15 felháborító ok, amiért nem szexel az, aki megtehetné

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex vágy Győri Szilvia szerelem vonzalom orgazmus erotika kapcsolat gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három tabletta, amit eldobhatsz, ha szexelsz című cikkünk, amely arról szól, hogy a szeretkezés nyugtat, fejfájást csillapít és fájdalmat enyhít, megint fejbe vágja azokat az olvasókat, akik egyébként nem élnek párkapcsolatban, pang a szexuális életük, és szenvedéseikre kizárólag a gyógyszeresdobozukban találnak megoldást. És akikben időről időre felmerül a kérdés, hogy mégis miért nem bújik össze a párjával az, akinek 0-24-ben lehetősége van rá...

Már az egyetemen sincs szex

2013 decemberében napvilágot látott egy kutatás, melyben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem pszichológusainak felméréséből, akik egy 11 évvel ezelőtti tesztet ismételtek meg, kiderült, hogy míg 2002-ben az egyetemisták 77 százaléka áldozott legalább hetente egyszer a gyönyör oltárán, addig ez a szám a 2013-as esztendőre 67 százalékra csökkent.

Forrás: Thinkstock

Te többet szexelsz most, mint 11 éve?

Havi négyszer hancúrozik a magyar

Mivel mostanra több, 2014-re vonatkozó felmérés is rendelkezésre áll, kimondhatjuk, hogy még siralmasabb a helyzet, mint korábban, és még az is egyre csak romlik. A Durex Valentin-nap kapcsán közzétett szexadataiból az derült ki, hogy egy 2014-es brit kutatás szerint egy átlagos párkapcsolatban a havi öt szeretkezés mára három alá csökkent. A gyártó állítja, egy korábbi jólléti kutatása is hasonló eredményt hozott; miszerint a magyarok 78%-a átlagosan hetente egyszer szeretkezik párjával. Vagyis csoda, ha a havi négyet abszolválja a magyar lakosság.

Te hányszor szexelsz egy hónapban?

Átlagosan már csak 6-8 a szexszám
(Az a szám, ahány pasival lefekszel életed során)

Csak fokozza a reménytelenséget egy 2015-ös felmérés, ami a 18-49 éves, szexuálisan aktív nők szexszokásait vizsgálta. A reprezentatív vizsgálat kihozta, hogy a nők átlagosan 6,6 férfival bújnak ágyba életük során, de persze a lakóhely és a végzettség ezt a kérdést is befolyásolja.

A legtöbb partnerről a budapesti (8,2) és a diplomás nők (7,8), a legkevesebbről pedig a falun élők (5,2) számoltak be. A résztvevők 88%-a egyébként jelenleg is párkapcsolatban él, 60%-uk pedig legalább hetente egyszer szeretkezik. (Vagyis teljesítik a Durex előző évre kihozott átlagát.) Mindemellett a nők közel háromnegyede elégedett is a szexuális életével, de a válaszadók közel fele (45%) azért több együttlétre vágyna. Az, hogy miért is nem veszik akkor rá magukat minél több kufircra, az online tesztelésből persze nem derült ki...

Forrás: Thinkstock

!

Az eredmények kiértékelésére egy sajtóreggeli keretében ült össze Lola, Muri Enikő, Ada, dr. Belső Nóra, pszichiáter főorvos és dr. Major Tamás, a Debreceni Egyetem szülész-nőgyógyász szakorvosa és docense, akik Jakupcsek Gabriella vezényletével elemezték az adatokat.

Lola például nem szereti, ha ebből a kérdésből versenyt csinálnak az emberek, amikor baráti társaságok arról beszélnek, kik hányszor csinálják. "Hát, őszintén szólva ezen a héten olyan sok minden még nem történt" - vezette fel az énekesnő, mert hogy egyrészt ereje nem volt, másrészt pedig kisebb baja is nagyobb volt. "Ettől függetlenül nem érzem azt, hogy kevésbé lenne bensőséges a viszonyunk, mert egy hosszabb távú kapcsolatban semmi sem múlhat azon, hogy hányszor jön össze."

Ezt dr. Major Tamás sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, de annyit azért hozzáfűzött, hogy ez hosszú távon még oké, de egy friss kapcsolat megalapozásához azért igenis oda kell tennünk magunkat.

