20 évvel ezelőtt történt deutschlandsbergi buszbaleset: az egyik túlélőt a sícipője mentette meg

Forrás: Tények -
sícipő életmentés buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz évvel ezelőtt történt a deutschlandsbergi autóbusz-baleset, amelyben 18-an vesztették életüket. Az egyik túlélő szerint őt a sícipője mentette meg.

Húsz éve, hogy megtörtént a 18 halálos áldozattal járó deutschlandsbergi autóbusz-baleset. A halottakon túl 27-en szenvedtek valamilyen fokú sérülést, köztük többen maradandó károsodást. A tragédiát emberi mulasztás és a technikai probléma kettőse okozta, ezért az eset után nagy vita alakult ki a turistabuszok állapotáról, akárcsak a veronai tragédia után.

20 évvel ezelőtt történt a deutschlandsbergi buszbaleset Forrás: Tények

A busz utasai főként kőszegi és szombathelyi, vagy ezen városokban tanuló diákok voltak. A tragédia a sítábor első napján történt egy meredek lejtőn. Síelés után a szállásuk felé tartottak a diákok, a busz fékrendszere azonban nem működött tökéletesen, a sofőr nem tudta bevenni a meredek kanyarokat, így a busz megpördült, és szakadékba zuhant. A szerencsétlenség legidősebb áldozata 40, a legfiatalabb pedig 8 éves volt. Az egyik túlélő, aki 20 éve ott volt azon a buszon, a sikoltozásra és a pánikra emlékszik leginkább. Az ő életét a kölcsönkapott síbakancsa mentette meg: a lába beszorult két ülés közé, ezért nem repült ki a buszból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.