"Aljnövényzet nélkül nagyobbnak látszik a fa" - férfiak és az intim szőrzet

Forrás: Thinkstock -
fashion week férfia szőr fanszőr borotválkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Aljnövényzet nélkül nagyobbnak látszik a fa" – vallják a férfiak, akik közül egyre többen döntenek az intim szőrtelenítés mellett.

Egy legutóbbi felméréséből kiderül, hogy minden ötödik férfi figyelmet fordít az intim szőrzetére, aminek a szakértők szerint az egyre növekvő nyomás lehet az oka. Azok pedig, akik nem tartják elég maszkulinnak ezt a lépést, úgy érvelnek mellette, hogy jobbá teszi a szexet.

A borotválkozás az arcon indult, majd kiterjedt a mellkasra is, most pedig még lejjebb halad – világított rá Dr. Matthew Hall, a Lancaster University szociálpszichológusa, aki már több kutatást is végzett a metroszexualitással kapcsolatban. A szakértő elárulta, hogy az 1980-as évek óta, a férfi magazinok terjedésével egyre több elvárással kell szembenézniük az uraknak.

Forrás: Thinkstock

„A férfiaknak most már oda kell figyelniük magukra" – magyarázta a szakember. „Elég szétnézni a szupermarketben, hogy mennyi szépségápolási termék készül nekik. Egyre jobban szeretnek vásárolni is. Nem arról van szó, hogy korábban ne törődtek volna magukkal, csak a fogyasztói társadalom és a kapitalizmus mindezt felfokozta" – tette hozzá Dr. Hall, akinek jelenlegi értekezése a Sexualities című szakfolyóiratban jelent meg.

Azt viszont senki sem ismerte el, hogy ezzel nagyobbnak szeretné láttatni a péniszét. Inkább a „jobb szex" és a „jobb higiénia" sorakozott az érvek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.