7 magyar férfi, akitől szívesen megtanulnánk jógázni

jógaoktató edző jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jóga nem sport, sokkal inkább egy olyan testmozgás, ami a szellemet is igénybe veszi. A légzés kiemelten fontos szerepet játszik benne, csakúgy, mint az ászanák (gyakorlatok) helyes végrehajtása és a befelé figyelés.

A jógával nemcsak lecsillapodhatsz, de gyönyörűen formálhatod a testedet, és tágíthatod a határaidat, ráadásul az élet más területein is kifejti jótékony hatásait. Kiváló oktatót nem könnyű találni, mi azonban most bemutatunk néhány olyan magyar férfit, akiknek az élete a jóga - tőlük érdemes tanulni!

1. Diószegi Ádám

/1412/Di_sz20141224173817

Mit oktat?
Gerincjóga, hatha jóga, hatha jóga flow és vinyásza flow oktató, valamint meditációkat, workshopokat tart különböző témákban.

Mióta oktat?
6 éve.

Hol oktat?
Az AmaSole Jógastúdióban és a Sankalpa Jógastúdióban

Miért ajánlod a jógát másoknak?
Azért ajánlom, mert az élet minden szintjére pozitív hatással van, lebontja az önmagunk elé támasztott korlátokat, így fejlesztve igaz természetünkre való tudatosságunkat.

2. Kiss Zoltán Nitai

/1412/Kiss_20141224173944

Mit oktat?
A Nitayoga Jóga iskola és a Ganapati jógastúdiók alapítója.

Mióta oktat?
25 éve gyakorolja a jóga különféle formáit. 4,5 évet tanult Indiában különböző helyeken.
Jógamesteri képzését az International Yoga Alliance Delhi egyetemén szerezte.
5 éve tanít Magyarországon és alapított számos jógatermet. 3 éve működteti Magyarország
egyik legsikeresebb jógaoktató képzését.
Számos diák került ki a keze alól, akik azóta Budapest legnépszerűbb termeiben oktatnak.

Hol oktat?
A Ganapati jógastúdióban és a Dream Factory-ban Dunakeszin

Miért javaslod a jógát mindenkinek?
Riportokban, előadásokon, cikkekben és írásokban sokszor hangsúlyozom,
hogy a jóga egyfajta megoldás a nyugati ember "elveszettségére" mind testi, mind lelki, tudati szinten.

3. Medvegy Gergely

/1412/Medve20141224174036

Mit oktat?
Gergely vaisnava teológus és jógamester. Vrindávana-Gangótri Jógarendszer szerinti hatha jógát és az ahhoz tartozó jógaelemeket, valamint tudományterületeket tanít.

Mióta oktat?
8 éve.

Hol oktat?
Főállásban a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán, ahol az iskola vezető jógaoktatója. Óraadóként a Kék Lótusz Jógaközpontban, valamint alkalomszerűen a Jóga Mindenkinek szervezésében.

Miért ajánlod a jógát másoknak?
A jóga egyben testedzés, mozgásterápia, személyiségfejlesztés és önismeret; egy egyedülálló út, amely egészséges és boldog életet eredményez.

4. Tas Gergely

/1412/Tas_G20141224174154

Mit oktat?
Kézenállás és partner-akrobatika tanár, ájurvédikus jógaoktató, alternatív mozgásművész.

Mióta oktat?
Gergő 2008-tól tanít partner-akrobatikát, 2012 óta pedig kézenállást. A jógával 2000-ben találkozott, 2 éve gyakorlja intenzívebben és azóta szívesen építi be a már meglévő óráiba is.

Hol oktat?
Jelenleg a Moksha Jóga Stúdióban és az AgniSoma Ayurvéda Központban tanít kézenállás,
partner-akrobatikát és partner-jógaórákat.

Miért ajánlod a jógát másoknak?

