Kis híján belehalt az alkohol- és drogtúladagolásba a világsztár

Eminem
FilmMagic/GettyImage - Jeff Kravitz
új élet Robbie Williams Demi Lovato Anthony Hopkins függőség
A függőség nem válogat, tartja a mondás. Érinthet bennünket, a szomszédot, szeretteinket és természetesen a hírességeket is. A kialakulásának okai a mai napig nem tisztázottak, de a tudomány abban egyetért, hogy genetikai és pszichoszociális tényezők is szerepet játszanak benne.

Ahogy a hétköznapi emberek is, úgy számos ikonikus személyiség találta magát a függőség örvényében, sokan segítséget kértek és azóta szerek nélkül azt vallják, sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és a a saját életük urai lettek. Néhány világsztár, akik legyőzték a függőséget, és azóta absztinens életet élnek, sőt másokat is erre biztatnak. 

Robert Downey Jr. 

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.  a nyilvánosság előtt számolt be arról, hogy megszabadult a függőségeitől.
Forrás: NORTHFOTO/FULLSHOT

A Marvel-filmek sztárja már gyerekként drogozott, és karrierje kezdetén is súlyos függőségi problémái voltak.  A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a törvényel is meggyűlt a baja, letartóztatták az alkohollal, kokainnal és heroinnal való visszaélés miatt. Előbb egy kaliforniai börtönbe, majd egy rehabilitációs intézménybe került. 2002-ben a nyilvánosság előtt számolt be arról, hogy megszabadult a függőségeitől és karrierje újra szárnyalni kezdett: a Marvel Vasembere újra a legnépszerűbb sztárok sorába emelte. 

Demi Lovato 

2024 American Heart AssociationÕs Go Red for Women
A most 31 éves Lovato ma már 12 éve teljesen tiszta.
Forrás:  Northfoto 

A popzenész Demi Lovato számos rehabilitáción vett részt és mindig is nyíltan beszélt az alkohollal, a drogokkal való küzdelméről és a mentális problémáiról. Lovato már nagyon fiatalon sikeres lett, ám alig volt 18 éves, amikor már elvonóklinikára jelentkezett drogproblémái miatt, később pedig étkezési rendellensége miatt került a kórházba. A most 31 éves Lovato ma már 12 éve teljesen tiszta, küzdelméről egy saját dokumentumfilmet is készített, amelyben arról beszélt, a démonjaival csak úgy tudott megküzdeni, amikor elfogadta azok létezését.

Eminem

Eminem
Eminem kis híján belehalt a függőségébe. 
Forrás:  GettyImages/Jeff Kravitz

A rapikon gyermekkorától kezdve küzdött alkohol és kábítószer-függőséggel. 1999-ben lett világhírű, de a sikerekkel egy időben napvilágra kerültek a mentális problémái is.  Kezdetben a receptre felírt fájdalomcsillapítóknak és nyugtatóknak nem tudott ellenállni, súlyos függőségének kis híján majdnem halálos kimenetelű túladagolás lett a következménye. Eminem ekkor elvonóra ment, és hosszú hónapokig eltűnt a nyilvánosság elől. A zenész ma már tiszta, de harca a függőséggel több dalszövegében is hallható. Hitvallása, hogy soha nem késő változtatni és újra felépíteni az életet. Ma véleményvezérként aktívan támogatja a függőségekből való kilábalást. 

Drew Barrymore

Drew Barrymore
Drew Barrymore az alkoholt terápia segítségével tudta letenni.
Forrás: ZUMAPRESS.com/HALFSHOT

A gyermeksztárként induló Drew Barrymore hosszú éveken át küzdött az alkohollal és a kábítószerekkel. Az amerikai színésznő, aki anyai ágon magyar felmenőkkel is rendelkezik, később őszintén beszélt élete egyik legnehezebb időszakáról, amikor az alkohol számára egyfajta fájdalomcsillapítóként szolgált. 

Csak próbáltam csillapítani a fájdalmat és jól akartam érezni magam – és az alkohol ezt megadta nekem

 - emlékezett vissza a színésznő. Az alkoholt végül terápia segítségével tudta letenni és az is segített neki kimászni a gödörből, hogy energiáit saját műsorára, a Drew Barrymore Show-ra összpontosíthatta. Barrymore ma producereként is tevékenykedik, sikertörténete inspirációt nyújt sokaknak, akik hasonló cipőben járnak.

Robbie Williams

Robbie Williams
Robbie Williams igazi rocksztáréletet élt.
Forrás: ZUMA Press, Inc./Northfoto

Bár a függőségei már a múlté, Robbie Williams - akiről bővebben itt írtunk - saját bevalása szerint aggasztó egészségi tünetekkel és vacak kedélyállapottal néz szembe. Az 50 éves sztár úgy véli, a folyamatos bulizással sokat ártott a hormonrendszerének, és egy szóviccel is élt, kijelentette: 

manopauzán megy át.

Robbie az életéről készült dokumentumfimben bevallja, hogy igazi rocksztáréletet élt, naponta megivott egy üveg vodkát, semmiféle drogot nem utasított vissza és a csoportos szexre se mondott nemet. Legsötétebb időszakáról is nyíltan beszélt: elmondta, volt, hogy hat napig nem aludt és bevett mindent, ami a keze ügyébe akadt. 

Ben Affleck

Ben Affleck
Ben Affleck 2018-ban hagyta abba az ivást. 
Forrás: FilmMagic/GettyImages

A sármos színész 2017-ben nyilatkozott először alkoholizmusáról. A színész súlyos addikcióval küzdött, de néhány rehab után 2018-ban abbahagyta az ivást, hogy végre jó és felelősségteljes apa lehessen. Egy korábbi interjúban arról beszélt, az egész életét tönkretette az alkohol, már az édesapja is gyakran a pohár fenekére nézett, és több alkoholfüggő és mentális beteg is van a családjában. 

Ez az örökség nagyon erős, és nehéz kitörni belőle. Hosszú időbe telt nekem, hogy magamnak is bevalljam, mélyen, kétségek nélkül, hogy alkoholista vagyok. Hogy a következő ital is ugyanolyan lesz, mint a többi

  - nyilatkozta Affleck. 

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins évtizedek óta nem ivott. 
Forrás: Getty Images/David Livingston

A korábban súlyos alkoholizmussal küzdő Anthony Hopkinsról szinte mindenki tudja, hogy évtizedek óta absztinens. Többször is nyilvánosan beszélt arról, hogyan változtatta meg az életét a józanság, és hogyan segített neki az alkohol elhagyása a színészi pályafutásában és a magánéletében egyaránt. Hopkins igazi példaként áll mások előtt, akik hasonló problémákkal küzdenek.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.