Súlyos betegséget is okozhatnak a környezettudatos bevásárlótáskák

Forrás: Shutterstock -
hús környezetvédelem bevásárlótáska vászonszatyor zöldség
Mivel a környezetvédelem egyre nagyobb szerepet tölt be az életünkben és a használati tárgyaink kiválasztásában, nagyon sokan a mosható vászonszatyrokat választják ma már az eldobható nylonzacskók helyett. Ez azonban egészségi veszélyekkel járhat, ha nem megfelelően tisztítjuk őket. 

A vászontáskák jó választást jelenthetnek a környezettudatos vásárlók számára, ám a kutatások szerint kész baktériumtelepek, ha megpakoljuk nyers hússal, gyümölccsel és zöldséggel és nem mosuk ki utána.

Nem mindegy, mibe kerülnek az árucikkek a bevásárlókosárból Forrás: Shutterstock

Egy tanulmány a véletlenszerűen összegyűjtött újrafelhasználható bevásárlótáskákat vizsgálta, és rémisztő eredményekhez jutott. Szinte az összes zacskóban nyüzsögtek a baktériumok, köztük az E. coli is, ami köztudottan súlyos fertőzét okoz.

A élelmiszerbiztonsági szakértők felhívják a figyelmet a zacskók rendszeres kimosásának fontosságára, és arra, hogy jó, ha külön táskát használunk nyers húsnak, zöldségeknek vagy tejtermékeknek. Hozzátették, ezek a szatyrok mosógépben moshatóak, célszerű olyan hőfokon, ami a legmagasabb, amit a szövet még kibír - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.