párkeresés pártalálás társkeresés ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság igen komoly kihívás a randizástól eljutni az együttélésig (és a házasságig), ami sok nő számára nemcsak célkitűzés, hanem egyfajta életstílus. Azt gondolnánk, a szinglik rutinosan mozognak az ismerkedés világában, a valóság ezzel szemben az, hogy a többség hibát hibára halmoz, és még mindig nem érti, miért nem jön össze a nagy szerelem. És miközben azon keseregnek, hogy a sokadik próbálkozásuk is kudarcot vallott, hazudnak önmaguknak a miértekről...

Mert a pasi csak kihasználta a helyzetet, szánalmas karrierista, nagyra nőtt csecsemő, aki második anyát keres, és így tovább. Magadra ismersz ezek alapján? Ha igen, talán épp itt az ideje, hogy kiderítsd, hol van a hiba a rendszerben.

Forrás: Thinkstock

Az önámítás kényelmes, de ellened dolgozik

Nem mondunk azzal újat, hogy a virtuális tér a csalás és szélhámosság egyik melegágya. Az egyedülálló nők állandóan szembesülnek ezzel a jelenséggel: a profilfotóról kiderül, hogy évekkel korábban készült, a „majd hívlak" legtöbbször csak ígéret marad, és sokan titkolják a valós családi állapotukat is. Az igazság előbb vagy utóbb mindig kiderül, de sokkal ártalmasabbak lehetnek azok a hazugságok, amivel csak azért takarózunk, hogy ne érezzük hibásnak magunkat.

Igen, az önámítás kellékei kényelmesek, ám pont ellenünk dolgoznak: elszigetelnek bennünket a (kellemetlen) valóságtól, és aláássák azon képességünket, hogy racionális döntéseket hozzunk, szabotálva ezzel romantikus céljainkat.

A szex közelebb visz egymáshoz

Nem véletlen, hogy az intim együttlétre több kifejezés is létezik, hisz más-mást jelent szeretkezni, szerelmeskedni és hancúrozni valakivel, mégis ezeket gyakran használják szinonimaként. A szerelmeskedés feloldja a „te" és az „én" közötti szakadékot, és megteremti a „mi" érzést, ám az erotika lángjai gyorsan kihunynak, ha csak az egyik fél adja át magát testileg-lelkileg.

A férfiak nem mindig kötődnek ahhoz a nőhöz, akivel együtt töltik az éjszakát,

így a hálószobán kívül töltött minőségi idő a legjobb módja annak, hogy felkeltsd a másik érdeklődését. Rögtön az ágyba ugrani soha nem jó ötlet, a kötelék erősebbé válásához ugyanis ennél sokkal több kell.

Forrás: Dreamstime

A normális fickók foglaltak

A 10-ik balul elsült randi után, vagy több hónap (tán több év) kényszerű egyedüllét után, amikor úgy tűnik, egyetlen potenciális jelölt sem bukkan fel a láthatáron, könnyen érezheted úgy,

hogy megfelelő férfiak nem léteznek.

Persze ismersz rengeteg jó fej pasit, de ők mind házasok, vagy a barátnőid párjai, emiatt félsz attól, hogy végleg egyedül maradsz. Lehetséges, hogy ebben a pillanatban tényleg így érzed, de ne csapd be magad azzal, hogy elhiszed, csak a „selejt" maradt a húspiacon. Igen, sok férfi nem passzol hozzád, de ez korántsem jelenti azt, hogy ne várna rád valahol az igazi (akit eddig talán rossz helyen kerestél).

Elérheted a boldogságot, ha az elvárásaidat felülvizsgálva a realitások talaján maradsz, és mélyen önmagadba nézel. Rendelkezel mindazon tulajdonságokkal, amiket a partneredtől elvársz? Kedves vagy, képes vagy nyitni mások felé, és szórakoztató is tudsz lenni?

Ne reménykedj benne, hogy rád talál egy normális férfi, ha negatív a kisugárzásod vagy kiégettséget mutatsz.

Forrás: Thinkstock

Együtt - mindig, mindenhol

A rózsaszín köd időszakában mondhatni természetes, hogy minden szabadidődet vele akarod tölteni, de feladni a barátaidat, a hobbijaidat, a szabadságodat egy szerelemért – ez valami másnak a jele. A szeretet azt jelenti, hogy élvezed az együtt töltött órákat-napokat, és képes vagy önállóan is létezni. A túlzott ragaszkodás és a fojtogató szeretet tönkreteszi a kapcsolatot, sokan nem is veszik észre, hogy a tapadásnak mekkora lehúzó ereje van.

