szexualitás egészség biszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy látszik, a biszexuálisok egészségi állapota a legrosszabb: a homo- és heteroszexuálisok mind egészségesebbnek tartják magukat, mint azok, akik férfi és női partnerrel is el tudják képzelni az életüket.

A kutatás során a szakértők különböző szexuális orientációjú embereket kérdeztek arról, hogy mennyire érzik magukat egészségesnek. Meglepő módon a biszexuális férfiak 19,5 százaléka gondolta úgy, hogy egészségi állapota aggályos, míg a biszexuális nők 18,5 százaléka volt így ezzel. Az összes csoport közül ez az arány bizonyult a legmagasabbnak.

Illusztráció Forrás: AFP

A felmérés keretében 10 128 szexuális kisebbséghez tartózó embert kérdeztek: melegeket, leszbikusokat és biszexuálisokat. Emellett 405 145 heteroszexuális felnőttet is arra kértek, hogy osztályozzák egészségi állapotukat.

A kutatók figyelembe vették a társadalmi-gazdasági státuszt, az iskolai végzettséget, a munkahelyi státuszt és az egy főre eső jövedelmet is a háztartásban. Emellett a káros szenvedélyekről, a BMI-ről, az általános közérzetükről is szó esett.

A szakértők szerint a biszexuálisok körében az elégedetlenség mértéke olyan magas, hogy a biszexuálisok egészségi állapotát érdemes akár külön is vizsgálni a többi csoportétól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.