Színváltós karkötő menstruáló nőknek

PMS lélek menstruáció test
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiaknak szánják segítségül azt az újonnan kifejlesztett karkötőt, amely színváltozással jelzi, ha viselője éppen premenstruációs tünetekkel küzd.

Thinkstock
Thinkstock

A szerkezet a nők testhőmérsékletét ellenőrzi, és a hirtelen hőmérsékletváltozás hatására megváltoztatja a színét. Feltalálója Karl Dorn, 43 éves vakolómunkás Southendből, aki találmányával bejutott a döntőbe egy helyi milliomos, Philip Miller által rendezett versenyen. Valójában a karkötő inkább egy ötlet, mint egy találmány, hiszen jelenleg nincs működő prototípusa és nincs szabadalmaztatva sem. Korábban Dorn már nyert 10 000 fontot egy másik ötletével, az energiatakarékos konnektorral.

Noha Dorn tizenhat éve nős és két gyermeke van, azt mondja, a legjobb ötletei akkor születnek, amikor a barátaival focimeccset néz valamelyik kocsmában, és közben a házastársi vitáikat beszélik ki. Szerinte a karkötő nagyon nagy segítséget jelenthet a férfiak számára, hogy a hónap bizonyos napjain megértőbbek legyenek a párjukkal.

A Philip Miller által szervezett versenyre összesen 160 találmánnyal neveztek be, amelyek között szerepel egy kisgyerekeket nyomon követő GPS-rendszer és egy környezetkímélő földfeletti temetkezési eljárás is. A nyertest jövő hónapban fogják kiválasztani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.