Cicivadászok, figyelem! A női keblek titkai, amik tankönyvből nem tanulhatók

Forrás: Thinkstock -
mell keblek mellbimbó nők szenvedély vágy szexualitás Győri Szilvia orgazmus erotika férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden nő találkozott már életében legalább egyszer olyan mellimádóval, aki azt hitte, mindent tud ezekről a csodálatos domborulatokról, ám az igazság az, hogy a férfiak jelentős része e téren meglehetősen hiányos ismeretekkel rendelkezik. A Life.hu ezért most olyan dolgokat gyűjtött össze, amik segíthetnek az egyik leghangsúlyosabb női testrész jobb megértésében és tiszteletében.

Nem létezik „normális" méret és forma

Minden női mell egyedi, méretük és alakjuk részben genetikai örökség, ami sokféle típust eredményez. A természetes mellek bizonyos mértékig aszimmetrikusak - általában a bal nagyobb -, ám a különbséget nem mindig lehet észrevenni. A keblek nagyságát számos tényező befolyásolhatja, menstruáció előtt akár egy teljes kosárméretet is nőhetnek, és sokaknál a terhesség is látványos változásokkal jár. Az emlő elsődleges élettani funkciója az utódtáplálás, ám ősidők óta a nőiesség szimbóluma is, továbbá szerves részét képezi a reprodukciós folyamatoknak, és fontos szerepet játszik a nemi vonzás felkeltésében.

Forrás: Thinkstock

Kinga, 33, fodrász

"Én büszke vagyok a 'darázscsípésemre', ami persze nem volt mindig így. Amikor elértem a tinédzserkort, folyton az osztálytársaimat bámultam, hogyan növekszik szépen a mellük, én meg olyan lapos voltam, mint egy deszka.

Anyám azzal vigasztalt, hogy későn érő típus vagyok, de 16 évesen rájöttem, én ilyen kismellű maradok. Hosszú ideig tartott, amíg elfogadtam önmagam, és az sem segített a gátlásaim leküzdésében, hogy egy pasi azt mondta egyszer, nagyon kedvel, de a kis melleim miatt nem vagyok igazi nő a szemében. A mostani párom szerencsére pont az ilyeneket szereti, mindig azt mondja, hogy olyan aranyosak és dédelgetni valóak."

Bimbóizgatás az orgazmusig

A mellbimbó a sok idegvégződésnek köszönhetően a nők egyik legérzékenyebb erogén zónája, ami szexuális stimuláció hatására megmerevedik, a bimbóudvar színe az izgalmi fázisban sötétebbé válik, a mellek megfeszülnek és nagyságuk ilyenkor akár 25%-kal is megnövekedhet. Minden nő másként reagál a keblek érintésére: néhányan a finom és gyengéd mozdulatokat élvezik, míg mások a harapdálást, a dörzsölgetést tartják izgatónak. Egyesek a mellbimbók puszta ingerlésével is képesek a csúcsra jutni, ám ha a férfi szeretné igazán feltüzelni partnerét, ne összpontosítson csak a keblekre, hiszen az egész női mellkas hiperszenzitív terület.

Gábor, 28, szerkesztő:

"Nálam a nagy mell a nyerő. Persze nagyon számít, hogy a párom keble formás legyen, mert ha esztétikailag nem annyira vonzó, a szex sem működik tökéletesen. A vágy, hogy a partneremnek dús idomai legyenek, valószínűleg azért alakult ki bennem, mert elég későn veszítettem el a szüzességemet, és a maszturbálásnál igényeltem a nagyobb cicik látványát. Azóta is inkább az ilyen adottságokkal rendelkező nőkre gerjedek, és már attól is kész vagyok, ha valakinek a mellei szépen domborodnak a felső alatt, ha pedig a hatalmas körték előttem lengenek, ahogyan a nő lovagol, nehezen tudom visszafognom magam.

