Íme, a legfinomabb medvehagymapesto receptje

medvehagyma, pesto, medvehagymapesto
Shutterstock - Elena Schweitzer
ínyencség medvehagyma recept pesto
A tavasz egyik legkedveltebb csemegéje kétségkívül a medvehagyma. Igazi ínyencséget is készíthetünk belőle: megvehagymapestót. Mutatjuk a receptet!

A medvehagymapestóval számos ételt, húsokat, tésztákat, tojásos és burgonyás fogásokat ízesíthetünk, de frissen sütött kenyérre vagy pirítósra kenve is mennyei. Éppen szezonja van, már megjelent a piacokon, zöldségeseknél és az élelmiszerüzletekben is.

A medvehagyma íze enyhébb, mint a fokhagymáé, de erősebb, mint a metélőhagymáé. Rendkívül egészséges, a népi gyógyászatban például méregtelenítésre és emésztési zavarokra is használták,  tökéletes gyógyír hasmenésre, hasgörcsökre és puffadásra. Egyes kutatások szerint pedig a koleszterint és a vércukorszintet is csökkenti, sőt antibiotikus hatását is kimutatták.  Használjuk ki a szezont, és fogyasszunk belőle bőségesen!

A medvehagyma gyűjtésének szigorú szabályai vannak!

A medvehagyma csak a nem védett területeken szedhető, és a gombákhoz, valamint egyéb gyógynövényekhez hasonlóan csak napi 2 kg-ot gyűjthetünk személyenkét engedély nélkül. Szedésekor nagyon oda kell figyelnünk, ugyanis a könnyen öszetéveszthető más, mérgező növényekkel.

Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető medvehagymapesto receptjét tett közzé a Mindmegette, mely most mi is megmutatunk. A kence hosszú ideig megőrzi frissességét, ha hűtőben tartjuk.

A medvehagymapesto hozzávalói:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 5-8 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1,5 dl olívaolaj

Az elkészítését az alábi videóban nézheted meg: 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.