Tudtad, hogy Prince neve egy szimbólum volt?

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
Prince név szimbólum változtatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az előadóművész egy kimondhatatlan szimbólumra változtatta nevét, ami sokak szerint csak a figyelemfelkeltés módja volt, ám a háttérben inkább a harag húzódott.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A nemrég elhunyt Prince nem volt kibékülve saját nevével, így egyszercsak bejelentette, hogy senki nem szólíthatja így többet. Az új neve egy olyan karakter vagy szimbólum lett, amit nem lehet kimondani, de még szövegszerkesztő programban leírni sem.

Prince szimbóluma Forrás: AFP

Elhatározásával nagyban megnehezítette azoknak a dolgát, akik szerettek volna róla írna, vagy rá hivatkozni, hiszen nehéz olyan szimbólumnak nevezni valakit, amit nem lehet kimondani. A választott jel egyébként a férfi és női nem szimbólumainak egyedi keveréke, kombinációja lett, amivel a híresztelések szerint leginkább akkori kiadójának, a Warner Brossnak szeretett volna bosszúságot okozni. Hiába próbálta a kiadó szétküldeni lemezeken a szimbólumot, nem akart elterjedni annak használata. Végül az előadóművész 2000-ben visszatért eredeti nevéhez - írja a Vox.

Állítják: Prince AIDS-es volt, de nem kezeltette magát

A világhírű énekes a források szerint a kilencvenes években fertőződött meg HIV-vírussal, de a halálos betegséget hat hónappal a halála előtt diagnosztizálták. Kezeltetni viszont nem akarta magát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.