Velük indul a nap: Onyutha Judit nem volt vevő a diákcsínyekre

MTVA műsorvezető tanárnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Onyutha Juditot időjárás-jelentőként ismerték meg és zárták szívükbe a nézők. Pár éve, amikor megszűnt a munkája, civil szakmát választott, németet tanított egy iskolában. Tavaly szeptembertől ismét képernyős lett az M1 Család-barát magazinjában.

Ismét új fordulatot vett Onyutha Judit élete, aki nyelvtanárnőből újra a képernyőre került. Új időbeosztásához nemcsak neki, hanem a gyermekeinek is igazodnia kellett. "Nagyon korán, fél hétkor kell otthonról elindulnom, így a gyerekeim szinte az elsők az iskola reggeli ügyeletében. Bármilyen rosszul is hangzik, az ügyelet nekik is jó, sokszor átolvassák a napi feladatokat, tanulnivalókat. Őket a buszmegállóig szállítom, onnan iskolabusszal jutnak el az iskolába.

Gaskó Balázs és Onyutha Judit a Család-barát című műsorban Forrás: MTI/Zih Zsolt

Én utána átszelem az egész várost, és Dél-Buda vonzáskörzetéből egészen Észak-Pestig autózom. A távolság, ha nincs dugó, 40-50 perc, de ha kicsit nagyobb a forgalom, akkor egy óra. A rekordom két óra volt, így azóta a reggeli indulást nem merem kicentizni. 8-kor bent kell lenni a sminkben, majd bejelentkezés, felkészülés az adásra. 10 órakor jutok el az első kávéhoz. Kedden és csütörtökön csak 12 órára megyek be a tévé székházába, akkor viszont később érek haza. Ezeken a napokon az új párom hozza haza a gyerekeket" – mesélte Judit, aki új elfoglaltságától rengeteg pluszt kapott.

„Olyan művészi értékekkel gazdagodtam, amire, sajnos, nem lenne időm kisgyerekek mellett. Társműsorvezetőket, színművészeket, zenészeket, énekeseket ismertem meg, akik művészetében korábban nem volt lehetőségem elmélyedni. Azért bevallom, hogy a tanítás hiányzik, három évig tanítottam. Sajnos nem tudnék magántanítványt vállalni, nincs időm rá. Hiányoznak a tanítványok, kollégák, de a tanításnak is megvolt a nehézsége.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Ki voltam téve diákcsínyeknek, amin nem mindig nevettem, és elég bizarr hallani a lányomtól, hogy mennyire élvezik a tanárok megviccelését. Amikor visszamentem valamit intézni, megrohantak a gyerekek, kiabáltak, hogy: csókolom! Nagyon fura volt, hogy az érettségire készülők így köszönnek. A televíziónál szinte mindenki tegeződik. Az viszont jó, hogy nem kell esténként dolgozatokat javítani, van időm a gyerekeimmel beszélgetni" – árulta el Judit, aki mostanra nemcsak az időjárással van képben, hanem igyekszik minden női témában elmerülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.