A Tinder a társkeresés végrendelete – Tényleg csak nehezíti a pártalálást?

párkeresés társkeresés szingli2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Persze, tök jó, hogy van. Nagyon király, hogy pikkpakk letöltjük, egy perc alatt benn vagyunk a Facebookkal, utána meg jönnek a pasik, akik a közelben vannak. Anyáink egész biztosan öltek volna egy ilyenért vagy valami ehhez hasonlóért a múltban, mi viszont úgy vagyunk vele, hogy szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi.

A csalódás házhoz jön

Rengeteget írtunk már róla. Tippeket adtunk, hogyan csináld jól, mit mondj, milyen képeket tölts fel. Mire figyelnek a férfiak, mit akarnak a nők, mire érdemes rámenni. Annak azonban, aki most kezd hozzá, nincs könnyű dolga. Állítják, mára tényleg csak a legalja maradt, hogy a jó pasikat lefölözték a szerencsések, vagyis

akit érdemes volt, már leraboltak a Tinderről.

Forrás: Dreamstime

Igaz lehet, hogy mára tényleg csak a középszer maradt, azok, akik az elmúlt években nem akadtak senkinek sem a horgára? És a notórius szexelők, akik csak pár órára melegben akarják tudni a szerszámukat?

4 izgalmas mobilapp, amivel szexet szerezhetsz

Manapság már szinte mindenre létezik külön alkalmazás, és ez alól a szexuális élet sem kivétel. Ugyanazzal a mobileszközzel kényelmesen intézheted a bevásárlást, szörfölhetsz a közösségi oldalakon, követheted a pénzügyeidet, vezetheted a fogyókúrás naplódat, és még sorolhatnánk. A telefonra és tabletre letölthető appok segítségével pillanatok alatt találhatsz magadnak szexpartnert – akár hármas felállásra is – vagy gondolatébresztő pózokat ma estére. A Whiplr, TikiTalk, Dirty Game - Hot Truth or Dare és Fruit Salad Tonight appokról itt írtunk korábban.

Ha egy átlag tinderező megkérdezi beszélgetőpartnerét, miért is van fenn, a legtöbben azt válaszolják, nincs nagyon idejük ismerkedni, manapság elfogytak a helyek és a lehetőségek a párkeresésre, illetve hogy keresgélnek offline is, csak épp ezt a kaput is nyitva akarják hagyni. A gyorsasága és az egyszerűsége miatt érthető, hogy sokaknak úgymond elfér az applikáció a mobilján, csak éppen

ők azok, akik ezt egyáltalán nem gondolják komolyan.

Ők azok az árva matchek, akik utána nem írnak, azok a találatok, akik pár sor után soha többé nem válaszolnak, vagy azok, akik egy találkozó után ghostingolnak.

Forrás: Dreamstime

Az ember lánya pedig szívja a fogát, hogy mit keresek már megint egy rossz Tinder-randin, miért vagyok itt, amikor máshol is lehetnék, sőt, annak is több értelme lett volna, ha otthon maradok, és nem csinálok semmit. De aztán újra és újra visszakúszunk, mert hiszen annyi csoda történt már körülöttünk, olyan sok ismerősnek és barátnő barátnőjének sikerült már, és mi tök jó csajok vagyunk, egyenesen főnyeremények, simán járnánk magunkkal, kizárt, hogy pont mi ne találkozzunk egy értelmes pasival a Tinderen. A környezetünkben Tinder-házasságok köttetnek és Tinder-gyermekek jönnek a világra, míg mi negédesen kortyolgatjuk a rozéfröccsöt egy olyan ember társaságában, akiről már a villamosmegállóban tudtuk, hogy nem fog vele működni.

A modern társkeresés legfelkapottabbjai

A Tinder mellett írtuk korábban a Happn-ről, amely alkalmazás az alapján ajánl neked potenciális partnereket, hogy az adott napon éppen kikkel kereszteztétek egymás útját. Ehhez természetesen tartózkodási helyeid és útvonalaid GPS-koordinátáit használja, majd pedig felsorakoztatja a környéken fellelhető valamennyi felhasználót. Vagyis ha látsz egy jó pasit a 4-es, 6-os villamoson, elég, ha izzítod az okostelefonod, és lecsekkolod őt. Az se baj, ha időközben leszáll, ugyanis ha te is szimpatikus voltál neki, azonnal kapcsolatba tudtok lépni egymással.

Legutóbb beszámoltunk a Tinder utódjáról, az Ohlala-ról is, amit sokan csak a szex Uberjének neveznek. Az applikáció ugyanis lehetővé teszi a fizetett randizást, és minden, ami a felhasználók között történik – a közös mozizástól a romantikus vacsorán át a szexig – az csakis az ő döntésük. Talán az egyik legnagyobb különbség az eddigi weboldalakhoz képest, hogy itt nincsenek csalódások és felesleges körök, vagy nem derül ki menet közben az illetőről, hogy párkapcsolatban él, és pusztán alkalmi kalandot keres. Itt mindenki számára világos, hogy az Ohlala nem annyira a szokásos randiprogramokról szól, hanem inkább a vágyakról.

