Kanye West Adele Whitney Houston Grammy-díj Jennifer Hudson Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Grammy-gála fő beszédtémája természetesen a gála előtt néhány órával elhunyt díva, Whitney Houston volt. A jeles zenei eseményt ezért sem felejti el a világ, és azért sem, mert egy óriási csillag is született: Adele mind a hat jelölését díjra váltotta.

Nagyon izgalmas volt az 54. Grammy-gála. A legrangosabb zenei díjátadó sztárja az angol énekesnő, Adele lett, aki mind a hat jelölését díjra váltotta. A kerekded sztáré lett az év legjobb albuma, és ő kapta a legjobb popalbum díját is. Az Adele szerezte Rolling in the Deep című nóta lett az év dala és felvétele, illetve az énekesnő lett a legjobb pop szólóénekes a Someone Like You című számáért. Adele-t jutalmazták még a legjobb rövid videóért is. Az aranytorkú énekesnő a gálán élőben adta elő a Rolling in the Deep című slágerét is. A világsztár könnyekig meghatódva köszönte meg a díjakat, kifejezte háláját az orvosainak, akik megoperálták, amikor a hangszálai felmondták a szolgálatot.



A Foo Fighters lett az este másik nagy győztese: a csapat öt díjjal távozott. A Walk című számuk elnyerte a legjobb rockdal és a legjobb rockelőadás díjakat, de ők kapták a legjobb rockalbumnak és a legjobb hard rock/metal előadásért járó díjat is. Taylor Swift két díjat zsebelt be, és Kanye Westet is négy elismeréssel jutalmazták. A rapper azonban nem jelent meg a díjátadón, mert kizárták őt a felsőbb kategóriákból. A legjobb reggae-albumért járó elismerést Stephen Marley, Bob Marley fia kapta.

A gála meghívottjai és az előadók természetesen nem feledkeztek meg a díjátadó előtt elhunyt Whitney Houstonról. Többen miatta jelentek meg fekete ruhában, Jennifer Hudson pedig előadta a díva talán legnépszerűbb és legszebb balladáját, az I Will Always Love You című slágert. A házigazda, LL Cool J rapper is a tragédiával nyitotta meg a díjátadót.




A gála másik megható pillanata az volt, amikor a 2011 nyarán elhunyt Amy Winehouse szülei átvették a legjobb duónak járó díjat - ezt a Body and Soulért Amynek és Tony Bennettnek ítéltek oda. "Éljen soká Whitney Houston. Éljen soká Amy Winehouse és Etta James. Azt hiszem, most már egy csodálatos lánybanda is van odefent" - mondta Mitch Winehouse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.