Mégis a méret a lényeg: az alacsony férfiaknak kevesebb szexpartner jut

Forrás: Thinkstock -
szex férfi alacsony szexpartner
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 30 és 44 év közötti férfiak átlagosan nyolc nővel feküdtek le életük során: ezt az átlagot nagy mértékben rontják az alacsony férfiak. 

Ami azonban meglepte a kutatókat az az, hogy a magas férfiak nem feltétlenül járnak jobban: a szexuális életük nem jobb, mint az átlagos magasságú férfiaké.

Forrás: Thinkstock

A kutatás során 60 058 heteroszexuális férfit és nőt kértek arra, hogy tüntessék fel magasságukat és súlyukat, és mondják meg, hány szexuális partnerük volt eddig. A férfiak 58 százaléka és a nők 54 százaléka számolt be arról, hogy ötnél több partnerük volt, míg a férfiak 29 százaléka és a nők 23 százaléka vallotta be, hogy 14-nél több emberrel feküdtek már le.

Van egy jó és egy rossz hírünk a magasaknak és az alacsonyaknak is

Ha magas vagy, gyakran tapasztalod, hogy kevés a hely a lábadnak a repülőn, nehezen találsz nadrágot. De vannak ám előnyei és sajnos más hátrányai is annak, ha magasnak születtél. Az Ohiói Egyetem kutatói megmondták, mik azok.

A kutatók feltételezték, hogy a legmagasabb férfiak a legsikeresebb hódítók, de ez csak részben bizonyult igaznak. Úgy tűnik, hogy a nők a legszívesebben olyan partnerrel bújnak ágyba, akik valamivel – de nem sokkal – magasabbak, mint ők maguk. Ezek az átlagos méretű férfiak átlagosan hét partnerrel dicsekedhetnek, míg az egészen alacsony társaik legfeljebb öt nőt tettek magukévá eddig.

Az alacsony férfiakkal csak a baj van?

Egy brit vizsgálat, amely korábbi kutatások adatait összegezte, arra a következtetésre jutott, hogy összefüggés lehet a testmagasság és a szívkoszorúér-betegségre való hajlam között. Ráadásul a kockázat annál nagyobb, minél alacsonyabb az illető.

“A kutatások azt bizonyítják, hogy a magasság igenis fontos, ha ismerkedésről van szó. Valószínűleg arról van szó, hogy van egy alapmagasság, ami alatt a legtöbb nő már nem szívesen ismer meg egy férfit” – mondja Dr. David Frederick, a kaliforniai Chapman University pszichológia professzora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.