Csak egy mítosz a hüvelyi orgazmus?

Forrás: Thinkstock -
mítosz G-pont hüvely hüvelyi orgazmus szex tanulmány csikló orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss tanulmány nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a hüvelyi orgazmus és a G-pont sem létezik.

A Life.hu szerkesztősége egyként kapta fel a fejét az alábbi hír hallatán: tényleg nincs hüvelyi orgazmus? A Clinical Anatomy című újságban megjelent tanulmány olasz szerzői szerint nem létezik hüvelyi orgazmus, sőt, a misztikus G-pont sem. Vagyis azok a szexuális problémák, amelyekkel a nők egy része találkozott, egy mítoszon alapult.

Forrás: Thinkstock

A női orgazmusának kulcsa a csikló – állítja a kutatás. A csikló a nő egyik legfontosabb erogén zónája, amelyet gyakran „női pénisznek" is hívnak, mert hasonlóképpen épül fel, mint a férfiak pénisze. Minden nő képes az orgazmusra, ha a csikló és más erekcióra képes szervek, például a kisajkak is megfelelően ingerelve vannak.

A mostani tanulmány egy korábbi, amerikai kutatásra alapult, amely kimondta, a csikló és a hüvely közötti távolság, valamint a méret a mérvadó abban, hogy egy nő eléri-e a csúcsot.

A teljes cikket olvasd el IDE kattintva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.