Csollány Szilveszter túlélési esélyeiről vallott egy nővér

Forrás: AFP/Damien Meyer -
Csollány Szilveszter lélegeztetőgép Csollány Szilveszter esélyei Csollány Szilveszter állapota Csollány Szilveszter koronavírusos koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan azt mondják, hogy aki lélegeztetőgépre kerül, annak nincs esélye legyőzni a koronavírust. Szerencsére számtalan olyan példát láttunk már arra, amikor valaki több hét kóma után magához tért és felépült a fertőzésből.

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász állapotáról egyelőre nem tudni semmi újat, de rengetegen imádkoznak a felépüléséért. A napokban a szintén lélegeztetőgépre került, de csodával határos módon felépült fideszes képviselő, Bányai Gábor üzent a sportember családjának, hogy ne adják fel a reményt. Most pedig egy ápolónő osztotta meg saját történetét.

Nagy Gergelyné Hajnalka, a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának ápolója 105 napot töltött az intenzíven, abből 42-őt lélegeztetőgépen. Azzal az eszközzel mentették meg az életét, ami talán Szilveszternek is reményt adhat.

Az egész ország arra vár, hogy kiderüljön, felépül-e Csollány Szilveszter Forrás: AFP/Damien Meyer

"Mindenki érte van és mellette áll. Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani" − nyilatkozta a KEMMA portáljának Hajnalka.

Habár megmenekült és már nem szorul lélegeztetőgépre, az ápolónő elmondta, talán sosem lesz olyan, mint régen: "Azon dolgozunk folyamatosan, hogy visszatérhessek a munkába. Egyelőre nagyon sok a szabadságom, azt töltöm. Próbálok visszatérni, de 100 százalékos dolgozó sosem leszek már."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.