Lájkvadász posztolásfüggők: Mostantól végigszelfizzük majd az életünket?

Forrás: giphy.com -
Facebook megosztás lájk közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki ismer néhány olyan embert, akik életük legintimebb részleteit is megosztják a Facebookon. Minden érzésüket és testi funkciójukat leírják, és a többiek sokszor nem értik, mi az oka ennek a kitárulkozásnak. Nos, a tudósok szerint létezik az agynak egy területe, amely ezekért a túlosztásokért felelős.

A berlini Freie Universität munkatársai megállapították, hogy az emberi agy "programozható" úgy, hogy túl sok információt vágyjunk megosztani magunkról. Azoknak, akik előszeretettel tárulkoznak ki, az agya fokozott aktivitást mutat azoknál a területeknél, amelyek önmegismerésért felelősek.

Illusztráció Forrás: giphy.com

"A kutatásunk az agynak egy olyan hálózatával foglalkozik, amely egyértelműen összefüggésbe hozható azzal a vággyal, hogy bőséges információáradatot osszunk meg magunkról a közösségi médiafelületeken. Az ilyen ember csak részben tehet arról, hogy mindent megoszt: ez alkati kérdés, de persze programozhatjuk agyunkat másra is, csak ez extra figyelmet igényel" - mondja a kutatást vezető Dr. Dar Meshi.

A szakemberek 35 résztvevő agyi aktivitását vizsgálták: a mediális prefrontális kérget, amely a személyiség kifejezéséért, a döntéshozatalért és a társasági viselkedésért felelős, illetve a precuneust, ami pedig - többek között - az önismerettel és tudatossággal kapcsolatos érzéseinket is szabályozza.

Dr. Meshi szerint az emberek szretnek információt közölni magukról,

de bizonyos típus az agyműködése miatt hajlamosabb lesz erre, mint mások, hacsak nem tesz tudatos erőfeszítéseket az ellen, hogy ez így legyen.

Téged is elért a Facebook-magány?

Mindenkinek vannak olyan barátnői, ismerősei a Facebookon, akik érezhetően többet posztolnak, mint mások. Életük összes rezzenését megosztják, kétségbeesetten gyűjtik a lájkokat, és várják az együttérző kommenteket, hogy igen, nálunk is esik az eső. Korábban egy felmérés bizonyította be, hogy ezek a nők bizony magányosak. Lássuk, hogy miért!

Ezért sötétebb a pénisz és mellbimbó, mint a test többi része (18+)http://www.life.hu/intim/20160325-a-nemi-szervek-sotetebbe-valasa-diabeteszt-jelezhet.htmlA nemi hormonok az okai annak, hogy a férfi pénisze és a nő mellbimbója mindig sötétebb a teljes testnél. Ugyanakkor a hirtelen sötétedés mindkét nemnél a diabétesz jele is lehet.IntimOrigoÍme a szupersperma: Hogy könnyebben válhasson a férfiből apahttp://www.life.hu/intim/20160325-a-laborban-kitenyesztett-spermium-forradalmasithatja-a-meddoseg-kezeleset.htmlA mérföldkőnek számító kutatás sok ezer férfi, köztük a gyermekkori ráktúlélők számára jelenthet reményt, akik elszántan próbálnak apává válni.IntimThinkstockÍgy betegíti meg a tested a kapcsolatodon belüli félelem és féltékenységhttp://www.life.hu/intim/20160314-pilat-gabor-igy-betegiti-meg-a-tested-a-kapcsolatodon-beluli-felelem-es-feltekenyseg.htmlHa olyan párkapcsolatban élsz, ahol félelmet, kétséget, féltékenységet és bizalmatlanságot érzel, akkor ezek az emóciók először feszültté, frusztrálttá, majd beteggé fognak tenni. Nem is történhet másképp, hiszen ez a pszichoszomatikus betegségek melegágya. Amikor a lélek utolsó kétségbeesésében jelzést ad a testnek, hogy baj van. Intim--Egy fiatal pornós vallomása: "A társadalom teljesen kitaszított magából"http://www.life.hu/intim/20160325-tizenkilenc-evesen-pornozni-kezdett-tonkrement-az-elete-nyiltan-beszel-az-eleterol.htmlRachel Marie Oberlin 19 évesen kezdett felnőttfilmekben dolgozni. Ma már abbahagyta a dolgot, de elmondása szerint kiközösítetten, és megszégyenítve él. IntimOrigoLecsukták a párost, akik gyerekek szeme láttára szexeltek egy buszonhttp://www.life.hu/intim/20160325-bortonbe-kerult-az-a-no-aki-egy-buszon-gyerekek-elott-szexelt-a-baratjaval.htmlNem bírt magával az a férfi, akit épp hogy kiengedtek a börtönből, máris visszakerült. A kettő között pedig egy iskolabuszon szexelt egyet a barátnőjével, akit szintén lecsuktak a közszeméremsértés miatt. Intim--Extrém módszerrel mentette meg válságba került házasságát a párhttp://www.life.hu/intim/20160325-igy-kerulte-el-a-valast-a-valsagban-levo-paros.htmlEgy angol pár éveken keresztül boldog házasságban élt, amikor hirtelen rémálommá vált az életük. Ekkor támadt egy furcsa ötletük, aminek hála megmentették a kapcsolatukat. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.