Élvezet az alattvalók alatt: Fülöp a brit birodalom legnagyobb kujonja

szexbotrány Anglia szex II. Erzsébet brit királynő brit királyi család Fülöp herceg Nagy Britannia királyság botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy egy ideje nem érkezett újabb információ András herceg egyre csak gyűrűző gyermekszexbotránya kapcsán, elegendő királyi vircsaftot találni a történelemben, melyek bizonyára nem öregbítik a tisztelt ház hírnevét. Lássuk hát a legszaftosabbakat!

Könnyű erkölcsök: szexbotrányok, melyek megrengették a brit királyi palota falait az elmúlt 20 évben című cikkünkben csokorba szedtük már, milyen úri csetepaték kísérték végig a család elmúlt évtizedeit. Akkor II. Erzsébet fiának folyamatban lévő szexbotrányától és Katalin villantásaitól egészen Diana hercegnőig lépdeltünk vissza a múltba.

II. Fülöp és II. Erzsébet 1979 novemberében Forrás: AFP

A lányok sem angyalok: tovább mesél a brit botránybirodalom írásunkban a királynő elmúlt ötven évének nehéz napjait és éjszakáit vettük górcső alá, valamint lányának, Anna hercegnőnek a szerelmi patáliáit vizsgáltuk. Ha már szerelem, akkor természetesen a Brit-sziget legjobb partija, Harry sem maradhatott ki a számadásból. Őt legutóbb a Harry Potter-filmek sztárjával, Emma Watsonnal hozták hírbe, ám később kiderült, hogy sokak bánatára tényleg nincsen köztük semmi.

De akkor ki melegíti fel a hercegi ágyat?

Harry tolódó menyegzőjének időpontja jó ideje aggasztja az angolokat, ugyanis nincs mese, nősülnie kell. És nemcsak azért, mert a kedves nagyi ezzel nyúzza, hanem mert vélhetően agglegény státusza tartja vissza a karrierjét a hadseregben is. Ha ugyanis nőül venne valakit, végre feljebb léphetne a szamárlétrán.

Azt persze nem lehet mondani, hogy Harry nem tesz meg mindent azért, hogy becsajozzon. Trónörökös létére úgy váltogatja a barátnőit, mint más az ingeit, és őrülten nehéz követni, éppen mikor ki melegíti fel a hercegi ágyat. Korábbi cikkünkben 12 lányt gyűjtöttünk össze, akik garantáltan megvoltak Harrynek, de akik valamiért mégsem lettek Vilmos öccsének hercegnői.

Országomat egy nőért: VIII. Edward szerelme

Ki ne emlékezne Wallis Simpson és VIII. Edward brit király kapcsolatára, melyet manapság a világ legnagyobb szerelmeként szokás emlegetni. V. György fia ugyanis még a trónjáról is képes volt lemondani, hogy feleségül vehesse a kétszeresen elvált amerikai asszonyt. Az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Edwardnak választania kell: vagy szakít Wallisszal, vagy lemond a trónról. Ha pedig ragaszkodik a házassághoz és a koronához is, akkor a kormány kényszerül távozásra. A szerelmes király végül bejelentette, hogy lemond a trónról:

Lehetetlen magamra vennem a felelősség súlyos terhét, s úgy teljesítenem uralkodói kötelességeimet, ahogy szeretném, ha nem áll mellettem az az asszony, akit szeretek.
Wallis Simpson és VIII. Edward Forrás: Northfoto

Pontosan így fogalmazott Edward híressé vált rádióbeszédében. A pár végül 1937. június 3-án egy franciaországi kastélyban összeházasodott, majd pedig Edward 1972-es haláláig együtt éltek. De hogy miként találtak egymásra, és hogyan lobbant fel közöttük ez a hatalmas szerelem, kiderül korábbi cikkünkből.

Fülöp élvezi és köszöni a türelmet

Ha hihetünk a pletykáknak, az Erzsébet mögött örök második Fülöp valójában egy féktelen kujon, vagy legalábbis évtizedeken át az volt. Úgy hírlik, sokáig lelkes tagja volt a kétes hírű Tuesday Club társaságnak, amely állítólag tagjait rendszeresen szórakoztatta londoni luxusprostik fellépéseivel. Emellett brit lapok információi szerint Gábor Zsazsa és Shirley McLaine színésznő is igen közel került anno az edinburghi herceghez, akárcsak a királynő első unokatestvére, Alexandra kenti hercegnő.

Gábor Zsazsa, II. Fülöp, Shirley McLaine Forrás: Wikipedia, AFP, Northfoto

A The Seattle Times információi szerint korábban a monarchia botrányairól könyvet író amerikai újságírónő, Kitty Kelly fedte fel, hogy Fülöp hódításai közé tartoztak még híres sportolók feleségei, számos vonzó külsejű alattvaló, valamint mindezeknél nehezebben bevallható kalandok is. És hogy bizonyára okkal mondott köszönetet feleségének 1997-es aranylakodalmukon, ahol megköszönte az iránta tanúsított türelmet.

A régmúlt elfeledett titkai:

A királyi botrányok kapcsán valószínűleg mindenkinek feldereng VIII. Henrik is, aki mindenáron igyekezett törvényes mederben tartani viselt dolgait. Hat feleségén és egyéb botrányain kívül megtalálható még az angol történelem bugyraiban I. György is, aki szintén több szeretőt tartott a neje mellett. Ám amikor felesége, Sophia Dorothea megcsalta egy svéd gróffal, a választófejedelem egy életre az Ahlden-is kastélyba záratta a hölgyet.

De ott volt még IV. György is, aki tizenévesen kalandba keveredett egy színésznővel, akitől később jó pénzért kellett visszavásárolnia a szerelmes leveleit. Később titokban elvett egy katolikus hölgyet, ám a házasság nem volt legális, így érvényes sem. Végül a királynak 1795-ben a rangban hozzá illő Caroline hercegnővel kellett beérnie, aki állítólag sem vonzó nem volt, sem a személyes higiéniára nem adott sokat. György király a beszámolók szerint a hálószoba padlóján, alkoholmámorban töltötte a nászéjszakát - persze a pár leánya, Caroline hercegnő születése nagyjából kilenc hónappal az esküvő után azért arra utal, hogy végül mégiscsak erőt vett magán a szexuális aktushoz.

A brit királyi család piszkos múltjáért és további szaftos történetekért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.