Egyszer előfordult olyan eset, amikor túl mohó voltam, és a pillanat hevében beleharaptam egy csaj mellbimbójába, akitől akkora pofont kaptam, hogy rögtön eleredt az orrom vére. De azért az általános reakciók a kéjes sóhajok és nyögések szoktak lenni, szerintem a mellbimbói izgatására nincs nő, aki ne vadulna be - velem együtt."
Forrás: Thinkstock

Amitől egy igazi nő soha nem indul be

A nők pontosan tudják, hogy kebleikkel egyfajta hatalmat gyakorolnak az ellenkező nem tagjai fölött, de nem rajonganak azokért a becenevekért, amivel a férfiak illetik a domborulataikat. Az említett testrész „dinnyének" nevezése nem éppen izgató, a „duda" úgy hangzik, mintha a mellek pusztán szexuális alkatrészek lennének, a „kanna, lökhárító, tejcsárda" kifejezést a legtöbb nő egyenesen sértőnek találja, a „csöcs" és „didi" szavakat használó férfiak pedig éretlen kamaszlélekre utalnak.

Kéne végre egy fasza név...

"1989-ben egyáltalán nincs szavunk a hüvelyre" - írja Hogyan legyünk tökös csajok? című könyvében Caitlin Moran. A Life.hu szerkesztőségének kötelező olvasmánya döbbentett rá minket arra, hogy hiába az elmúlt tizenöt év, ma sincs egy normális, szalonképes, nem ciki, szexi szavunk a hüvelyünkre. Sem pedig a melleinkre. És ez gáz. Kéne egy fasza név a vaginánknak és a melleinknek című cikkünket itt érheted el.

Tudtad?

Ha valaki igazi szenvedéllyel viseltetik a női keblek iránt, a Hong Kong Polytechnic Egyetemen melltartó szakirányra is jelentkezhet.

Torz kép a természetesről

Napjainkban rengeteg nő elégedetlen a mellei formájával, méretével, és sokaknál ez súlyos komplexusokat okozhat. A szépség érdekében egyre többen folyamodnak plasztikai műtéthez, ami bizonyos kockázatokkal és mellékhatásokkal is járhat. A közösségi média és a pornóipar generálta „hiperhiúság" jelensége mind nagyobb méreteket ölt, és a szakemberek szerint a nők jelentős százalékának torz képe van arról, hogy mit jelent a természetes. A magazinokban látható képek sokszor nem tükrözik a valóságot, néhány kattintással könnyedén lehet változtatni a mellek külsején, ezért úgy tűnik, mintha minden kebel tökéletesen gyönyörű lenne. A valóságban az idő előrehaladtával a bőr és a kötőszövet rugalmassága megváltozik, a mellek veszítenek feszességükből, ezért megereszkednek.

Ritka betegségtől nőttek hatalmas mellei egy nőnek

Bár a nők egy része többnyire nagyobb mellekre vágyik, sőt, vannak, akik az alapból is telt kebleiket hatalmasra műttetik, a 40 éves Kerisha Marknak épp ellenkező problémái voltak. Gigantikus mellei miatt komoly egészségügyi panaszai adódtak, állandó derék-, hát- és nyakfájdalmakkal küzdött. Amióta megoperálták, azt állítja, összehasonlíthatatlanul jobban érzi magát a bőrében. Íme, az ő története.
Forrás: Thinkstock

Még mindig tart a "szilikonbumm"

Csakúgy, mint a szoknyahossz vagy a frizura, a női mellek divatja is állandóan változik. Az '50-es és '60-as években a telt idomokat tartották ideálisnak, a '70-es években sokan megszabadultak melltartóiktól, a '80-as években a nők plasztikázott domborulatokkal csábították a férfiakat, míg 10 évvel később megjelentek a minden eddiginél vékonyabb modellek, és velük együtt a kis mellek. Lehet, hogy a jövőben némileg változni fognak a szépségtrendek, de szakértők szerint a mellplasztika még hosszú évekig nem fog veszíteni népszerűségéből.

