Így reagált a 2021-es Eurovízió orosz versenyzője, hogy kizárták országát a dalfesztiválból

Oroszország Orosz-ukrán háború Eurovíziós Dalfesztivál orosz ukrán háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál orosz énekese, Manizha szívszorító Instagram-bejegyzésben reagált arra, hogy mit gondol országa kizárásáról a versenyből. 

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta Oroszországot sorozatosan szankciók érik. Ahogy korábban megírtuk, Oroszországot kizárták az Eurovíziós Dalfesztiválból. Ezt azzal indokolták, hogy egy orosz előadó rossz fényt vetne a versenyre. A tavalyi orosz versenyző, Manizha is reagált a hírekre, aki kifejtette, miért nem ért egyet az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének döntésével.

"A zene képes emberek millióit összehozni, erre számos példa volt az emberiség történetében. Lehetetlen elszigetelni az oroszokat egy ilyen nem politikai szférában. Már előírják, hogy ilyen elszigeteltséget szervezzenek mind az oroszországi tudósok, mind a sportolók számára. Ne vágd el az együttműködés utolsó hídjait, hiszen ez az út az új 'berlini falhoz'. Ha a politikusok nem találják a közös nyelvet, akkor talán a zenészek sikerülhet." - fejtette ki véleményét az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.