Nézz felnőtt meséket! - Íme a legjobbak!

film mese mozi program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermekkorunk kedvenc meséi hamarosan megelevenednek hús-vér szereplőkkel, fordulatos történetekkel és persze világsztárokkal. Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik mese filmváltozatát nézheted meg az idén vagy a következő egy-két évben, akkor összeállításunk neked szól.

Idén láthatók a moziban

1. A lány és a farkas

A Twilight vámpírmese nagy sikerű rendezőnője, Catherine Hardwicke nevéhez fűződik a Piroska és a farkas modern változata. A történet azonban kicsit megváltozott: egy középkori kis falut egy szörnyen vad farkas tart rettegésben. Valerie nővérét is megöli az állat, ezért a lány és titkos szerelme szökést terveznek. Hogy véget vessenek a vérengzésnek, a falu népe felkéri a farkasvadászt, Solomon atyát, hogy ölje meg a rémet. Számára mindenki gyanús, hiszen a farkas nappal emberi formát tud ölteni...
Hazai bemutató: 2011. április 28.


2. A szép szörnyeteg

A bájos leány és az ellenszenvesnek tűnő szörnyszülött szerelme hamarosan életre kel. A film egy hiú, nagymenő srácról szól, aki saját önimádata csapdájába esik. Egy boszorkány - hogy megtanítsa a férfit a belső értékek megbecsülésére - varázslatával eltorzítja őt. A bűbáj pedig csakis akkor oldódhat fel, ha az öntelt főhős rátalál arra a lányra, aki megleli benne a valódi, belső szépséget.
Hazai bemutató: 2011. július


3. Hupikék törpikék

Ha mese, akkor hupikék, az nem vitás. Alig vártuk, hogy Okoska és Hami bevegyék a mozivásznat, és 3D-ben nevethessünk Hókuszpók ügyetlenkedésein. Persze Hollywood sem tudta kihagyni a kék manókat, így gondoltak egyet, és elrepítették aprajafalvát New York városába. Az eredmény pedig egyszerűen "fantörpikus" lett...
Hazai bemutató: 2011. augusztus 25.


4. Csizmás, a kandúr

A Shrek alkotói ismét egy remek mesével lepnek meg bennünket az év végén. A zöld ogre országos cimborája, Csizmás saját moziban csillogtatja meg lángeszét. A cica dumája ismét lehengerlő és vicces lesz - alig várjuk már a legszexibb kandúr visszatérését, egyenesen 3D-ben.
Hazai bemutató: 2011. november


És amire még várni kell...

1. Hófehérke és a vadász

Grimm kedvenc meséje jövőre, 2012-ben kerül a mozikba. A történet az eredeti mese azt a részét helyezi a középpontba, amikor a gonosz királynő a vadászt küldi el a meseszép Hófehérke szívéért. A férfi azonban nem öli meg a lányt. Már csak a szereplőgárda (Kristen Stewart, Charlize Theron, Viggo Mortensen) végett is igen izgalmasnak ígérkezik az ébenfekete hajú szépség históriája...
Bemutató: 2012-ben

www.moviecarpet.com
www.moviecarpet.com

2. Pinokkió

Guillermo Del Toro rendezi a hazugságai miatt hosszú orrot növesztő mesehős történetét. Az animációs film 3D-ben készül majd, és a rendező igyekszik bemutatni a történet sötét oldalát is a nézőknek. Horror vagy dráma vár ránk? Még nem tudjuk, de már csak egy évet kell várnunk...
Bemutató: 2012-ben

www.movieweb.com
www.movieweb.com

3. Jancsi és Juliska: a boszorkányvadászok

A klasszikus történetet mindenki ismeri - a hollywoodi feldolgozás már tizenöt évvel később játszódik. A híres testvérpár az elmúlt években halált megvetve harcol a boszorkányokkal. A 3D-verzió cseppet sem ígérkezik lányregénynek - a producer, Will Ferrell ugyanis horrorisztikus megoldásokat keresett a történet bemutatásához.
Bemutató: 2011 végén, 2012 elején

2012 második hófehérkés filmjét Julia Roberts neve fémjelzi. A színésznő ugyanis bevállalta, hogy visszatér a filmvászonra a gonosz boszorkány szerepében. A történet a Grimm testvérek meséje lesz, modern feldolgozásban - izgatottan várjuk, melyik Hófehérke viszi majd a prímet.
Bemutató: 2012-ben

AFP
AFP





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.