Nőkről pasiknak: 7 árulkodó jel, hogy egy basic bitchcsel randizol

Forrás: Thinkstock -
fashion week diéta nők Győri Szilvia egészség jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újdonsült barátnőd rajong a menő kávézókért, figyelemmel kíséri az aktuális esküvői trendeket, kedvenc ruhadarabja a leggings, és soha nem lép ki smink nélkül otthonról? A felsoroltak alapján úgy tűnik, hogy választottad egy valódi „basic bitch", és ha a kapcsolatot hosszú távra tervezed, a Life.hu most elárulja, milyen életre számíthatsz mellette.

A nő, aki nem akar valaki lenni

Amióta a népszerű CollegeHumor weboldal csapata elkészítette "How To Tell if You're a Basic Bitch" című kisfilmjét, az internetet elárasztották a basic bitchcsel kapcsolatos cikkek, posztok és videók. A BB kifejezést az amerikai stand-up komikus, Lil Duval használta először azokra a nőkre, akik teljesen átlagos életet élnek, mégis úgy gondolják, hogy jelentősen különböznek másoktól. A pejoratív megjelölés az utóbbi időben egyre gyakrabban bukkan fel a külföldi magazinokban és a hétköznapi kommunikációban egyaránt.

Forrás: Thinkstock

A New York Magazine nagy port kavart cikkében ilyen egyszerű a „basic bitch" definíciója: "Egy halálosan unalmas Szex és New York-néző és sütőtök latte fogyasztó."

Átlagos, konformista, kiszámítható. Ezek a BB-k közös vonásai, és a hírességek közül Britney Spears az alfája és omegája, aki mindent egybevéve az egyik legunalmasabb ember a Földön. Ha pasiként szeretnél többet is megtudni egy tipikus basic bitchről, összegyűjtöttük a legjellemzőbb ismérveket, hogy eldönthesd, szánsz-e időt és energiát a vele való kapcsolatépítésre.

1. Kedvence az UGG

Egy basic bitch soha nem kockáztat a divatot illetően, öltözködésében a kényelem és a feltűnésmentesség elvét vallja, amiben szerepet játszik lustaságra való hajlama is. Szeretsz órákon át nézelődni egy bevásárlóközpontban? Nos, ha a válaszod nem, akkor eláruljuk, amennyiben komolyan gondolod ezt a viszonyt, erősítened kell a shopping-faktorodat, mert egy igazi BB a vásárlás megszállottja. Készülj fel arra is, hogy a csaj minden nagyobb leárazáson úgy rohamozza meg az üzleteket, mint akinek az élete múlik ezen, és a beszerzőtúrák során biztosan számíthatsz a veszélyes "Kövér vagyok ebben a ruhában?" kérdésre. Minden magára adó BB gardróbjának alapdarabja az UGG (báránybőr csizma, a szerk.), ami egyesek szerint soha nem fog kimenni a divatból – a férfiak legnagyobb bánatára.

10 dolog, amit megtanultam a leárazásokról:

"Függő vagyok - leárazásfüggő. Imádom, ha a szezon elején kinézett méregdrága ruhákat féláron kínálják, imádom várni, ahogy az árak egyre lejjebb csúsznak, a mérethiány viszont rettentően zavar. Jó néhány éve 'aktívan' shoppingolok, ez idő alatt pedig szerencsére megtanultam, hogyan is vásároljak okosan, a leárazásokon is."

2. Illatos gyertyák, inspiráló idézetek

A nő, aki BB, pontosan tudja, hogyan kell a kis dolgokban is megtalálni az örömet, és a status quo égisze alatt éli hétköznapi életét. Számíts arra, hogy te is sokszor fogsz találkozni a barátnőivel, akikkel imád együtt lógni, viszont jó hír, hogy a sajt- és bonbonkészítő partikra nem kapsz meghívót. Ne csodálkozz azon sem, hogy ébredés után kedvesedet nem találod az ágyban, ő ugyanis a reggeleket kedvenc jógaoktatójával tölti, akire úgy tekint, mint valami félistenre. A lakását telehalmozza illatos gyertyákkal, és kedvencei közé tartoznak az inspiráló tartalmú hűtőmágnesek, mint pl. "Gondolkodj pozitívan!" és a "Jövő azoké, akik hisznek az álmaikban".

Fejleszd a kitartást, szorgalmat, önfegyelmet! Jógázz!

