Nem vagy elég szép a Tinderhez? Magyar mobilapplikáció érkezik rondáknak

Forrás: Thinkstock -
társkereső párkapcsolat külcsín belső szépség társtalanság romantikus társkeresés szerelem belbecs ismerkedés kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jobbra húz, balra húz, haza húz című cikkünkben teszteltük a legújabb társkereső appot, a Jingle-t, ez azonban egyelőre nem érhető el az androidos mobiltulajdonosok számára. Korábban a Tinderrel is próbálkoztunk, de mivel ott néhány jól sikerült fotó alapján döntünk, az, akivel nem bánt olyan bőkezűen a természet, lehet, hogy visszahőköl tőle. Most azonban úgy tűnik, mindenki számára tökéletes megoldás érkezik.

Sosincs egyszerű helyzetben, aki internetes társkeresésre adja a fejét. Mindenki fél és határozatlan, bizonytalan az adatbiztonság, valamint az is, hogy ki ül a másik oldalon. A rossz randik elkedvetlenítenek, ráadásul hatalmas akaraterő kell annak belátásához is, hogy bizony külső segítségre van szükség a boldogság megtalálásához. Ezeket a kellemetlenségeket igyekeznek enyhíteni a tematikus párkeresők.

Forrás: Thinkstock

Ezzel a felütéssel indult korábbi, A szerelem mindenkinek jár: társkeresők romáknak, rondáknak és fogyatékkal élőknek című cikkünk, melyben megemlítettük a Rondarandi.hu-t is. "Üdvözlünk a Kárpát-medence első, kifejezetten a belső értékeknek szentelt társkereső oldalán! Itt nem csak 'duma', hogy nem számít a külső, valóban csak annak van jelentősége, hogy milyen vagy belül, csak ez számít és semmi más! Regisztrálj, levelezz, találj párt, és légy boldog!"

Így csábította akkor az oldal azokat az ismerkedőket, akik saját bevallásuk szerint inkább a személyiségükkel és a mondanivalójukkal, mint a külsejükkel kívánnak hódítani. Az már akkor is nyilvánvalóvá vált, hogy a biztonsági játékosoknak és a bizonytalanoknak éppen ez a tökéletes megoldás a boldogság, a szerelem és a megfelelő társ megtalálására.

Most, hogy a portál tulajdonosváltáson esett át, megkérdeztük a vezetői feladatokat ellátó Marek Zoltánt, milyen elképzelésekkel és várakozásokkal tekint a jövőbe a tematikus társkeresőt illetően. Megtudtuk, hogy nyár elejétől az oldal új névvel és arculattal, de a régi értékeket meghagyva várja majd azokat a felhasználókat, akik számára a belső érték az elsődleges, nem pedig a külcsín. Magyarország egyik nem mindennapi társkereső oldala továbbra is azon lesz, hogy minden felhasználója számára megtalálja a boldogságot kortól, nemtől, külsőségektől és önbizalmuk mértékétől függetlenül.

Budapesten és Szegeden laknak a legcsúnyább társkeresők?


2014 októberében számoltunk be arról
, milyen érdekes kutatást készített korábban a Rondarandi.hu. Akkori felmérésükből kiderült, hogy a fővárosban, Szegeden, valamint Miskolcon élnek a magukat legkevésbé szépnek tartó társkeresők. A rondasági verseny dobogójának második fokán a Csongrád megyei társkeresők, a harmadik helyen pedig a borsodiak álltak akkor.

"Sokszor azt tapasztaljuk, hogy az itt lévő felhasználók nem rondák, sőt. Számtalan kellemes külsejű regisztráló keresgél az oldalon, vagyis náluk leginkább az önbizalomhiány a probléma" – mondta el Zoltán, aki szerint egy ilyen oldalon minden előfordulhat. Még akár az is, hogy olyasvalaki, aki önmagát nem tartja kifejezetten rossz külsejűnek, olyan párt keres magának, akiről tudja, hogy nem látja magát szépnek. Vagyis a személyes történetek mögött sokszor nem csak önbizalomhiány, testképzavar vagy kishitűség, de empátia és elfogadás is húzódik.

