Rózsaszín szalaggal a mellrák ellen

séta kezdeményezés kampány mellrák szalag Lánchíd rózsaszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel 200 kilométernyi valóságos és virtuális szalagüzenet született országszerte majd' 3000 ember tollából a "Szalagcímem a mellrák ellen" kampány keretében. A szalagokat október 28-án délután 3 órakor, a hagyományos mellrák elleni lánchídi sétán fogták össze, megalkotva az ország legnagyobb egészségszalagját. A kezdeményezéshez csatlakoztak politikusok, sportolók, művészek, és újságírók is - köztük a Life.hu csapata is.

Idén bárki részese lehetett az Egészség Hídja mellrák elleni kampányának, aki felírta valóságos vagy a Facebookon található virtuális szalagokra a mellrák elleni figyelemfelhívással kapcsolatos üzenetét a szűrések, az önvizsgálat vagy a kockázatcsökkentő egészséges életmód témájában. A kezdeményezéshez csatlakoztak politikusok, sportolók, művészek, és újságírók is.

Forrás: Egészség Hídja Összefogás Egyesület
Forrás: Egészség Hídja Összefogás Egyesület

"Az alulról jövő kezdeményezés azt bizonyítja, hogy a társadalomnak fontos a nők egészsége és a mellrák ügye, ami független a politikától, a gazdasági helyzettől. Az idei reklámunk hangsúlyozza, hogy mivel mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, ezért ez nem csak a nők ügye, hiszen ha egy nő megbetegszik, az az egész családot érinti, ezért beszéljünk a szeretteinkkel erről a témáról. A cél, hogy egyre több 45-65 közötti nő vegyen részt az államilag finanszírozott, két évente esedékes szűréseken"- hangsúlyozta az eseményen Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke.

Forrás: Egészség Hídja Összefogás Egyesület
Forrás: Egészség Hídja Összefogás Egyesület

Az idei rendezvényen kiemelt szerepet kapott a szalag az aktivitásokban is: a résztvevők a Széchenyi téren megformálták a mellrák nemzetközi jelképét, majd a Lánchíd közepén az egyesület vezetői, támogatói és arcai vezették végig önkéntesek közreműködésével az ország minden részéből összegyűjtött szalagokat, megalkotva ezzel a legnagyobb, és egyben legszemélyesebb egészségszalagot. Akinek nem volt alkalma korábban, a helyszínen is felírhatta gondolatát a szalagra, de ezzel nem zárult le a kampány: a Facebookon továbbra is alkalma adódik bárkinek megtoldani az ország szalagját.

Forrás: Egészség Hídja Összefogás Egyesület
Forrás: Egészség Hídja Összefogás Egyesület

Wolf Kati

Az egyesület arcai - Detre Diána, Sebestyén Márta és Ungár Anikó mellett - megjelent még Wolf Kati, Náray Erika, Peller Anna, a sport világából pedig Kovács Kati és Csernoviczki Éva, olimpikonok, illetve részt vett az Egyesület korábbi fővédnöke, Dobrev Klára. Az Egyesület fővédnöke 2012-től Áder Jánosné Herczeg Anita.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.