A sajtótájékoztatón felszólaló egészségügyi szakújságíró szerint évente készülnek statisztikák, amik mérik, hogy egy nő hány férfivel létesít kapcsolatot élete során. Elmondása szerint ez a 6,6-os szám például tíz évvel ezelőtt még állítólag 10 és 13 körül volt. Vagyis felmerül a kérdés, hogy amennyiben egyre jobban felgyorsul a kislányok nemi érése, vagyis egyre hamarabb kezdenek nemi életet élni, és ha folyamatosan csökken a házassági kedv is, vagyis egyre kevesebb nő köti le magát egy férfi mellett, akkor hogyan feleződhet meg tíz év alatt ez a bizonyos szexszám?

Ha pedig a jelenkori párkeresési anomáliák miatt új kapcsolataink sincsenek (ahol ugye még a doktor úr szerint is) több lenne a szex, így pedig egyre kevesebb és kevesebb pasival szexelünk életünk során, nem csoda, hogy ennyi elszomorító statisztika jön ki.

Forrás: Thinkstock

Megkérdeztük a Life.hu szexuálpszichológusát, Győri Szilviát, mi áll annak hátterében, hogy egyre kevesebb emberrel szexelünk, és azokkal, akikkel mégis ágyba bújunk, alig csináljuk. A szakértő szerint egyértelmű, hogy a szexhez való kedvet különböző tényezők befolyásolják. "Az egyénenként változó, hogy kinél mi áll a kevesebb szexuális együttlét hátterében" - állítja Győri Szilvia, majd 15 pontban összeszedte, mik is lehetnek ezek az okok:

1.) nem stabil a kapcsolat érzelmileg
2.) nem megoldott a fogamzásgátlás/félelem a nem kívánt terhességtől
3.) félelem a nemi betegségektől
4.) nincs mély bizalom a partner felé, ezért gátolt a felszabadultság
5.) valamelyik fél szégyelli a testét
6.) valaki tart tőle, hogy ügyetlen
7.) nem ismeri a testét, ezért nem is tudja igazán élvezni a szexet
8.) ha lebutul a szex a megszokások és a rutin szintjére
9.) ha a férfinek több az igénye, a nők sokszor még inkább bezárkóznak és elutasítják a szexet
10.) ha a férfi részéről mechanikus az egész, és az ösztönei kielégítéséről szól
11.) a hangulatnak is fontos szerepe van, illetve a napi eseményeknek: munkahelyi és egyéb stressz, veszteségélmény, krízisek, megcsalás, munkanélküliség, munkahelyváltás, anyagi gondok, családi problémák stb.
12.) a ciklus is befolyásolja a kedvet
13.) a média által közvetített szexuális szabadosság is visszavetheti a kedvet, hiszen ez által bővelkedünk a technikákban, de a lelki rész sivár, pedig pont az teszi élővé a szexet
14.) ha kapcsolati konfliktus van
15.) betegség, hormonális változások, gyógyszerek szedése is csökkentheti a vágyat

Forrás: Thinkstock

Győri Szilvia szerint az sem mindegy, hogy melyik generáció tagjáról beszélünk. "Korosztályonként változhat az erkölcsi norma és akár a tájékozottság mértéke is. Ez ugyanúgy igaz lehet a területi megosztásra. A nagyvárosokban pörgősebb az élet, el lehet veszni, míg vidéken még mindig jobban oda kell figyelni, hogy a falu nehogy a szájára vegyen valakit, a választék is kevesebb és a hagyományok jobban érvényesülnek."

Az is fontos hogy ha kapcsolaton kívüli szexet vállal be egy nő, akkor félhet a lelki sérüléstől, hogy érzelmileg kötődni kezd valakihez, aki nem potenciális partner, vagy tart a megbélyegzéstől (hogy könnyűvérű), esetleg attól, hogy pletyka tárgyává válhat. De félhet attól is, hogy az alkalmi szex során csalódik a partnerben; például nem lesz elég jó az ágyban, nem lesz jó illata, vagy nem megfelelőek a méretei, a technikája, stb. "Sokaknál előfordul az is, hogy kifelé többet kommunikálnak, mint ami a valós számoknak megfelelő, ezért lehet az a benyomásunk, hogy az emberek többet szexelnek, mint amit a felmérés mutat. Ugyanakkor, még ha anonim módon történik is egy kérdőív kitöltése, akkor is ott van az emberi őszinteség tényezője, ami torzíthat is az adatokon. Van, aki ugyanis maga előtt sem vallana őszintén a számokról, mert ütközne az erkölcsi normáival" - állítja Szilvia.

