Drámai videó a román kórházból: rengeteg halott, és megtelt intenzív osztályok a szomszéd országban

Forrás: Shutterstock -
Románia covid halott áldozat koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Románia legnagyobb kórházában már nincs szabad ágy a koronavírusos betegek miatt.

Döbbenetes videó látott napvilágot a román egészségügyi helyzetről. A Recorder stábját beengedték a bukaresti Matei Bals kórházba, hogy levideózzák, mekkora a baj az országban. A sürgősségi osztály tele van légzési támogatásra szoruló koronavírusos betegekkel, az intenzív osztályok rég megteltek, és rengeteg a halott.

A betegek felgyűlnek a sürgősségi osztályon; háborús időkre jellemző zsúfoltságban ápolják őket

– mondja a videó készítője.

A kórház fertőző osztályának egyik orvosa elmondta, hogy valamennyi intézményben hasonló a helyzet. A koronavírusos betegeknek esetenként akár 24 órát is várniuk kell, amíg helyet találnak számukra valamelyik bukaresti vagy környékbeli kórházban. Az alábbi felvételen az látható, ahogy sokan székeken ülve, oxigénpalackkal várják a folyosókon, hogy elhelyezzék őket; de az is látszik, ahogy fekete hullazsákokban szállítják el az áldozatokat -írta meg elsőként a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.