Jön a lehűlés, esővel érkezik a hidegfront

Fotó: Polyák Attila - Origo -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napos hétvége és a még kellemes, de már hűvösebb hétfő után elromlik az idő. Eső, erős lehűlés, zivatarok, szél várható. 

Keddre beborul az ég, a reggeli óráktól kezdve északnyugat felől egyre többfelé érkezik eső, zápor, a délkeleti tájakra viszont csak este, éjjel ér oda az eső. Napközben feltámad a szél, délután 13-23 fokot mérhetünk.

Szerdán már csak legfeljebb a keleti határ mentén fordulhat elő egy-egy kisebb zápor, másutt változóan felhős-napos idő várható. Északon időnként megélénkül a szél. Délután 16-20 fok valószínű.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az OMSZ arra figyelmezet, hogy a napokban megérkezik az Atlanti-térség hurrikánjainak esője Magyarország fölé, tehát az Egyesült Államok partjaitól alig 200 km-re keletre örvénylő Maria és a tőle még keletebbre mozgó Lee hatással lesz térségünk időjárására a jövő hét elején. Hétfőn, kedden nálunk lehulló csapadék forrásai részben a pusztító hurrikánok lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.