Mindazoknak ajánlja a jógát, akik szeretnének testben és lélekben erősödni és akik szeretnének valódi bizalmat és összhangot átélni, és mindezt az életük részévé tenni.
Az igazán értékes dolgok rejtve vannak. Mélyen magunkban, a félelmeink, a téveszméink és ragaszkodásaink mögött kincseket őrzünk. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy alászállj a mélybe és ezek mögé nézz. Ha egyszer elindulsz, már nincs visszaút. Bármilyen fájdalmas és félelmetes is, minden lépéssel önmagadhoz kerülsz közelebb, és mindaz, amit korábban erődön felülinek gondoltál, szép lassan elérhetővé válik számodra. A lehetetlen csak egy mítosz. Higgy inkább önmagadban.

5. Trapp László

/1412/Trapp20141224174247

Mit oktat?
Hatha és Iyengar jógát.

Mióta oktat?
5 éve.

Hol oktat?
Az Amrita Jógaközpontban, a Darsan Jógastúdióban, az Antaranga Jógastúdióban valamint a Szúrja Jóga- és Egészségközpontban is.

Miért javaslod a jógát másoknak?
Manapság az élet egyre gyorsabb tempóban söpör végig rajtunk, anélkül, hogy közben magunkra tekintenénk. A jóga az az út, ahol lehetőségünk van arra, hogy válasszunk a kék és a piros pirula között.

6. Rónai Róbert

/1412/R_nai20141224174337

Mit oktat?
Tradicionális hatha jógát oktat.

Mióta oktat?
10 éve.

Hol oktat?
Az Ashram Jóga és Meditációs Központban és az XY Jóga Stúdióban.

Miért ajánlod a jógát másoknak?
Azért, mert ez egy több ezer éves működő rendszer, ami segítséget ad ahhoz, hogy az ember saját testének működését megismerje. A testtudatosság megerősítése nagyobb önbizalmat ad, és a jótékony hatások a finomabb szinteken is megjelennek.

7. Elekes Zsolt

/1412/Eleke20141224174436

Mit oktat?
Ájurvédikus hatha jógaoktatóként dolgozik.

Mióta oktat?
Néhány hónapja.

Hol oktat?
A Színes Élet Stúdióban és a Kikelet Jógaközpontban dolgozik.

Miért ajánlod a jógát másoknak?
Mert lépésről lépésre vezet át az élet mindennapos problémáin, hozzájárul az ember testi és lelki fejlődéséhez, és hoszú távon minden materiális képzeletet felülmúló ígérete van.

Az oktatókról készült képeket Horváth Ákos készítette.

Használd a közösség felszabadító erejét: az akrojóga csodálatos világahttp://www.life.hu/ez-zsir/20141119-akrojoga-mint-mozgas-es-kikapcsolodas-a-joga-egyik-fajtaja-hajlekonnya-rugalmassa-tesz.htmlKüzdd le a félelmeidet, élvezd a közösség inspiráló erejét, miközben rengeteg érzékszerved fejlődik, a tested pedig rugalmasabb lesz, mint valaha. Az akrojóga nem csak extrém mutatványokból áll - sokkal több annál. Ismerd meg velünk ennek a mozgásnak a varázslatos világát!Ez Zsír!OrigoSzeretetmeditáció és jógagyakorlatok az ünneprehttp://www.life.hu/ez-zsir/20141220-jogaiskola-a-jogaklikkel-szeretetmeditacio-es-5-jogagyakorlat-az-unnepre.htmlA karácsony gyakran megterheli a testünket, lelkünket és elménket egyaránt. Túl sok az inger, túl sok az étel, az ital, és túl sok néha a család is. Ilyenkor előtérbe kerülhetnek a mélyen rejlő konfliktusok, és ugyanúgy, mint az ételt és italt, azt is meg kell emésztenünk, amit a családtagok mondanak vagy tesznek. Olyan gyakorlatokkal szeretnénk segíteni, amivel a karácsony kívül-belül békés és boldog lehet.Ez Zsír!OrigoJógázz a fejfájás ellen!http://www.life.hu/ez-zsir/20141212-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-fejfajas-ellen.htmlAhány ember, annyiféle fejfájás, hiszen a visszatérő és a lakosság nagy százalékát érintő tünetnek számtalan oka lehet. Ahelyett, hogy mindig gyógyszerekkel orvosolnád a bajt, próbálj ki néhány hatásos jógapózt! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.