Depresszióval, önértékelési problémákkal, függőségekkel küzdött a világsztár

Robbie Williams
DPA/AFP - DPA/AFP
születésnap Robbie Williams önéletrajz rehab zenész
Milyen kapcsolat fűzi a kocsmákhoz és a világrekordokhoz? Mi az egyetlen dolog, amiről nem tudott leszokni? Hányszor találkozott ufókkal? Mindenre választ kaphatsz cikkünkben a félszázadik születésnapját ünneplő világsztár, Robbie Williams kapcsán.

Gyerekként sokat volt kocsmában

1974. február 13-án a Manchester közeli Stoke-on-Trent kisvárosában született, egy ír származású családban. A szülei egy pubot és egy sportklub büféjét üzemeltették, így Williams a felnövése során sokszor megfordult kocsmai környezetben.

Focista akart lenni

Az a bizonyos sportklub a harmadosztályú Port Vale FC volt, aminek stadionja mellett laktak, és aminek Williams nem csak szurkolója, de utánpótláskorú játékosa is lett. Egy idő után aztán rá kellett jönnie, hogy nem elég tehetséges a profi karrierhez, de még ekkor sem az éneklés következett a terveiben. Mivel az iskolai színdarabokban sikerrel szerepelt, így színészként képzelte el a jövőjét, de aztán jött egy apróhirdetés…

16 évesen lett világsztár

Az édesanyja egy újságban bukkant rá a hirdetésre, amiben fiatal srácokat kerestek egy új fiúbandához. Rábeszélte a fiát a jelentkezésre, és így Robbie Williams lett a megalakuló Take That legfiatalabb tagja, mindössze 16 évesen. A világhírűvé váló együttest öt év után hagyta el, drogproblémák és kreatív nézeteltérések okozta konfliktusok miatt. 2010-ben aztán újra csatlakozott a bandához, aminek jelenleg ugyan már hivatalosan nem a tagja, de időnként fellép velük.

Több világrekordot is tart

1996-ban kezdődött a szólókarrierje, amivel számos rekordot átírt. A BRIT Awards zenei díjat senki sem nyerte el nála többször, ő minden idők legtöbb eladott lemezzel bíró brit szóló előadója, és az is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy az egyik turnéjára egyetlen nap alatt 1,6 millió jegyet vettek a rajongók.

Négygyerekes apuka

2006-ban ismerkedett meg egy tévéműsor készítése közben Ayda Field amerikai színésznővel, akinek az oldalán azóta megtalálta a boldogságot. 2010 óta tart a házasságuk, két kislányuk és két kisfiuk született, Los Angelesben élnek.

Háromszor találkozott ufókkal

Legalábbis ő maga ezt állítja. A földönkívüliek témája nagyon érdekli, nem meglepő módon az X-akták az egyik kedvenc tévésorozata, de maga is végzett kutatásokat és készített dokumentumfilmeket ezzel kapcsolatban.

Játékkal keresett milliárdokat gyerekek számára

A focitól a mai napig nem szakadt el, a gyerekkori kedvenc klubjának ma már résztulajdonosa és tiszteletbeli elnöke, de alapított Los Angelesben is egy csapatot maga és a haverjai számára. A jótékonyságot is a focin keresztül közelítette meg, ő az egyik alapítója a Soccer Aid nevű rendezvénynek, amin különféle hírességek lépnek pályára, és aminek segítségével már több mint 30 millió fontot (közel 15 milliárd forintnyi összeget) gyűjtöttek az ENSZ gyereket segítő szervezete, az UNICEF számára.

Betiltaná a csokit

Mégpedig azért, mert függőséget okoz. Ha valaki, akkor ő tudja, milyen súlyosat, hiszen sikeresen leszokott a kokainról, a dohányzásról és az alkoholról is, de a csokinak képtelen ellenállni.

Friss filmben tárulkozik ki

Néhány héttel ezelőtt debütált a Netflixen a szimplán csak Robbie Williams címet viselő, négy részes dokumentum-portréfilm, amiben az énekes teljes nyíltsággal vall nem csak a karrierjéről, de a nehézségeiről is. Mint például arról, hogy hiába a sikerek, világ életében önértékelési problémákkal és depresszióval küszködött, vagy hogy miként mentette őt meg Elton John azzal, hogy elcipelte egy elvonóra.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.