A csók habzsolva jó: ezek a filmtörténet "mindent beleadok first kiss"-jeihttp://www.life.hu/intim/20150224-legjobb-filmes-csokok-good-will-hunting-kegyetlen-jatekok-az-elet-habzsolva-jo.htmlRengetegen voltak kíváncsiak Christian Grey és Anastasia Steele első csókjára, ami (szerintünk) alulmúlta önmagát és túlságosan erőltetettre sikerült. Ryan Gosling és Carey Mulligan szenvedélyes liftbéli csókja a Drive című filmben csak egy azon jelenetek közül, amiből éppenséggel tanulhatnának A szürke ötven árnyalatának készítői. Ennek apropóján most összegyűjtöttük a filmtörténet "igazi első, mindent beleadok csókjait", amik valóban felkorbácsolják az érzékeket.IntimOrigoNe húzogasd a pasikat ész nélkül! Randiappos tedd, ne tedd csajoknakhttp://www.life.hu/intim/20150223-tinder-hasznalati-utasitas-randizos-mobilappok-tedd-ne-tedd-listaja-ismerkedeshze.htmlAz elmúlt években több tanácsot is adtunk arra vonatkozóan, hogyan pasizz be a szájbervilágban és mire figyelj, hogy elkerüld a virtuális párkeresés leggyakoribb buktatóit. Nos, jelentjük, a hagyományos ismerkedős oldalak csillaga leáldozott. Már most a jövőben élünk, és a jövő a randiappoké. Ezeknek az alkalmazásoknak sajátos szabályai és szokásai vannak. Most segítünk eligazodni a mobilcsábítás új világában!IntimThinkstockAmikor Hermione Harryt választja: erre kell figyelnie Emma Watsonnak, ha királynő szeretne lennihttp://www.life.hu/intim/20150221-harry-herceg-brit-tronorokos-es-emma-watson-szineszno-randevuznak-lapertesulesek-szerint.htmlKülföldi lapértesülések szerint a brit trónöröklési lista negyedik helyezettje, Harry herceg és a Harry Potter filmek sztárja (micsoda véletlen), Emma Watson titokban találkozgatnak. Elsőre furcsa ez a párosítás, de ha jobban belegondolunk, nem is annyira ördögtől való. Vilmos öccse vélhetően a legjobb parti a szigeten, Ms. Watson pedig annyira rendben van, hogy talán még Erzsébet sem találna fogást rajta.IntimOrigoHálószobai talicska vagy izgi lovaglólecke? Ezek a legkedveltebb szexpózok 2015-benhttp://www.life.hu/intim/20150217-a-lovaglo-vagy-a-kutyapoz-a-legkedveltebb-szexpoz-2015-ben-kideritjuk.htmlLassan már két hónap eltelt 2015-ből, dübörög A szürke ötven árnyalata tébolya is, így itt az ideje, hogy megtaláljuk az év szexpózát. Versenybe száll a jó öreg misszionárius és a kényelmesen asztalra dőlős talponálló is, de természetesen a kutyabarátoknak sem kell aggódniuk a kedvencükért.IntimThinkstockCalvin Harris valójában egy tök jó pasi: Az Armaninak vetkőzött a dögös DJhttp://www.life.hu/intim/20150219-calvin-harris-az-emporio-armani-2015-os-kollekciojanak-arca-es-teste-lett.htmlMióta konstatáltuk, hogy a skót DJ lett az Emporio Armani 2015-ös tavaszi-nyári alsónemű-kollekciójának reklámarca és teste, nem tudunk szabadulni az érzéstől, hogy egész idáig nem szenteltünk elegendő figyelmet Calvin Harrisnek.Intim--"Mi a lényeg? Álljon égnek!" Íme, a legidiótább tinderes bemutatkozószövegekhttp://www.life.hu/intim/20150214-tinder-tarskereso-leirasok-es-furcsa-bemutatkozasok-budapestrol-es-kornyekerol.htmlWoody Allen, Nietzsche és Feldmár András a leggyakrabban idézettek a Tinderen. Úgy tűnik, sok férfi az ő szavaikkal tudja legkönnyebben elmondani, milyen is valójában. Nos, lehet, hogy az alábbi versenyzőknek is inkább egy Coelho-mondattal kellett volna próbálkozniuk ahelyett, hogy magukat adják. Lássuk hát a legergyább szexappos dumákat!Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.