Forrás: Thinkstock

Marek Zoltán:

Hiszem, hogy a világ egyre inkább elmegy abba az irányba, hogy mindenkinek elege lesz a külsőségekből. A látásmód változik, méghozzá nagyon pozitívan.

Így látja ezt a Life.hu párterapeutája, Deáki Tímea is, akinek véleményét még a korábbi, tematikus társkeresőket felsorakoztató cikkünkben kérdeztük meg. "Korunk sajátossága, hogy a klasszikus, személyes társkeresés erősen háttérbe szorult, ráadásul már igen régen. Már tíz évvel ezelőtt sem volt ritka a netes párkeresés, így belátható, hogy idővel ezen a fronton is újabb és újabb lehetőségeket kell kínálni. Mostanra kitisztultak az ezzel kapcsolatos igények, aminek tökéletes megoldásai az ilyen jellegű tematikus oldalak. Érdemes hát kipróbálni őket."

A már említett Rondarandi.hu most, a nyár közeledtével szinte teljesen megújul, ahogy ugyanis szakértőnk is mondta, fontos, hogy ezen a platformon is újabb és újabb lehetőségek álljanak a párkeresők rendelkezésére. Marek Zoltán a Life.hu-nak elmondta, hogy a weboldal trendibb, lazább és frissebb lesz, kreatívabb és felhasználóbarátabb. "Aktivizálni szeretnénk a közösséget, jobban bevonni az embereket, valamint hírekkel, blogokkal és egy teljesen új szakértői gárdával kívánunk segíteni az ide regisztrálóknak."

Bevállalnál egy pasit kiütésekkel?

A szerelem mindenkinek jár című cikkünkben említettük már, hogy ezek az oldalak olyan közösségeket kívánnak létrehozni, ahol a tagok rendelkeznek valamiféle közös tulajdonsággal, amely kiemelten fontos része az életüknek, és valóban megkerülhetetlen a társkeresés során. Ezt követően egy olyan témával is foglalkozunk, amely óriási hatással van a párkapcsolatokra, a munkavégzésre és a világban elfoglalt helyünkre. Ezek pedig a bőrbetegségek voltak. Korábbi cikkünket a témában itt érheted el.

Zoltán egyelőre türelmet szeretne kérni mindenkitől. Megértést a már meglévő felhasználóktól, az újonnan érkező, friss regisztrálóktól és minden érdeklődőtől. "Bízni a legnehezebb, de mi igyekszünk egymáshoz segíteni a megfelelő embereket" – mondta, és elárulta, hogy nyáron érkezik az új lap mobilapplikációja is, amely természetesen Android operációs rendszerrel is elérhető lesz. Ha pedig lesz rá igény, akkor akár windowsos vagy blackberrys fejlesztésre is készen állnak, vagyis a határ a csillagos ég.

Randiappos tedd, ne tedd csajoknak:

Az elmúlt években több tanácsot is adtunk arra vonatkozóan, hogyan pasizz be a szájbervilágban és mire figyelj, hogy elkerüld a virtuális párkeresés leggyakoribb buktatóit. Nos, jelentjük, a hagyományos ismerkedős oldalak egyre inkább nyitnak már az okostelefonok felé is. Már most a jövőben élünk, és a jövő egyértelműen a randiappoké. Ezeknek az alkalmazásoknak pedig sajátos szabályaik és szokásaik vannak. Mi természetesen segítünk eligazodni a mobilcsábítás új világában. Vagyis mielőtt megérkezik a várva várt rondarandis fejlesztés, a Life.hu Ne húzogasd a pasikat ész nélkül! című cikkével időben felkészülhetsz a telefonos csábításra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.