Korábban írtunk már a Jingle-ről is. A Jingle már nem csupán a kinézetre megy, hanem először néhány kérdés megválaszolásával fetérképez téged, és csak azokat a herceg/hercegnő-jelölteket mutatja meg, akik úgy válaszolták meg a kérdéseket, hogy az alkalmazás összeillőnek ítél meg titeket. A kérdések tényleg jók, sokat elárul az emberről, hogyan válaszol. Így garantált, hogy nem pazarlod az értékes idődet egy macskabolond biciklistára, ha te kizárólag kutyapárti, kerékpárellenes vagy. Ha kölcsönös a vonzalom, már jöhet is a beszélgetés. Ráadásul itt is csak Facebook-fiókkal lehet regisztrálni az alkalmazásra, így nagyobb az esély, hogy valós személlyel ismerkedsz, nem pedig a fentebb említett virtuális Bélával. A Jingle főként azoknak a társkeresője, akik tartós kapcsolatot keresnek.

De népszerű még a FindFlirt ir. A FindFlirt a személyes kérdések helyett inkább csak adatokat kér, mint magasság, kor, lakóhely, ezek alapján keresgetheted a megfelelő társat. Akik csak egy laza flörtre vágynak, könnyen találnak hozzá partnert ezen az alkalmazáson.

Mitől volt mindez más, mint régen?

Vélhetően az, hogy most túl nagy halmazból válogatunk, és más szűrési feltételek alapján. Abból indulunk ki, hogy a tag közel lakjon, hogy ne kelljen sokat villamosozni, és maximum 20 perc alatt át lehessen érni kocsival egy gyors menetre, ha arról van szó. Ezután életkorra szűrünk, nehogy már fiatalabb legyen, de a túl öreg sem menő, jóindulattal beütünk hát két számot, és reméljük a legjobbakat.

Forrás: Dreamstime

Régen talán jobban ráfeküdtünk a társkeresésre. Honlapokra regisztráltunk, rendes e-mail-címmel, és a legszebb fotóinkon kívül egy sor információt megosztottunk magunkról. A magasságunkat, a súlyunkat, a hajunk és a szemük színét, a legmagasabb iskolai végzettségünket, de még a testalkatunkat is egy legördülő menüből választottuk ki. Olyan szinten kitárulkoztunk, ahogyan ma már nem merünk, de ezáltal nagyobb biztonsággal is válogathattunk azok közül, akik hozzánk hasonlóan szintén megnyíltak.

Anno a 32 éves, sportos, mérnökként dolgozó Péter látta, hogy a 30 esztendős Dóri kijárta-e a megfelelő iskolákat, mennyit nyom, és milyen a vallási beállítottsága. 2016-ban Dóri

nem ír ki magáról semmit, mert ő olyan összetett, hogy nem lehetne 500 karakterben összefoglalni,

szelfibottal lőtt portréiról levágja a pluszkilókat, ellátja őket a megfelelő Insta-effektekkel, majd csodálkozik, ha a randevúra érkező Péter vagy úgy viselkedik, mint egy szexorientált gyökér, vagy rögtön az első randi után eltűnik, mint szürke szamár a ködben. Lehet, az a megoldás, hogy vissza kell lépnünk a régebbi technikák és mára már szinte retrónak tűnő ismerkedési praktikák felé? Valahová, ahol talán közelebb állnak a valósághoz a jól kidolgozott adatlapok, mint a gyorsan összehányt Tinder-accountok? Érdemes lehet kipróbálni ezt is, illetve a jól tematizált honlapokat, ahol tényleg olyanokat találhatunk, amilyenek mi is vagyunk. Főnyereményeket!

Forrás: Dreamstime

Vissza kettő, padlógáz

Ha úgy döntenél, visszalépsz egyet a mobil társ-, pár- és szexkereső appoktól, a tematikus társkeresőket felsorakoztató cikkünket ajánljuk. A szerelem mindenkinek jár – írtuk akkor, hiszen sosincs egyszerű helyzetben, aki internetes társkeresésre adja a fejét, jobb tehát már az elején tematizálni. Mindenki fél, és határozatlan, bizonytalan az adatbiztonság, valamint az is, ki ül a másik oldalon. A rossz randik elkedvetlenítenek, ráadásul hatalmas akaraterő kell annak belátásához is, hogy bizony külső segítségre van szükség a boldogság megtalálásához. Ezeket a kellemetlenségeket igyekeznek enyhíteni a tematikus párkeresők (romáknak, rondáknak és fogyatékkal élőknek stb.). Ezektől itt írtunk korábban. De vannak portálok diplomás szingliknek, félrelépni kívánóknak és titkos viszonyt kialakítóknak, tiniknek és 50 év felettieknek, melegeknek, milliomosoknak, metálosoknak és olyanoknak is, akik kifejezetten külföldi partnert keresnek maguknak. De teszteltük régebben a kutyás társkeresőt is, erről itt számoltunk be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.