazán szentimentális srác, aki saját bevallása szerint igencsak türelmetlen, imádja az erdő illatát, szereti az őszinteséget és a hűséget, ami pedig a legédesebb, hogy képes sírni a Marley és én című filmen. Kicsit babonás, legalábbis mindig gondosan ügyel arra, hogy balról szálljon be az autójába. Nagyon fiatalnak tűnik, pedig idén augusztusban már 27 éves lesz.

Forrás: AFP/Saeed Khan

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.