Törőcsik Mari legszomorúbb karácsonya volt a mostani

2014.01.03. 14:58

A színésznő férje, Maár Gyula az ünnepek előtt hunyt el. 43 évig voltak társak.

Ahogy a Life.hu is megírta, Törőcsik Mari férje, Maár Gyula filmrendező életének 80. évében a budapesti Kútvölgyi Kórházban halt meg karácsony előtt néhány nappal. Így a színésznő élete legnehezebb és legszomorúbb karácsonyán van túl – számol be a BEST, amely Maár Gyula és Törőcsik Mari nagy szerelmét mutatja be e heti számában. 

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szerelmük 43 éve, egy filmforgatáson kezdődött. A férfi írta és rendezte a Prés című filmet, a főszerepre az akkor már ünnepelt színésznőt, Törőcsik Marit kérte fel. A szerelemből házasság lett, és közös gyermekük is ennek a filmnek köszönheti a nevét. Teréz, így hívták a filmben Törőcsik Marit, és így nevezték el a lányukat is. Akár otthon, kettesben, akár társaságban, családi és baráti körben a színésznő mindig a teljes nevén, különös hangsúllyal Maár Gyulának szólította a férjét.

"Szenvedélyes, nagy szerelem volt a miénk. Négy férjem volt, de nem véletlen, hogy Maár Gyula volt az első, akitől gyereket akartam. Mondtam is ott, a kórházban, amikor felébredtem a klinikai halálból: Te, Maár Gyula, drága, hogy tudjuk majd mi elveszíteni egymást? Hiszen mi nagyon összetartozunk, tiszteljük egymást, szeretjük a másikat emberileg, szeretjük a másikban a művészt..." - mesélte a lapnak Törőcsik Mari.

 

Törőcsik MariházasságkarácsonyszomorúságMaár Gyulahalálszerelem