2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Megdöbbentő eredmény: A Sinopharmmal oltottak egy részénél nem alakult ki semmilyen védelem

Forrás: AFP/Noel Celis -
Sinopharm oltás koronavírus védettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Videoton gyár dolgozói körében önkéntes vizsgálat keretein belül mérték meg a koronavírus elleni oltások ellenanyagszintjét. A Sinopharm vakcinával kapcsolatban megdöbbentő eredmény született.

A Videoton gyárban elvégzett vizsgálatból kiderült, hogy

azok a Sinopharmmal oltott 60 felettiek, akiknek nincs antitestes védelmük, T-sejtes immunitással sem rendelkeznek. A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyagszint.

"Amikor elérhetővé vált a T-sejtes immunitás mérése magánvállalatoknál, akkor ezt a vizsgálatot az érintettekkel egyetértésben megrendeltük azon Sinopharmmal oltottak számára, akiknek nem volt antitestes védelmük. Az érintett, ellenanyaggal nem rendelkező 60 éves vagy annál idősebb dolgozók közül egynek sem alakult ki a T-sejtes immunitása sem" - fejtette ki Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója.

A Sinopharmmal oltottak egy részénél semmilyen védelem nem alakult ki - derült ki egy vizsgálatból. Forrás: AFP/Noel Celis

A végzett vizsgálat alapján továbbá az is elmondható, hogy a Sinopharmon kívül az összes vizsgált vakcina, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik elindította az antitestek termelését, kortól függetlenül - írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Sinkó Ottó szerint, az eredmények tudatában, azonnal szükség lenne a harmadik dózis beadására, ami azonban a szabályok szerint tilos.

Ez is érdekelhet: Ebben az országban engedélyezték a Sinopharm vakcináinak alkalmazását gyermekek körében

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.