Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik a nyár, és vele a salátaszezon. Élénk színek, finom ízek, rengeteg egészséges alapanyag. Azt gonduljuk, hogy a salátát csak azok fogyasztják, akik fogyni szeretnének, de ez nem így van. Olyan sokféle különleges étellel lehet párosítani, hogy biztosan te is megtalálod a kedvencedet!
Friss,könnyed nyári étel. Mindössze 15 perc kell az elkészítéséhez, és nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz.
Hozzávalók (2 fő): - 32 ml fehér balzsamecet - só és bors, ízlés szerint - 10 g mustár - 40 ml olivaolaj - 8 db retek - 1 db lilahagyma - 1 db avokádó - 125 g mozzarella - 20 g dió - 100 g vegyes saláta - 125 g áfonya
Elkészítés (kb.15 perc):
Először készítsük el az öntetet. Keverjük össze a balzsamecetet, a sót, a borsot, a mustárt és az olivaolajat.
A retket mossuk meg és vágjuk le a szárát, majd szeleteljük vékonyra.
Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, majd vágjuk csíkokra.
Daraboljuk fel a mozzarellát és aprítsuk össze a diót.
Locsoljuk meg az öntettel és szórjuk rá az áfonyát!
Avokádós-kecskesajtos saláta
Ebből az ínycsiklandó ételből elég egy kisebb adag is, garatáltan jól laksz majd vele. A kecskesajt és az öntet találkozása adja azt a páratlan ízt, ami miatt a kedvenceddé válhat ez a remek fogás.
Hozzávalók (4 fő): - 110 g szűzpecsenye - 100 g rukkola - 1 db avokádó - fél citrom - 50 ml majonéz - 40 ml olivaolaj - 15 g tejszín - 110 g lágy kecskesajt - 50 g dió
Elkészítés (kb. 18 perc alatt kész):
Sózzuk, borsozzuk a húst, majd süssük kb. 10 percig egy serpenyőben.
Mossuk meg a rukkolát, vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
A majonézt, a citrom levét, a tejszínt és az olívaolajat keverjük össze.
A megsült húst vágjuk fel kisebb csíkokra.
Egy tálba tegyük bele a rukkolát, az avokádószeleteket és a húsdarabokat.
Daraboljuk fel a kecskesajtot, aprítsuk fel a diót és szórjuk a salátára.
Végezetül locsoljuk az öntetet a salátára és már tálalhatjuk is.
Mangós-ananászos salsával töltött salátatekercs
Az édes ananász és mangó találkozása a chilivel igazi ízélményt nyújt. A mangó béta-karotint tartalmaz, ami elengedhetetlen a szem, a bőr, a haj és az immunrendszer számára.
Hozzávalók (2 fő): - fél ananász - 1 db mangó - fél hagyma - 3 db paradicsom - friss koriander, ízlés szerint - friss menta, ízlés szerint - 1 db zöldcitrom - só és bors, ízlés szerint - tört chilipaprika, ízlés szerint - 160 g salátalevél
Elkészítés:
Hámozzuk meg, majd daraboljuk apróra az ananászt és a mangót.
Mossuk meg, majd kockázzuk fel a paradicsomot.
Pucoljuk meg, majd aprítsuk fel a hagymát.
Aprítsuk fel a mentát és a koriandert.
Facsarjuk ki a zöldcitrom levét.
A salátalevél kivételével öntsünk minden hozzávalót egy tálba és keverjük jól össze.
Töltsük meg salsával a salátaleveleket, és már tálalhatjuk is.
Kuszkuszsaláta rákkal és fetával
Remek fogás, ha egy nyári este átjönnek a barátok és épp nincs otthon semmi vendégváró falat. A haverjaidnak biztos leesik az álla, hogy milyen finom salátát dobtál össze.
Hozzávalók (4fő):
- 250 ml zöldségleves - 200 g kuszkusz - 240 g paradicsom - 150 g uborka - 5 g menta - 2 db fokhagymagerezd - 45 ml citromlé - 15 ml olivaolaj - só, bors ízlés szerint - 20 g fenyőmag - 200 g tisztított rák - 100 g feta
Elkészítés:
Forraljuk fel a zöldséglevest és tegyük bele a kuszkuszt. Az edényt vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk a kuszkuszt kb 5 percig ázni.
A paradicsomot és az uborkát vágjuk apró darabokra. Aprítsuk össze a mentát, a fokhagymát pedig vágjuk darabokra.
Az olívaolaj felét és a citrom levét keverjük össze egy tálba.
A maradik olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőbe, tegyük bele a fokhagymát és a fenyőmagot.
Amikor a fenyőmagok elkezdenek pirulni, adjuk hozzá a rákokat és süssük még 3 percig.
Végezetül keverjünk össze minden hozzávalót egy nagy tálban, a fetát pedig morzsoljuk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.