Egészségesnek tűnő ételek, amelyek többet ártanak, mint használnak: betegségek kialakulásához vezethetnek

Forrás: Shutterstock -
élelmiszer ultrafeldolgozott szívbetegség kenyér
Számos olyan termék megtalálható a boltok polcain, amelyek az egészséges étrendbe látszólag tökéletesen beleillenek, de valójában sokkal többet ártunk magunknak a fogyasztásukkal, mint azt gondolnánk. 

A legújabb kutatásból kiderült, hogy a barna kenyér és több, egészségesnek mondható élelmiszer növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

A kutatók kiemelték a tömegesen gyártott szeletelt cipók, fehérjeszeletek és az alacsony zsírtartalmú joghurtok fogyasztása egyáltalán nincs jó hatással a szervezetre. Tele vannak sóval, cukorral, amelyek növelik a magas vérnyomás kockázatát, szívrohamot vagy szélütést is okozhatnak.

Egészségesnek tűnő ételek, amelyek fogyasztása komoly betegségek kialakulásához vezethet Forrás: Shutterstock

Ausztrál tudósok kutatásaiból kiderült, hogy azoknak a nőknek, akik nagy mennyiségű ultrafeldolgozott ételt fogyasztanak, beleértve az „egészséges" ételeket, 39 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy egészségügyi problémáik legyenek.

Korábbi kutatások is összefüggésbe hozták az ultra-feldolgozott élelmiszereket az elhízással , a 2-es típusú cukorbetegséggel és a rákkal - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.