Ha eddig az tartott vissza a jógázástól, hogy nincs kedved vagy időd eljárni, és az időbeosztásodhoz igazítani az órákat, akkor ez a megoldás neked szól: jógázz otthon!
Forrás: Thinkstock

3. Testmozgás? Inkább elméletben

Sportos típus vagy? Akkor ne fűzz nagy reményeket egy mindent elsöprő szerelem kialakulásához, mert egy BB-t nehezen veszel rá a szabadtéri mozgásra, a rendszeres túrázás előnyeit is csak elméletben ismeri, és a csapatjátékokat sem igazán kultiválja. Nála az edzés a jóga mellett maximum a fitneszteremre korlátozódik, de általában többet beszél a gyakorlatokról, mint amennyit a feladatok tényleges végrehajtásával tölt. Ha mégis rászánja magát a testformálásra, az izzasztó pillanatok megosztása elmaradhatatlan, ám előtte még ellenőrzi a sminkjét és a ruháját a tükörben.

4. A magazinokból merít ihletet - a szexhez is

Egy basic bitch jellemzően passzív a legtöbb élethelyzetben, ám a hálószobában egyből átvedlik ragadozóvá, amivel kompenzálhatja kevésbé vonzó tulajdonságait, hiszen a jó szex nagyon fontos része a párkapcsolatnak. Most talán egy kicsit fellélegeztél, hogy nincs minden veszve, de vigyázz, mert könnyen elszállhat a kezdeti lelkesedésed. Egy idő után ráébredsz arra, hogy nem azért hangos az ágyban, mert te egy igazi lepedőakrobata vagy, hanem ezt olvasta a női lapokban - vagy egyszerűen azért, mert mindenben jobbnak mutatja önmagát, mint amilyen valójában.

Így hatnak ránk a női magazinok szextippjei

Tudtad, hogy akkor is hatnak önképedre és szexuális szokásaidra a magazinok szextippjei, ha azokat eszed ágában sincs kipróbálni? A Life.hu saját olvasóin tesztelte, hogy tippjeinek, trükkjeinek van-e valójában foganatja. Érdekes eredmények születtek.
Forrás: Thinkstock

5. Soha nem veszi a lapot

A vele történő kommunikáció meglehetően akadozó, és eleinte talán még tetszik is, hogy nem a szavak nagymestere, mert ettől válik titokzatossá és izgalmassá a szemedben. Ám ha közelebbről megismered, látni fogod, hogy hiányzik belőle a kreativitás, az intelligencia, a fantázia, és eredeti gondolatokat sem várhatsz tőle, mert azokat általában másoktól kölcsönzi. Nincs humorérzéke, nem veszi a lapot, és a legrosszabb az egészben, hogy bár tudja saját magáról, mennyire átlagos és kiszámítható, esze ágában sincs akár egyetlen percig is megkérdőjelezni ezt az állapotot.

6. Trendi fogyókúrák bűvöletében

A BB-k egyik legtipikusabb tulajdonsága, hogy komoly érdeklődést mutatnak a szezonális változások iránt, ezért meghatározó törzshelyeik azok a kávézók, ahol minden évszakban megjutalmazhatják magukat egy fincsi különlegességgel. Ha összehoz a sors egy ilyen nővel, soha nem fogod tudni, hogy milyen vacsorával tudnád meglepni, mert ő mindig valamilyen trendi fogyókúra bűvöletében él. Szinte mindent tud az egészséges táplálkozásról, de jégkrém és diétás kóla nélkül nem tud létezni, és ha szeretnéd valamivel levenni a lábáról, a buborékos tea és a csokis muffin tuti befutók.

Ezt edd télen, hogy fitt és egészséges legyél

Télen gyakrabban választunk kiadósabb, zsírosabb ételeket és az édességet sem vetjük meg. Összegyűjtöttünk 3+1 tuti tippet, hogy fitt és egészséges legyél ebben az időszakban is.

7. KEEP CALM – I'm SINGLE"

Ha úgy érzed, nem jön be a randipartnered életstílusa, és nem látsz reális esélyt arra, hogy hosszú távú kapcsolat alakuljon ki köztetek, tedd meg a szükséges lépést, mert az a tény, hogy külsőleg abszolút a zsánered, nem elegendő ok a folytatására. Szerencsés esetben megúszhatod a drámázást, mert a szakítás utáni órákban jó eséllyel törölni fog az ismerősei közül, így nem kell attól tartanod, hogy folyton rád ír a közösségi oldalon, és nem tudod lerázni. És a záróakkord: amíg te "bánatodban" sörözöl a haverjaiddal (akiket mindig is utált), és igyekszel elfelejteni az egészet, addig ő Taylor Swift dalait hallgatja, és az Instagramon megoszt egy fotót a következő felirattal: „KEEP CALM – I'm SINGLE."

