2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Tragédia egy tassi családban: négy gyermek veszítette el az édesanyját, a legkisebb kéthetes

Forrás: Timár Kriszta / Délmagyar.hu -
édesanya Tass haláleset tragédia
Negyedik gyermekének születése után 8 nappal halt meg a 28 éves Vanda - a család tragédiája bejárta a közösségi médiát, összefogott értük az ország. Az édesapa, Kocsi András most részletesen elmesélte, mi történt velük. Azért állt a nyilvánosság elé, mert szeretné megtudni, ki a felelős felesége haláláért. Úgy gondolja, többen is hibáztak.

A 30 éves férfi a felesége halála után négy kisgyerekkel maradt egyedül. Adél 7 éves, Martin 4, Rebeka 3 éves, Gergő pedig most kéthetes.

Andrásnak egyedül kell gondoskodnia gyermekeiről Forrás: Timár Kriszta / Délmagyar.hu


"Másfél hete, csütörtökön este Vanda nagyon rosszul lett. Fájt a mellkasa, zsibbadt a keze. Az ügyeletet és a mentőket is hívtam, utóbbi ért ki hamarabb, de addigra elmúltak a panaszai. Bár a vérnyomása rendben volt, a mentők kórházba akarták vinni. Vanda azonban sírva fakadt: nem akarta itthagyni Gergőt, aki 8 nappal korábban született. Végül abban maradtunk, hogy ha az ügyeletes orvos aláír egy papírt, hogy minden rendben van vele, itthon maradhat. Ezt ő meg is tette"
- mesélte az édesapa a Délmagyar.hu-nak. Hozzátette, a mentősök azzal nyugtatták őket, hogy az epidurális érzéstelenítésnek lehetnek ilyen mellékhatásai, a kis Gergő ugyanis császármetszéssel született.

Vanda két napig jól volt, majd megint rosszul lett, András pedig azonnal bevitte az ügyeletre. Ott EKG-t készítettek, majd mentőt hívtak, és Kecskemétre szállították.

Két óra telt el az ügyeletre érkezésük, és Vanda műtőbe kerülése között. Tudták, hogy nagy a baj, az orvosok infarktusra gyanakodtak, de azt gondolták, az édesanya fiatal, erős szervezete leküzdi a betegséget. Eszükbe se jutott, hogy baj lehet, el sem köszöntek egymástól. Egy órával a műtét kezdete után kijött az orvos, és közölte Andrással, hogy Vanda meghalt.

"A minap azt hallottam, hogy a 3 éves kislányom azzal nyugtatgatja újszülött kisfiamat: anya már nincs, de apa van. Minden nap keresik a legszebb csillagot, Martin pedig kiabált is az édesanyjának, hogy jöjjön haza. (...) Elértünk mindent, amire vágytunk, és aztán itt maradtam nélküle. Egyszerre mentem a hivatalba egy születési és egy halotti bizonyítványért, a feleségemet pedig a legnagyobb lányunk névnapján hamvasztották el" - mondja a megtört édesapa.

András úgy gondolja, hibát követtek el az orvosok, mert a szülés után nem írtak fel neki vérhigítót, csak egy vény nélküli tabletta szedését javasolták.

"Három gyermeket szült már császármetszéssel, mindig írtak fel neki vérhígítót. Most csak egy vény nélküli tablettát javasoltak neki a kórházban. De hibát követett el az is, aki egyértelmű szívinfarktusos tünetek ellenére aláírta a papírt, hogy nem kell kórházba vinni. Hogy ezek, vagy a későbbiekben bármi befolyásolhatta volna-e a történteket, ha másképp alakul, valószínűleg előbb-utóbb kiderül. De ha kiderül az igazság, az sem fogja visszahozni a lányt, akit tinédzser korom óta szerettem" - zárta mondandóját András.

A férfi mindig részt vállalt a gyerekek körüli teendőkben, de így sem könnyű most ellátni a kicsiket, azt sem tudja, mikor tud újra dolgozni. Vanda szülei külföldön élnek, ők két hétig tudtak segíteni, most pedig András édesanyja költözik oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.