Csollány Szilveszter Csollány Szilveszter koronavírusos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, az olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter egy hónappal ezelőtt elkapta a koronavírust, két héttel ezelőtt azonban olyan rosszul lett, hogy mentővel szállították kórházba. Jelenleg intenzív osztályon kezelik.

Az 51 éves sportembert először Sopronban kezelték, múlt héten még sms-ben kommunikált, ám végül Budapestre kellett szállítani, lélegeztetőgépen kezelik.

Forrás: Lantos Gábor

Csollány családja továbbra sem árul el részleteket, a sportoló állapotáról. A Blikk információi szerint a tornász állapota súlyos.

A lap arról ír, hogy egy különleges lélegeztetőgép mentheti meg Csollány életét, amelyből az egész országban 30-40 darab található. Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lényegében egy műtüdőeljárás, ami a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.