Forrás: Thinkstock

Győri Szilvia szexuálpszichológus szerint:

A Life.hu szakértője szerint rengeteg negatív kicsengése van a basic bitch elnevezésnek, ám a tipikus attitűdök kigúnyolása nem új keletű dolog, és a férfiaknál ugyanúgy léteznek ezek a sztereotípiák. "A köznyelvben wannabe típusoknak nevezett emberek megfelelési kényszere a tinédzserkorra vezethető vissza, amikor a fiatalok zöme egyszerűen fél kitűnni a tömegből. Idővel aztán a többség kinövi ezen aggodalmát, de egyesek erre képtelenek, ami azt jelenti, hogy másolják a környezetüket, persze nem tudatosan.

Ezeknek a személyiségeknek egyik fő jellemzője az irónia és az önismeret hiánya, ám pusztán azért basic bitchként címkézni egy nőt, mert teljesen hétköznapi életét él, nem szabad, arról nem beszélve, hogy a tipikus és az átlagos szavak ebben az összefüggésben erősen szubjektívek. Így hívni valakit sértő és méltatlan, pont ugyanaz, mint a buta szőke sztereotípia – hiszen mindannyian rendelkezünk egyedi attribútumokkal az általános tulajdonságaink mellett."

Petra, 29, jogi asszisztens:

"Nem értem, miért baj az, ha tök átlagos vagyok. A világon nők milliói rajonganak a romantikus filmekért, Taylor Swift és Adele dalai azokról az érzelmekről szólnak, amik mindenkit egyformán érintenek, a Szex és New York a legviccesebb sorozat, amit valaha láttam, és mi van akkor, ha szeretem az UGG csizmámat? Iszonyúan kényelmes, jó meleg és soha nem fázik benne a lábam.

A csajokkal rendszeresen szervezünk pizsamapartikat, együtt járunk shoppingolni, és nem fogom magam azért basic bitchnek érezni, mert utána beülök a kedvenc kávézómba. Szerintem nincs semmi baj azzal, hogy ugyanazokat a dolgokat szeretem, mint a legtöbb nő, és kit izgat, ha emiatt mások élcelődnek rajtam?"

Alex, 31, kreatív munkatárs:

"Az a gond, hogy a nők többsége hajlamos túlzásokba esni, és mániásan rajong bizonyos dolgokért. Például a barátnőm az Instagram megszállottja, ami számára legalább annyira fontos, mint a munkája – ha nem fontosabb. Folyamatosan posztol magáról szexis szelfiket, és néhány másodperc múlva már kb. 100 lájkot kap, persze nem csak a barátnőitől.

Mindig azt mondja, hogy szeret, de nehezen tudom elhinni, és tényleg nem értem, miért van szüksége erre az állandó magamutogatásra. Amikor felhozom a témát, nagyon ideges lesz, és azt mondja, ne akarjam korlátozni a szabadságát meg a kreativitását. Lehet, hogy a kedvesem fizikai értelemben nem lép félre, de úgy érzem, érzelmileg igen, és egyszerűen nem tudok megbízni benne. Az idegességtől egész nap görcsben van a gyomrom, mert folyton azon agyalok, hogy mikor látok meg róla egy újabb vadító képet."
Szexi szülinapos sztárok januárrahttp://www.life.hu/intim/20150108-janurasi-szulinapos-sztrarok-bradley-cooper-liam-hemsworth-eddie-redmayne-patrick-dempsey.htmlGondoltad volna, hogy az őrülten jóképű Bradley Cooper idén már 40 éves lett? Vagy hogy a tündéri Liam Hemsworth 2015-ben még mindig csak 24 esztendős? Pedig igen.IntimOrigoFérfifaló és Nyuszivadász az oltáron innen és túl: megváltozhat a férfi? És a nő?http://www.life.hu/intim/20150107-cameron-diaz-hozzament-benji-maddenhez-a-kerdes-hogy-mukodik-e-majd-a-hazassaguk.htmlA pasi azt szeretné, ha a barátnője soha nem változna meg, és mindörökre az a gyönyörű, pörgős, fiatal, lehengerlő lány maradna, aki akkor volt, amikor megismerte. A nő meg olyan rosszfiút akar, aki majd éppen őmiatta tér jó útra. Nem csoda, hogy ez a két ellentétes irányú várakozásvektor rengeteg félreértést generál a párkapcsolatokban.Intim--Könnyű erkölcsök: szexbotrányok, melyek megrengették a brit királyi palota falait az elmúlt 20 évbenhttp://www.life.hu/intim/20150106-ii-erzsebet-es-andras-yorki-herceg-szexbotranyok-a-brit-es-a-spanyol-kiralyi-csaladokban.htmlMíg a világsajtó András herceg egyre csak gyűrűző gyermekszexbotrányára koncentrál, addig a tisztelt ház két napon belül már másodszor volt kénytelen cáfolni a lapértesüléseket. Hogy II. Erzsébet fia bűnös-e abban, amivel gyanúsítják, egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a világraszóló botrányok nem állnak távol a királyi családtól.IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.