Tudtad?

A mellnagyobbítás, mint egyfajta jutalom az érettségire, ma már nem ritkaság, így nem meglepő az sem, hogy Európában a plasztikai sebészhez forduló nők kb. egyharmada 30 év alatti.

Nehéz a szemedbe nézni, édes!

Nem csodálkozunk azon, hogy egy tanulmány szerint a megkérdezett férfiak 47%-a általában a nők mellét nézi meg először, és csupán 20%-uk összpontosít az illető arcára. A kutatók azt is megállapították, hogy az erősebbik nem tagjai hosszabban bámulják a hölgyek dekoltázsát, mint bármely más testrészét, ami valószínűleg evolúciós örökség lehet. A nagy mell, a kerekded csípő és a karcsú derék tudat alatt a termékenységet szimbolizálja a férfiaknál, akik a látottakból következtetnek a nő reproduktív értékére.

Rejtett felvétel a mellbámulásról

Meghökkentő, de tanulságos az egyik legnagyobb édességgyártó cég egészségvédő kampányának videofilmje. A videót egy bombamellű nő keblei közé rejtett kamerával készítették, és azt vizsgálták, kik hány alkalommal és milyen módon figyelik a nő melleit. Kattints ide a kisfilmért!

Néhány szőrszál még nem a világ vége

Nem mindenkinek nőnek látható szőrszálak a mellbimbója körül, ám minél több szőr van valakinek a testfelületén, annál valószínűbb ezek megjelenése. A szeméremszőrzethez hasonlóan ugyanolyan színűek, mint a haj, ám a bimbó környékén megjelenő néhány szőrszál ritkán ad okot aggodalomra. Ugyanakkor, ha ennek mennyisége hirtelen növekedni kezd, utalhat az illető egészségi állapotában bekövetkezett változásra, vagy bizonyos gyógyszerek mellékhatása is lehet, ezért ilyen esetekben szakorvosi konzultáció ajánlott.

Gondok a mellbimbó körül

Formai eltérések, szőrszálak, eggyel több mellbimbó, mint kéne: a női mellen is számtalan elváltozást fedezhetünk fel. Hogy mikor kell orvoshoz fordulnod, kiderül a korábbi cikkünkből.

Mit mond a szakértő?

A Life.hu szexuálpszichológus szakértője, Győri Szilvia így vélekedik a kérdésről: "A női melleket többnyire rendkívül szélsőséges módon ábrázolják a mai társadalomban. Bármennyire is vonzóak a férfiak számára a keblek, nem szabad túlzott figyelmet szentelni nekik, mert a nők ilyenkor úgy érzik, mintha csupán szextárgyak lennének. Ez pedig hosszú távon ahhoz vezet, hogy elmegy a kedvük a szeretkezéstől és sokszor egyáltalán az intim pillanatok megélésétől is.

De nem szabad átesni a ló túloldalára sem, és a nemi aktus során a melleket teljesen figyelmen kívül hagyni, hiszen a nők szerelmi életében rendkívül fontos szerepet játszanak. Az természetesen egyénfüggő, hogy ki mennyire igényli a törődést ezen a testrészén, így a partnernek törekednie kell arra, hogy ebben is megtalálja az optimumot."

László, 42, vállalkozó:

"Tudom, hogy a legtöbb férfi a feszes és telt keblekre bukik, de én imádom, ha lóg, mert annyira izgató! A feleségemnek a szülés előtt teljesen átlagos kinézetű mellei voltak, de ahogyan elkezdett szoptatni, nagyon megereszkedtek. Bármilyen furcsán hangzik, de most sokkal többet szexelünk, mint előtte, szóval hölgyek: csak nyugi! Vannak olyan férfiak, akik a természetes idomokat szeretik, és nem a felfújt cicijű Barbie babákat!"
Egy agresszorral élek együtt: párkapcsolati lelki terror odahazahttp://www.life.hu/intim/20141116-parkapcsolati-terror-dominancia-kerdese-erzelmi-lelki-zsarolas-a-kapcsolatban.htmlMélységesen leértékeled önmagad? Folytonos tagadásban élsz? Belemész olyan dolgokba, melyeket valójában nem kívánsz? Vagy nem is bírsz? Például még több házimunka, vagy tárgyiasított, gépies, ledomináló szex? Elképzelhető, hogy egy lelkileg sérült és egyfolytában támadó emberrel élsz együtt.Intim--Drágám, ma este arcon ülünk! Vagy legalább röhögünk egy jóthttp://www.life.hu/intim/20141114-szexerto-tarsasjatekot-teszteltuk-szextarsasjatek-szorakozas-kikapcsolodas.htmlEljuthatsz csupán a melleid ingerlésével az orgazmusig? Tudod, mit jelent a leszbikus ágyhalál, valamint a refrakter periódus? Mit gondolsz, összemegy a dohányzástól a pénisz? Meg lehet születni szűzhártya nélkül? És amúgy pedig mi a fene az a jóni?Intim--Kamatyinnováció: te honnan újítasz ropogós szexpraktikákat?http://www.life.hu/intim/20141110-porno-noi-magazinok-elozo-pasi-baratnok-kiserletezes-innovaciok-a-szexben.htmlSzámtalan túlgondolt és kicsavart póz, erotikus tippek-trükkök, és persze a megunhatatlan pornó. Mozifilmek, jószagú női sajtótermékek, Christian Grey típusú libidófelelősök és barátnői csacsogások. No meg persze az exektől hozott tudomány. Számtalan inger, rengeteg szexötlet és minőségi libidótipp kering körülöttünk nap mint nap, de vajon mennyit viszünk ágyba belőle? És egyáltalán honnan inspirálódunk az együttlétekhez?Intim--Házastársi kompromisszumok: a kihagyott lehetőségek hatalmas károkat okoznakhttp://www.life.hu/intim/20141104-hazastarsi-kompromisszumok-ahol-a-kihagyott-lehetosegek-hatalmas-karokat-okoznak.htmlMikortól válsz önzővé egy kapcsolatban? Mégis mennyi mindenről lehet vagy kell lemondani, és a kompromisszum vajon lemondás-e. A barátnőm mesélte, hogy kapott egy külföldi állásajánlatot, de a férje miatt nem vállalhatta el, így pedig meg sem fontolták a lehetőséget...IntimThinkstockJude Law az élet császára: 1 feleség, 2 lánykérés, 5+1 gyerek és legalább 13 szeretőhttp://www.life.hu/intim/20141105-jude-law-agyaban-megfordult-sienna-miller-sadie-frost-kate-moss-es-sokan-masok.htmlAmikor április idusán Jude Law nálunk járt, igen közeli kapcsolatba került a mi Lindánkkal. Akkor épp volt egy csaja, aki ide is repült utána, most viszont azt a lányt ejtette teherbe, akit még az idei év elején ismert meg, de egy időre szakítottak. Ezen felbuzdulva a Life.hu úgy döntött, rendet tesz a hollywoodi szexisten ágyastársai között.IntimNorthfotoTe mit unsz legeslegjobban az ágyban? http://www.life.hu/intim/20141104-intimitas-es-libidogyilkossag-az-agyban-elojatek-nelkul-csapni-a-szex-kozepebe.htmlAz unalmas szex nem feltétlenül egyenlő a rossz szexszel, de ha az együttlétek robotpilóta üzemmódban történnek, minden intimitás és vágy eltűnhet a kapcsolatból, és megkezdődik az érzelmi eltávolodás. A Life.hu most arra volt kíváncsi, melyek azok a tipikus hálószobai baklövések, amik kikapcsolják a női szexradarokat!Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.