Vigyázz! A rosszul megválasztott kulacs könnyen meg is betegíthet: nem mindegy, melyiket választod

rozsdamentes acél bpa fertőtlenítés egészség műanyag kulacs
Praktikus, újratölthető, környezetkímélő, de nem feltétlenül egészséges a többször használható műanyag kulacs. Akár meg is betegíthet, ha nem megfelelő palackot használsz. 

Hogy a megfelelő mennyiségű folyadék napi bevitele a szervezetünk számára elengedhetetlen, ezt ma már mindannyian tudjuk. Ahogy azt is, hogy környezetvédelmi szempontból a PET palackoknál lényegesen jobb megoldás a mosogatható műanyag kulacsok, termoszok használata.

De nagyon nem mindegy, milyen műanyag kulacsot választasz.

Nem mindegy, milyen kulacsot választasz Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 New Africa/Shutterstock. No use without permission./New Africa

Kutatások kimutatták, hogy a műanyag palackok hosszabb ideig tartó használata negatív hatással lehet az egészségünkre, mivel a BPA – egy vegyi anyag, amelyet más vegyi anyagokkal kombinálva bizonyos műanyagok és gyanták előállításához használnak – és a ftalátok beszivároghatnak az italunkba.

Egyes kutatások szerint a BPA káros hatásai közé tartozik például, hogy hormonális változásokat okozhat a szervezetben,de összefüggésbe hozták a 2-es típusú cukorbetegséggel és szívbetegségekkel is. A szakértők azt tanácsolják, hogy válasszunk olyan vizes palackokat, amelyek BPA-mentesek, és kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból, kerámiából és üvegből készülnek.

A baktériumok és gombák idővel felhalmozódhatnak az újrafelhasználható vizes palackokban, ha nem tisztítjuk megfelelően. Fontos, hogy a kulacsunk mindig tiszta legyen – a napi fertőtlenítés elengedhetetlen a megelőzés érdekében, ahogy a tömítések és kupakok időnkénti cseréje is. A BPA-mentes műanyag és üvegpalackokat 2-3 évente kell cserélni, a rozsdamentes acél kulacsokat elég akkor, ha elhasználódtak — írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.