Ha szeretnél hosszú távra tervezni, időnként szervezz külön programot, és az autonómiát a párod számára is tedd lehetővé. Így érdekes, lendületes és impulzív maradhat a kapcsolat, és tízszer nagyobb esély van a tartós (harmonikus) együttélésre.

Elkavarta a számomat

Az egyik legfájdalmasabb pont a virtuális ismerkedésben az az apró betűs rész, ami arra figyelmeztet, hogy az emberek, akikkel találkozunk, nem mindig tartják a szavukat, és gyakran alulmúlják az elvárásainkat. A naivitás és hiszékenység könnyen zsákutcába vezethet, persze nem feltétlenül kell mindenkiben csalót látni.

Forrás: Thinkstock

A pasi valószínűleg nem veszítette el a telefonszámodat, és kicsi az esély arra is, hogy balesetet szenvedett,

de akkor mi történhetett? Túl kövérnek talált? Nem jött be neki a stílusod? Nem voltál elég közvetlen? Ahelyett, hogy magadra vennéd a viselkedését, és engednéd, hogy eluralkodjon rajtad az értéktelenség érzése, könyveld el inkább tapasztalatként az egészet. Egyszerűen arról van szó, hogy nem passzoltatok egymáshoz, tehát próbálj meg továbblépni, és bízz magadban!

A férfiak nem akarnak kapcsolatot

„Állandóan a szexen jár az eszük, félnek a kötöttségektől, nem akarnak gyereket." Az ehhez hasonló közhelyek nagymértékben ronthatják esélyeidet a párkeresésben. Igen, a férfiak közül sokan képtelenek elköteleződni, és csak a strigulagyűjteményüket akarják gyarapítani, de szép számmal

akadnak olyanok is, akik ugyanúgy vágynak egy romantikus kapcsolatra, mint a nők (vagy még jobban).

Ha az igaz szerelmet keresed, időt és energiát kell fektetned az ismerkedésbe, illetve érdemes nagyobb hangsúlyt helyezned a szűrésre, mert lehet, hogy itt hibázol. Próbálj meg odafigyelni a jelekre, hiszen ez a legjobb módja annak, hogy megtudd, az illető komolyan gondolja-e a veled felépítendő viszonyt. Például ha a randipartnered folyamatosan arról beszél, hogy mennyire odavan a dögös csajokért, vagy minden szabadidejét bulizással tölti, valószínűleg nem áll készen egy komoly kapcsolatra.

Forrás: Thinkstock

A mai világban nehéz párt találni, és a buktatók igen sokfélék lehetnek. Ezzel kapcsolatban kérdeztük meg a Life.hu szakértőjét, Deáki Tímea párkapcsolati trénert. "A sok csalódást megélt emberek egy idő után bizalmatlanok és befelé fordulók lesznek. Sokan magukban keresik a hibát, főleg akkor, ha azt látják, a környezetükben egy-két embernek már sikerült ebben a korban megállapodnia.

Azok, akik rendre rosszul választanak, egy nagyon fontos dolgot nem vesznek figyelembe: ahhoz, hogy változás álljon be az életükben, nekik is változtatniuk kell.

Vagyis aki minden kapcsolatában úgy viselkedik, mint az előzőben, előbb-utóbb ugyanazt az eredményt is kapja" - mondta a szakértő, majd hozzáfűzte, általános téveszme, hogy mindenkihez azonos elvárásokkal kell közelíteni. Deáki Tímea szerint az is tévhit, hogy soha nem kell változtatni magunkon, és idejétmúlt maga a gondolat, hogy szeressen így a másik, hiszen ez vagyok én.

"Mivel két ember folyamatos ingerfelhőben van, mindkét félnek muszáj reagálnia a környezetére, és ez óhatatlanul fejlődéssel, változással jár. Aki erre nem képes - nem hajlandó -, lemarad. A szerelemérzés nem befolyásolható. Vagyis minden félelem és bántásérzés ellenére is eljöhet ez az állapot. Az már más kérdés, hogy ki merik-e mutatni. A csalódástól való félelem kiválthatja, hogy elrejtik a valódi érzelmeiket. Az őszinte érzelmek kimutatásának hiánya viszont okozhat pont olyan negatív hatást, mintha átadnák magunkat az érzelmeiknek, és arra nem nyitott a másik. Mindkét esetben megtörik az emberben valami ilyenkor. Minden kapcsolat azonban őszinteségen és tiszteleten alapszik" - zárta gondolatait a Life.hu szakértője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.